Kabak Tatlısı
Malzemeler
2 kilo balkabağı 3 bardak toz şeker
1 bardak dövülmüş ceviz
Hazırlanışı
Kabağı dilimleyip, kabuğunu bıçakla soyun. Çekirdeklerini çıkarın. Çelik
veya kalın dipli bakır bir tepsiye düzgünce dizin. Kabakların üstüne
toz şekeri serpin. Kabak pişerken suyunu salacağı için fazla suya gerek
yoktur. Bir bardak su yeterlidir. Suyunu kattıktan sonra kapağını
kapatarak ağır ateşte 30 dakika pişirdiğiniz kabakların altını iyce
kısarak üzerine, parlak olmaları için bir iki tutam daha şeker serpip,
kapağını yine kapatın ve 5 dakika dinlendirin. Altını kapatıp ateşten
çekin. Soğuduktan sonra üzerine dövülmüş ceviz serperek servis
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder