18 Ocak 2016 Pazartesi

56 Kadınlar Birbirini Niçin Çekemez

Resim alıntıdır
 Bir kadına en büyük kötülüğü başka bir kadın yapar derler. Ne kadar doğru tartışılır. Herkes farklı düşünebilir bu konuda.
Kadınlar neden birbirini çekemiyor, kıskanıyor, hazmedemiyor. Kadınlar genelde diğer kadınlar için giyiniyor, süsleniyor. Karşıdaki ne kadar şık olduğumu görsün, ne kadar güzel olduğumu görsün. GÖRDÜÜÜ.. Ne oldu başın göğe mi erdi arkadaşım.
 Çok üzülüyorum bu durumlara. Neyi paylaşamıyoruz ki. Bir arkadaşım güzel yerlere gelince güzel işler başarınca ben niye sıkıntıya giriyorum. Bana bir zararı var mı ? Yok. O zaman tebrik etsene, arkasından ileri geri konuşup duracağına. Çok kıskanıyorsan sen de bişeyler yap. Arkadaşının ne suçu var ki.. Elini mi tuttu senin.

Arkadaşında güzel gördüğün hoşuna giden birşeyi ona da söyle. Mutlu et onu. Mesela; Elbisen çok yakışmış, saçların çok hoş olmuş, bugün çok güzel görünüyorsun, sen çok iyi bir arkadaşsın, Çok güzel bir iş başardın de çekinme ölmezsin.

Mesela ; blog açtığınızı bilip size destek olan takipçi sayınız artsın diye uğraşan bir arkadaşınız var mı? Facebook sayfanızı sadece kendisi beğenmekle kalmayıp bütün arkadaşlarına davet gönderen bir arkadaşınız var mı? 

Pusuya yatıp gizli gizli hayatını gözetlemek yerine yanında ol arkadaşının. Bu günler bir daha geri gelmez. Anın tadını çıkar. El ele verin sen de mutlu ol.

Çocuğu olmaz çocuğu olan kadınlara sarar bazısı. Ya senin çocuk sahibi olmanı onlar mı engelliyor. Allah herkese evlat nasip etsin. Başkalarını kırmak, incitmek niye. Sevmesin mi çocuğunu, ilgilenmesin mi.

Ev hanımları arasında da, iş kadınları arasında da var bu hazımsızlık. Birbirimizin başarısını çekemiyoruz. Kimse bir başkasının başarısına engel değil halbuki.  Ya sen de birşeyler yap ya da oturduğun yerden hayıflanma. Kin büyütme kalbinde.Kalbini aç arkadaşına dost ol birlik ol, mutlu et mutlu ol.
 Üreten ve üretmeye çaba gösteren tüm kadınların yolu açık olsun.

56 yorum:

  1. Valla öyle güzel yazmışsın ki,içimizdekileri aynen aktarmışsın komşum.Eline fikrine sağlık.

    YanıtlaSil
  2. Benim gözlemlediğim de, eğer arkadaşına/akrabana maddi-manevi destek ve yardımcı oluyorsan, senin ihtiyacın olduğunda daha fazla kişi yanında oluyor. Bir kişiye yaptığın iyilik, misliyle dönüyor. Çevremde de, kendimde de defalarca gözlemledim. O nedenle düşündüğümde, çekememezlik, fesatlık niye?

    YanıtlaSil
  3. O kadar uzatılabilir ki bu örnekler. Bazılarının durumu içler acısı. Benzer bir makale ben de hazırlıyorum, o yüzden sıkı gözlemler yapıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Aslında kişilikle ilgili bir problem bu. İyi ya da kötü insan olmakla alakalı. Kadın-erkek fark etmiyor yani. Zaman zaman erkekler arasında da görüyorum böyle hasetlikleri. Onlarda haset edilen şey farklı olsa da durum aynı. Genelde arabalar, yanlarında gezdirdikleri sevgililer, iş yerindeki makamları gibi konularda yarış halindeler onlar da. Şöyle bir düşünürsek; aslında hepsi ne kadar yüzeysel ve sığ, değil mi? Herkeste gereksiz bir dışarıya kusursuz görüntü verebilme uğraşı var nedense? Halbu ki, biraz içimize dönebilsek, iç güzelliklere yönelebilsek, kusurlarımızı da sevebilsek sorun çözülecek ama, nerde?

