22 Aralık 2014 Pazartesi

16 İçli Çörek Nasıl Yapılır

İÇLİ ÇÖREK


İçli çörek bana çocukluğumu hatırlatıyor. 
Okulda öğle arası için eve geldiğimde yapardı annem. 
Çok sevdiğim için mutlu olurdum. Nerde o eski günler. 
Neyse geçmişe fazla dalmayalım ve tarife başlayalım..

İçli Çörek Malzemeleri:

Hamuru için:
  • 1 paket kuru maya
  • 6-7 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Su
Çöreklerin üzerine ;
  • Tereyağı
İç harcı ;
  • Kıyma
  •  maydanoz
  •  kuru soğan
  •  baharat
  • domates
  • biber

 İçli Çörek Yapılışı:

Öncelikle yoğurma kabının içerisinde kuru mayayı bir miktar su ile karıştırıp eritin daha sonra tuzu ve unu ekleyin. Azar azar su da ekleyerek hamuru yoğurun ve 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakın.

Kıymalı harç için ; Tavaya az miktar sıvı yağ ekleyerek 1 orta boy ince kıyılmış kuru soğanı, biberi ve kıymayı beraber kavurun baharatlarını ilave edin (karabiber-pul biber-tuz) Domatesi rendeleyip ilave edin.Ocaktan aldıktan sonrada ince kıyılmış maydanoz ekleyin.


Peynirli harç için ; Beyaz peynir ve maydanozu ezerek karıştırın.
Mayalanan hamuru normal incelikte yuvarlak bir şekilde açın. Bir tarafına istediğiniz bir iç harcından ekleyin ve “D” şeklinde kapatın. Daha sonra elektrikli sac üzerinde iki tarafını da tereyağı ile yağlayarak pişirin. (yanmaz tava da kullanılabilir).


Afiyet olsun…

16 yorum:

  1. Tarif ve resimler çok güsel de, keşke şimdi kağpı çalaydı, komşu bi tavak getirevereydi de ben de afiyetle hüpleteydim. :) Hazırcı ben... ;) Ya da belki bu yorumu okuyan blog sahibi gönderir bana ikicik? Olma mı? :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ola ola:)) Ayy canım ya komşu olsaydık kapını çalrdım ama maalesef:(((

      Sil
  2. Ellerinize sağlık çok nefis görünüyor şimdi olsa hiç yok demezdim. Bloğunuzu takibime aldım bende beklerim.

    YanıtlaSil
  3. Ellerine sağlık harika görünüyor Mersin'de saç böreği diyorlar buna :) hatta ekmeği pişirilip malzemesi içine sarılanı var ona da sıkma denir nasıl canım çektiii :)

    Benim bloğuma da beklerim pembemakyajcantam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Samsun da yarımca börek diyorlar.Sanırım her yerde farklı bir adı var:)

      Sil
  4. Cok guzel gorunuyorlar, eminim tadi da nefisti :) Ellerine saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadı nefisti canım.sıcakken tereyağı da sürünce yanında ayranla muhteşem:)

      Sil
    2. aynen mersinde de sıcakken terayağı sürüp ikram ederler ya çay yada ayran ilee offf gece gece aşırı canım çektii annem süper yapar ama bu saatte yapmaz :)

      Sil
    3. Gece gece benim de canım çekti şimdi..

      Sil
  5. Eline sağlık canım. Evet annem de çok yapardı. Katlı ekmek deriz biz. Annem yapar buz tavada pişirirdik. Anneme gidince yaptırayım. ☺

    YanıtlaSil
  6. Ay nefis görünüyor, canim cekti valla :D ellerine saglik!

    YanıtlaSil
  7. Of of nasılda severim:)
    Elinize sağlık enfes gorunuyor tarif içinde teşekkürler.


    Bu arada blog kesif etkinliğinde gördüm adresinizi tam benlik deyip koşup geldim:)
    Takibede aldım tabi ilgiyle izleyeceğim:)
    Banada beklerim mutlaka.
    Sevgilerimle..
    Hobium.blogspot.com.tr

    Instagram: @tastablolar

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık...
    Çok güzel görünüyorlar.

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.