Kadayıflı muhallebi çok lezzetli, hafif bir tatlı. Kadayıf çıtır çıtır ağzınıza geliyor.
Sonra muhallebi tadı harika bir lezzet. Deneyin derim:) Yapıldığı gün yense daha iyi olur.
Sonraki gün kadayıflar yumuşayıp, kıtırlık yok oluyor..
Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri:
- 350 gram kadayıf
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz
Muhallaebi için:
- 1 lt süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilin
- 1 paket krem şanti ve 1 bardak süt
Kadayıfları küçük küçük doğrayalım. Büyük bir tavada tereyağını eritelim ve kadayıfları kavuralım.Şekerini ilave edelim. Sürekli karıştıralım yoksa yanabilir. Son olarak cevizi ilave edelim. Karıştırıp altını kapatalım. Sıcak tavada pişmeye devam edip yanmaması için başka bir kaba alalım soğumaya bırakalım.
Krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.
Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyalım, çırpalım ve ocağı açalım. Muhallebi kaynayıp, göz göz olana kadar karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
Soğuyan krem şanti ile muhallebiyi karıştıralım.
Servis kasesinin altına kızarmış kadayıftan koyalım.Üstüne muhallebiden dökelim ve en üste tekrar kadayıftan koyalım.
AFİYET OLSUN:)
Immmmm nefis görünüyor, nefis! Ellerinize saglik!
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
SilNefis görünüyor ,ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilÇok hafif bir tatlı..
SilTarif içeriğini okuduğumda çok kolay yapılabilecek bir tarif olduğunu farkettim. Kadayıflı her tatlı ilgimi çekmiştir.
YanıtlaSilElinize sağlık..
Yapımı kolay tadı harika.deneyin derim..
SilBizim evde en sevilenlerden:) ellerinize sağlık
YanıtlaSilBizim evde de çok seviliyor..Teşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
Silharika görünüyor ellerine saglık :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
Silay ay ayyyy Sevdican ,en sevdigim tatlilardan birisi, hatta bu tatlinin en zahmetli vakit alan yeri kadayif oldugundan, kadayifi bolca hazirlayip buzluga atiyorum ben. yapmak istedigim de hemen elimin altinda oluyor, mis mis
YanıtlaSilKavurup mu atıyorsun buzluğa merak ettim.
Silevet Sevdicann son hazir kavrulmus halini atiyorum. tavsiye ederim hiç yapismiyor donmuyor, çikardigin anda hemen kullanabilirsin, çok pratik oluyor
SilÇok güzel olmuş. Ellerine sağlık...:)
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
SilÇok değişik bir tarif denemek istiyorum bunu :)
YanıtlaSilDenemelisin canım. Çok lezzetli bir tatlı..
SilHer haliyle nefis bir tatli, ellerine saglik :)
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
Silçok severim bu tatlıyı ama kupta hiç denemedim servisi daha kolay olur halbuki... eline sağlık sanırım çoktan afiyet olmuştur zaten... sevgiler
YanıtlaSilBen de hep dikdörtgen borcamda yapardım. Kupta daha rahat oluyor sunumu:)
SilHem lezzetli hem de değişik ve güzel bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım. Beğenmene sevindim..
SilSevdicann'ım valla hiç acımıysın, gözümüzün yaşına bakmıysın, koyıysın böööle tarifleri küt küt, tükürük bezlerimizi coşturıysın ama, olmas ki?! ;)
YanıtlaSilOldu bile ..Ne yapayım, arkadaşlarım resmini bari görsün diyorum..
Silufff bunu hemen yapcam :)
YanıtlaSilBu kolay geldi galiba canım.Annene yaptırmıyorsun:)) Şaka şaka:)
SilKadayıflı muhallebinin farklı tarifini yapıyordum ben de. Bir de bunu deneyeyim, ellerinize sağlık :)
YanıtlaSiliadei ziyarete geldim canım ellerine sağlık bende çok seviyorum bu tatlıyı ve çok sık yapıyorum hem pratik hemde hafif bir tatlı :)
YanıtlaSil