Çok güzel bir tarifle karşınızdayım. Elmalı turta tarifim hem göze hem de midelere hitap ediyor. Davetlerde mutlaka yapmak isteyeceğiniz bir tatlı..
ELMALI TURTA
Elmalı Turta Malzemeleri :
Hamuru için :
- 3 su bardağı un
- 125 gr margarin
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- 4 tane elma
- 1 yemek kaşığı tarçın
- Yarım su bardağı ceviz
- Yarım su bardağı şeker
Elmalı Turta Yapılışı:
Margarini , yumurtayı , yoğurdu, tuzu, şekeri iyice yoğuruyoruz. Yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya devam ediyoruz. Sert bir hamur yapıyoruz. Buzdolabında en az 2 saat bekletiyoruz. Bir gün önceden yapıp buzdolabında bekletirsek daha iyi olur.
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz. Şekeri ilave edip tavada kavuruyoruz. Tarçını ve cevizi ekleyip azıcık daha kavuruyoruz.Elmalar suyunu çekecek.Soğumaya bırakıyoruz.
Hamurun 3 te 1' ini ayırıyoruz kapak için. Ayırdığımız parçayı oklava ile açıyoruz. Turtayı yapacağımız kabın üzeri ile açtığımız hamuru kesiyoruz. Daire şeklindeki hamurumuzu şeritler halinde kesiyoruz.
Diğer hamuru da açıp kalıba yerleştiriyoruz. Kenarlarını da kaldırıyoruz. Çatalla delikler açıyoruz. ( Fazla kabarmaması için. ) Buzdolabında dinlendiriyoruz 1 saat kadar.
Muhteşem buluşma vakti geldi. hamurun içine harcı koyuyoruz. Kestiğimiz şeritleri de üzerine kafes şeklinde koyuyoruz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Soğuyunca servis yapıyoruz.
Afiyet olsun :)
miss :)
YanıtlaSil