29 Mayıs 2016 Pazar

59 Kızarmış Tavuk Butu Tarifi

Kızarmış butu çok severim ben. Bununla ilgili bir anım var aslında. Üniversite yıllarımda tavuğu çok severdim. Dışarıda yemek yediğimde hep tavuk yerdim. Ve yine o yıllarda ellerimde egzema vardı. Beni çok zorlardı ağladığımı bilirim acıdan. Çok doktora gittim, çok şeyler yaptım ama 5 yıl geçmedi. Sonra bir gün haberlerde hazır market tavuklarının zararlı olduğundan ve ostrojen hormonu olduğundan bahsediliyordu. Eşim bana tavuğu ne zaman yediğimi sordu, ben üniversite ikinci sınıftan itibaren dedim. Peki egzema ne zaman başladı dedi. O da ikinci sınıftan itibaren başladı. İnanır mısınız tavuğu bıraktım egzema kesildi. Ne zaman market tavuğu yesem geri geliyor. Egzeması olan yakınlarınıza anlatın lütfen:) Bir de bunu  denesinler.

Kızarmış But Nasıl Yapılır:

Butları öncelikle pul biber, kekik, tuz, salça ve tereyağıyla karıştırıyorum. Sonra fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kapatıyorum. 180 derece fırında yarım saat piştikten sonra folyoyu açıyorum ve üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum . Afiyet Olsun.

Texas gezimiz bitmek üzere harika yerler var size anlatmam gereken.  Ve yeni bloglar yayınımı yazmak için sabırsızlanıyorum.

59 yorum:

  1. Yaz geliyor sevdicann artık yapma böyle paylaşımlar vallahi canım istiyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay canım olur mu yapmadan;) Sen de yap lezzetle ye..

      Sil
  2. Ne yiyeceğimizi şaşırdık değil mi?
    Sırf para kazanmak uğruna insanların sağlığıyla oynuyorlar...annemde var hemen söyleyeceğim dikkat etmesi için teşekkürler canım....
    Ama pişirirken aliminyum folya da kullanma lütfen...aliminyum ayzaymır yapıyor biliyorsun özellikle ısınınca...sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alüminyum folyo yemeğe temas ederse zararlı diye biliyorum. Ben kapak niyetine koydum. Uyarin için teşekkürler. Annene söyle belki işe yarar

      Sil
  3. çok severim, ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  4. Ben de tavuk yemeyelim uzun Zaman oldu bu sısırme fabrikasyon antibiyotikli tabukları ögrendim öğreneli ben de yiyemiyorum çocuklara da yapmıyorum. Ama lezzetli işte hele de kızartması... Ellerine sağlık. Veeee iyi gezmeler. Ben de Diyarbakır'a gittim de yazamadım kı ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Turkiyedeyken kesinlikle almıyordum eve. Köy tavuğu alıyorduk. Diyarbakır yazısını bekliyorum

      Sil
  5. Acıktırdın bizi sevidicann :) Çok güzel hazırlamışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, su an cok açım ve bu tavuktan olmasını çok isterdim

      Sil
  6. Kızarmış tavuğa bizde ailecek bayılırız. Bu arada görüntü insanın ağzının sularını akıtacak cinsten :) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevmeyen yok gibi;) teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  7. üni yılların tam olarak ne zamandı? Benimde 4 yıl geçmeyen bir egzama vardı parmaklarımda? Çok büyük bir sır perdesi aralamış gibi oldum (: Çok severim tavuğu... Benimki kendi kendine kayboldu. Sen nasıl geçirdin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben market tavuğu yemeyi bırakınca egzama bitti.

