19 Mart 2015 Perşembe

29 Cupta Kadayıflı Muhallebi Tarifi Kadayıflı Muhallebi Nasıl Yapılır



Kadayıflı muhallebi çok lezzetli, hafif bir tatlı. Kadayıf çıtır çıtır ağzınıza geliyor. 
Sonra muhallebi tadı harika bir lezzet. Deneyin derim:) Yapıldığı gün yense daha iyi olur.
Sonraki gün kadayıflar yumuşayıp, kıtırlık yok oluyor..

Kadayıflı Muhallebi Malzemeleri:

  • 350 gram kadayıf
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Muhallaebi için:

  • 1 lt süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket krem şanti ve 1 bardak süt
Kadayıflı Muhallebi Yapılışı:

Kadayıfları küçük küçük doğrayalım. Büyük bir tavada tereyağını eritelim ve kadayıfları kavuralım.Şekerini ilave edelim. Sürekli karıştıralım yoksa yanabilir. Son olarak cevizi ilave edelim. Karıştırıp altını kapatalım. Sıcak tavada pişmeye devam edip yanmaması için başka bir kaba alalım soğumaya bırakalım.

Krem şantiyi hazırlayıp dolaba koyalım.

Bir tencereye sütü, şekeri, unu, nişastayı koyalım, çırpalım ve ocağı açalım. Muhallebi kaynayıp, göz göz olana kadar karıştıralım. Ilımaya bırakalım.
Soğuyan krem şanti ile muhallebiyi karıştıralım.

Servis kasesinin altına kızarmış kadayıftan koyalım.Üstüne muhallebiden dökelim ve en üste tekrar kadayıftan koyalım.

AFİYET OLSUN:)

29 yorum:

  1. Immmmm nefis görünüyor, nefis! Ellerinize saglik!

    YanıtlaSil
  2. Nefis görünüyor ,ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  3. Tarif içeriğini okuduğumda çok kolay yapılabilecek bir tarif olduğunu farkettim. Kadayıflı her tatlı ilgimi çekmiştir.
    Elinize sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Bizim evde en sevilenlerden:) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evde de çok seviliyor..Teşekkürler canım. Beğenmene sevindim..

      Sil
  5. harika görünüyor ellerine saglık :)

    YanıtlaSil
  6. ay ay ayyyy Sevdican ,en sevdigim tatlilardan birisi, hatta bu tatlinin en zahmetli vakit alan yeri kadayif oldugundan, kadayifi bolca hazirlayip buzluga atiyorum ben. yapmak istedigim de hemen elimin altinda oluyor, mis mis

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kavurup mu atıyorsun buzluğa merak ettim.

      Sil
    2. evet Sevdicann son hazir kavrulmus halini atiyorum. tavsiye ederim hiç yapismiyor donmuyor, çikardigin anda hemen kullanabilirsin, çok pratik oluyor

      Sil
  7. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık...:)

    YanıtlaSil
  8. Çok değişik bir tarif denemek istiyorum bunu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemelisin canım. Çok lezzetli bir tatlı..

      Sil
  9. Her haliyle nefis bir tatli, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  10. çok severim bu tatlıyı ama kupta hiç denemedim servisi daha kolay olur halbuki... eline sağlık sanırım çoktan afiyet olmuştur zaten... sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de hep dikdörtgen borcamda yapardım. Kupta daha rahat oluyor sunumu:)

      Sil
  11. Hem lezzetli hem de değişik ve güzel bir sunum olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. Sevdicann'ım valla hiç acımıysın, gözümüzün yaşına bakmıysın, koyıysın böööle tarifleri küt küt, tükürük bezlerimizi coşturıysın ama, olmas ki?! ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oldu bile ..Ne yapayım, arkadaşlarım resmini bari görsün diyorum..

      Sil
  13. ufff bunu hemen yapcam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu kolay geldi galiba canım.Annene yaptırmıyorsun:)) Şaka şaka:)

      Sil
  14. Kadayıflı muhallebinin farklı tarifini yapıyordum ben de. Bir de bunu deneyeyim, ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  15. iadei ziyarete geldim canım ellerine sağlık bende çok seviyorum bu tatlıyı ve çok sık yapıyorum hem pratik hemde hafif bir tatlı :)

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.