Kaç gündür özbek pilavı yapalım diyordu eşim. Dedim ki, sen yap da yiyelim. Arada erkekleri de mutfağa buyur etmek lazım. Evlenmeden önce eşim her şeyi yapabiliyordu. Evlendikten sonra unutmaya başladı. Bunda benim parmağım var tabi. Sürekli mutfağa sen girersen, ona bişey yaptırmazsan, hayatından gayet memnun olur. Sadece balık yaptığımız zamanlar salatayı o yapardı mesela:) Artık yeniden mutfağa girmeye başladı. Bu özbek pilavını da eşim yaptı:)
Özbek Pilavı Malzemeleri:
- 300 gr dana eti
- 1 su bardağı pirinç
- 3 adet havuç
- 1 büyük boy soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 2 kaşık tereyağı, tuz
Eşimi gözlemlediğim için gözlemlerimi yazacağım:)
Öncelikle eti küp küp doğradı:) Düdüklü varsa düdüklü de pişirin. Yoksa 1,5 saat kısık ateşte pişecek. Suyunu çektikçe sıcak su ilave edilecek. Tuz katılmayacak. Sonra soğanları küçük küçük doğradı. Etlerin içine soğanı ilave etti. Tereyağını da koydu. Küp küp doğradığı havuçları da ekledi. Biraz kavurdu, soğanlar pişince pirinci ekledi. Sarımsağı doğramadan bütün şekilde içine koydu. Kimyonu ve tuzunu ekledi, karıştırdı. Üzerini geçecek şekilde sıcak su ilave etti. Kısık ateşte pişirdi. Arada açıp kontrol etti. Pişmemişse sıcak su ilave edebilirsiniz. Muhteşem bir tadı vardı:) Eşler mutfağa girmeli:)
Bu aralar dünya mutfagındasın canım bakıyorum da...çok severim özbek pilavını. Muhteşem görünüyor. Eşin de nasıl hamaratmış maşallah. Arada yine girsin bence. Gaz vermek lazım, o zaman iyi yapıyorlar:)))
YanıtlaSilYaa öyle oldu. Dünya mutfaklarından seçmeler. Herşeyi yiyemem ben çok tutucuyum.
SilAfiyet olsun :) Çok lezzetli görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler.
Silbizimkiler bayılır bu pilava
YanıtlaSilBiz de bayıldık harikaydı
Sileline sağlık eşinin çok lezzetli görünüyor pilav..
YanıtlaSilSağol çok lezzetli olmuştu.
SilElinize sağlık görünüm ve tarif çok güzel eminim ki lezzeti de bir o kadar güzeldir...
YanıtlaSilLezzeti harikaydı ağız dolduran bir pilav
SilSunumu harika olmuş. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilEtrafı çok dağıtmadıkları sürece eşler mutfağa girebilir..:) Pilav nefis görünüyor.. Eşinizin ellerine sağlık.
YanıtlaSilHaklısın etrafı dağıtıyorlar biraz:)
SilÖzbek pilavı nefis görünüyor :) Eşinin ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederiz. Seni blogumda görmek sevindirici
SilEşler mutfağa girer de asıl iş çıktıklarında başlıyor:)) Ben eşimin arkasından epeyi bir temizlemek zorunda kalıyorum mutfağı:) Eşinizin ellerine sağlık, pilav pek lezzetli görünüyor.
YanıtlaSilBenim eşim o kadar dağınık değil şükür. Teşekkür ederim yorumun için..
SilEvlenene kadar korkutmak istememiş seni :) Ev işine, mutfağa yardım ederim imajı vermiş :)) Erkeklerin neredeyse hepsi böyle yapar. Yunus'un da bu konuda değilse de başka konularda evlilik öncesi ve sonrası farklılıkları var :) Ellerine sağlık, nefis görünüyor pilav.
YanıtlaSilEvliliğin ilk zamanlarında da yapıyordu hakkını yemeyeyim. Benim yüzümden oldu biraz. Alıştırdım onu hazıra:(Teşekkür ederiz:)
Silçok güzel görünüyor, erkeklerin elleri yemek işinde bir çok kadından daha lezzetli.
YanıtlaSilEllerine sağlık.
El lezzeti denen şey önemli gerçekten..
SilTeşekkürler elinize sağlık
YanıtlaSilBen teşekkür ederim:)
Silay dur deneyim bunu bilmiyom. :) nefis duruyor fotoda :)
YanıtlaSilNefis de kelime mi deep harika bir tat:)
SilEllerine sağlık ne güzel görünüyor o öyle :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sağol dreamella
SilHic yapmadigim bir pilav turu, cok da guzel gorunuyor :) Esinin ellerine saglik diyeyim :)
YanıtlaSilBence mutlaka dene canım. Kimyon da var hem çok lezzet katıyor..
Sileşinın elıne sağlık bız bu pılava etlı pılav dıyoruz çok lezız oluyor sevgıler
YanıtlaSilÇOK LEZZETLI OLUYOR BIZ ETLI PILAV DIYORUZ HERSEHIRDE ISMI AYRI AFIYET OLSUN
YanıtlaSilYa öylemi. Çok lezzetli oluyor ama değil mi:)
SilCanımmmm bu pilavı yapıcaktım ama pirinç ölçüsü yok galiba!!! Verebilmen mümkün mü??
YanıtlaSilAy üzgünüm unutmuşum ya. Çok teşekkür ederim gerçekten okuduğun ve uyandığın için
Sil