      Sil
  8. Ellerine sağlık sevdicann.Uzun süredir tavuktan soğumuştum açıkçası.Güzel bir markadan almalı, zira canım istedi doğrusu.Texas... ne güzel Amerika'dasın.Gerçi vatanı özlersin ama daha gençsiniz.Gezinizle ilgili yazacaklarını merakla bekliyorum.Sevgilerimle kızım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Memleketi özlüyoruz tabii ki. Alıştık ama buralara. Gezi yazımı yakında yazarım. Teşekkür ederim sevgiler abla

      Sil
  9. Bu bilgiyi hemen yayayım zira etrafımda egzamalı çok insan var. Teşekkürler, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şöyle tabiki belki onların da işine yarar. Çok zor oluyor egzama

      Sil
  10. Ellerinize sağlık çok lezzetli ve güzel görünüyor😃

    YanıtlaSil
  11. Hanımların her günkü sıkıntısı bugün ne pişirsem derdime dermen oldun ;) Teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her kadının sıkıntısı değil mi. Ben teşekkür ederim

      Sil
  12. Ayyy canım çekti! Akşama yapmam lazım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geç kaldım biraz yaptın mı akşama;)

      Sil
  13. Ahhh ah herşey sunileşti hastalıklar da bir bir kapımızı çalıyor.
    Yeni yazılarını merakla bekliyorum. Sevgiyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle vallahi, dışardan birşey almaya korkar olduk

      Sil
  14. Eline sağlık, ağzım sulandı resmen :)

    YanıtlaSil
  15. Bizim evde en çok oğlum seviyor tavuk butu... Ellerine sağlık... Texsas gezisini de merakla bekleyeceğim..
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim oğlum da seviyor çok. Yakında yazarım Texasi

      Sil
  16. Eline saglik canim. Market tavugu bende de kasinti yapiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç sağlıklı değil ki. 40 günde büyüyen tavuktan ne beklersin.

      Sil
  17. eline sağlık, texası merakla bekliyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yakın zamanda yazarım. Şimdi ev yolundayım

      Sil
  18. Enfes gözüküyor, ben resmen tavuk manyağı biriyim. Bu dediğiniz tariften de yapıyoruz ve gerçekten mükemmel oluyor. Sunumunuz da harika:')
    yeni yayınınızı bekliyor olacağım, sevgiler!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için. Yakında yazarım

      Sil
  19. Tavuğu ben de severim. Ama fabrikasyon üretim tavukların bilmediğimiz ne çok zararları var. Organik tavuk alıp sizin tarifinize göre yapmalı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazımda bahsetmiştim ben de zararlı olduğundan. Ben almamaya çalışıyorum..

      Sil
  20. Tavuğun kızarmışına bayılırım. Ellerine sağlık canım. Yeme de yanında yat misali .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim yorumun için arkadaşım. Kızarmış tavuğu herkes seviyor galiba:)

      Sil
  21. Ay çok nefis leziz. Ellerine sağlık canooo.

    YanıtlaSil
  22. Kızarmış tavuğu çok severim, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgiler:)

      Sil
  23. Sunumu da insanı doyuran en önemli şeylerden biri. Ve sunumu da çok hoş olmuş. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sunum benim için çok önemli gerçekten. Önce göze hitap etmeli:)

      Sil
  24. Artık tavuk yiyemiyorum ben de. Kötü kokuyor gibi geliyor market tavukları.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben de o kokuyu hissediyorum. Köy tavuğu almalı buldukça :)

      Sil
  25. bildik markalardan almaya çalışıyoruz biz de çok severiz.
    Zararlı yemeyin diyeceklerine bize üreticilerine sağlamından kessinler cezayı ruhsat iptaline kadar götürsünler olayı bence hem satışına ses çıkarmıyorlar halka yemeyin diyorlar tam bir deli saçması işte ne yiyeceğimizi şaşırdık:))

    YanıtlaSil
  26. Ya egzama geçiyor mu cidden? Benimde saç derimde böyle bir sorun var sevdicann :( Tavuk yemeyi bırakmalı mıyım ? Bu arada çok lezzetli görünüyor, eline sağlıkk!

    YanıtlaSil
  27. ellerine sağlık Egzama olayını ilk defa duyuyorum sizden bende var çok yemiyorum zaten ama kızımda da oluştu ve o çok yiyor.bu bilgi için ne kadar teşekkür etsem az.

    YanıtlaSil
  28. Egzama yı ilk defa duydum. Zaten çok sık almıyorum ayda bir. Çocuğun öğretmeninden, özellikle erkek çocukların hormonlarınıda bozduğunu õğrenmiştim. Erkek çocuklar da östrojen hormonunu artırıyormuş. Kızlar da erken bluğa sebep oluyormuş. Çok sık yendiğinde. Kendimiz mi yetiştirsek ne yapsak:)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.