1 Şubat 2016 Pazartesi

30 Kadın Demek ( MİM)


Sevgili Kore Fenomeni, Cafe Tigris, gamze s, beni mimlemişlerdi. Onlara çok teşekkür ediyorum. Bence bu mimi her kadın blogger yapmalı. Her geçen gün kadına olan zulmün arttığı günümüzde dikkat çekmeliyiz diye düşünüyorum.. Ben farklı bir şekilde yazmak istedim. Beğeninize...

Hani Çiçektin Ya Sen....

Üzdüler mi seni , incittiler mi yüreğini .. Hani çiçektin ya sen dokunmaya kıyılamayacak. Güzelliğinle seyre dalınacak, diyardan diyara gidilecek. Ara ara kokusunu verecek, huzurla dolduracak çevresini. Narin, sevgi dolu, rengarenk...

Sevilince, güzel bir kelime söyleyince dalları daha da gürleşen, tomurcuktan  etrafa neşe saçan bir hale dönüşen, gelişen, dim dik asil bir çiçek..

Toplardın etrafına  hoş kokunla , aromanla  kuşları, börtü böceği, arıyı.. Senin değerli özünle neler yapardı onlar. Ne mucizeler yaratırdın ya sen.. Ne mucizelere sebep olurdun..

Şimdilerde büküyorlar dalını, çiçeğin dalında güzel olacağını bilmeyenler. Kokunu alıyorlar, güzelliğini çalıyorlar , solduruyorlar seni..

Aslında seninle güzelleşen herşeyi öldürüyorlar. Seninle var olan mucizeler gidiyor anlamıyorlar.. Seninle anlam bulan her şey bitiyor anlamıyorlar..

Seni gözünden sakınıp , koklamaya kıyamayanlar varken. Haşin bir rüzgar geliyor yerle bir ediyor her şeyi.. Seni bitiriyor ve devam ediyor yolculuğuna hiç birşey yapmamış gibi umursuzca...

Sen narin gövdenle nasıl baş edeceksin ki.. Nerede peki senin özünle mucizeler yaratan börtü böcek, arılar, kuşlar nerede....

Çiçeksiz dünya renklerini yitirir.. Çiçekler açmışsa başı dikse, koku veriyorsa korkusuzca etrafa hayat var demektir.. Tıpkı her biri bir çiçek olan kadınlarımız gibi.....


Benim mimlediğim bloggerlar: ( mimi yaptığınızda sayfanızın linkini koyacağım) Lütfen sizlerde bu anlamlı mimi yapın:)
Her şeyden konuşmalı,
Bize Her Yer Okul,
Kalemderi
Audrey,
Şükranca Paylaşımlar,
Zülal Garipkuş,
Gülşah Önen, 
Sosyal medya kafe 
Hobilemece
Süslü püslü,
Deneyimli anne



30 yorum:

  1. Çok güzel ifade etmişsin aslında son derece hassas, ince varlıklar olan kadınların ne sert rüzgarlarla mücadele etmek zorunda bırakıldığını... Yüreğine sağlık. Mimleri uzun zamandır yapmıyordum; ama bu konuda söylemek istediklerim var. Bu yüzden en kısa zamanda yazacağım. Mimlediğin için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay gerçekten beğendin mi. Yazıya başlamadan önce hiç böyle bir fikrim yoktu. Nasıl gelişti anlamadım. Beğenmene sevindim. Seni özellikle mimledim. Kadına dair çok güzel şeyler yazacağına eminim merakla bekliyorum..

      Sil
    2. Tabii ki beğendim :) Kadın çiçektir, böcektir gibi sözleri sevmem; ama başka bir açıdan bakmışsın. Düşündüm de ben de kadın kimliğimle ne kadar hassas ve kırılganım aslında. Ama, bu toplumun maalesef bize layık gördüğü her şey oldukça sert ve ağır. Acı, yas, gözyaşı, şiddet, tecavüz, taciz... Güçlenmeye mecbur kalıyoruz... Mimi yazınca buraya yorum bırakırım. Tekrar teşekkür ederim.

      Sil
  2. Kalemine saglik duygusal arkadasim. Çok güzel yazmissin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim arkadaşım beğenmene sevindim

      Sil
  3. çok duygusal , güzel bir yazı olmuş, emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  4. Yüreğine sağlık, çok hassas bir konu ve farkindalik yaratmak çok güzel...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bu farkındalığı biz kadınlar olusturmaliyiz

      Sil
  5. Ne güzel bu ara kadınlar üzeri e yoğunlaştım. Keşke sesimizi daha çok kişiye duyurabilsek. Kalemine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sesimizi duyacak kişiler erkekler. İnşallah bir son bulur bu kötülükler

      Sil
  6. çok güzel ve duygusal olmuş inşallah yazmaya çalışacağım ben de teşekkür ederim :-))

    YanıtlaSil
  7. Miminiz Mimleyeniniz bol olsun arkadaşlar :) iyi ki varsınız...

    YanıtlaSil
  8. Kalemine saglık. Kadın gibi naif yazmışsın. Oturdum ben de sonunda yazdım. Yayınladım .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakayım hemen yazına. Teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  9. Kadın şiiri romantizmi anlatır sen de en güzel tarafından yakalamışsın. Ben şiir gibi okudum, yüreğine sağlık, çok güzel ifade etmişsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir gibi oldu evet. Sen yakaladın. Sen de yap bakalim.

      Sil
  10. Şiir gibi bir mim yazısı olmuş. Güzel mim konusu olmuş. Vakit bulursam ve biriken mimlerimden arınabilirsem bende yapmak isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu bütün kadınlar için önemli. Öncelikle versen kimse darılmaz. Teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  11. Narin, kırılgan satırlar yaratmışsın... Ateşin düştügü yeri yaktığı doğru değil, her yer yangın yerine dönüveriyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ateş düştüğü yeri yakar denmesini sevmiyorum. Ateş heryeri yakıyor aslında.

      Sil
  12. Mime beni de dahil ettiğin için çok teşekkür ediyorum Sevdicann :) Link takibi fikri güzel, yazıların hepsi bir arada olur... En kısa zamanda yazmaya çalışacağım :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
  13. Kadınlar , çiçektir ,şiirdir ,kitaptır kısacası her şeydir ona bakmasını okumasını bilmek lazım sizde güzel cümlelerle ifade etmişiniz, okuması çokk zevkliydi.

    YanıtlaSil
  14. Ne kadar güzel yazmışsın gerçekten şiir gibi .. Beni de etiketlediğin için teşekkür ederim :))) bu kadar güzel olmasada bende deneyeceğim :))

    YanıtlaSil
  15. Gerçekten çok güzel yazmışsınız, benim çok hassas olduğum ve her kadından beklediğim hassasiyeti göstermişsiniz. Gerçekten harika, elinize sağlık.

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.