    YanıtlaSil
  5. Ağzına kalemine yüreğine sağlık çok güzel bir konuya değinmişsiniz çok hoşuma gitti vallahi kıskançlık, fesat düşünme güzel bir şeyler yapılsa hiç güzel olmammış deme iş yerlerinde biri diğerinden biraz başarılı olsa onunla uğraşma kötüleme alay ederek gülme gibi örneklerde verilebilir iyi günler....

    YanıtlaSil
  6. doğru gözlemler zaten karşındakinde bunu hissediyorsun mutlu olduğun güzel bir şey anlatıyorsun paylaşıp onunda seninle aynı duyguyu yaşasın istiyorsun bir bakıyorsun dinliyor ama dinlemiyormuş gibi yapıyor hıı falan o zaman sadece onun karakterini anlıyorsun seçici olmak lazım kem gözlerden uzak durmak lazım :):)

    YanıtlaSil
  7. Ego problemi yada özgüvensizlikle alakalı bir konu olduğunu düşünüyorum bunun... Biz bize destek verecekken kuyumuzu kazarız hakikaten...
    Hoşgörü bile çözemiyor bu insanları bazen...

    YanıtlaSil
  8. çekemeyen kadınlar çokkkkkk
    kadınlar birbirinin başarısını çekemiyormuş maalesef :(

    YanıtlaSil
  9. Valla ben hep sunu bilir sunu söylerim:


    Iyi niyet, iyi niyet, iyi niyet!

    Iyi niyetliysen, temiz ve güzel kalpliysen asla böyle seyler yapmazsin zaten. Degilsen kadini da kiskanirsin, erkegi de, colugu cocugu da.

    Hakisin gözlemlerinde, eline saglik.

    YanıtlaSil
  10. evet maalesef öyle kadınlar arasında biraz çekememezlik var gerçi erkekler arasında da var o ama neyse artık onu bilip ona göre davranmak lazım..:-))

    YanıtlaSil
  11. karakter meselesi işte okadar çoklar ki kin ve öfke ile besleniyorlar resmen ama kendilerine verdikleri zararın farkında bile değiller

    YanıtlaSil
  12. Bence bu durumun en cok kadınlarda Görülüyor olması kadınların düzgün kendilerini tatmin edecek birşeylerle uğraşmıyor oluşu. Evet ev Hakimliği ve annelik yeterince zor meşguliyetler ama takdir Görmüyor bir de bunun yanına sıkışık zamanda başka seyler yapmaya calısımca olmuyor bence. Hal böyle olunca baskalarına sarıyoruz. Kendimiz.
    Hakla meşgul olmayanı batıl istila eder derler ya.
    Benim babam evde oturur annem çalışırdı annemin bir Sürü işi gücü oldugu ıcın konu Komşuyu takip etmezdi ama babam evde olunca faydalı şeylerle ugrasmayınca kim ne yapmiş apartmana kim girmiş çıkmış takip ederdi. Yani çevresel Faktörler kadınları böyle yapan bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ellerini tutan mı var onlarda biseylwrle uğraşsın boş kalmasınlar. Diğer kadınların suçu ne. .

      Sil
    2. Ellerinden tutan yok ama ıste karşılıksız hızmet anlayışı yok bızde. mesela turkıyede hatırı sayılır bır yaslı nüfus var kı hıcbırsey yapmamaları onlara da topluma da zararlı aslında cıksa hayır kurumlarında ya da yapabıldıgı her ne ıse topluma hzımet etse ya da hıcbırsey mı yapamıyor bır seyler orup orup bağışlasa... Ornekler çoğalır herkes böyle yapsa kaynana gelın sorunu bıle cozulur ;)

      Sanırım kucuklugumuzdne berı sıklıkla anneleırmız bızı buyuturken -bak komsunun kızı, bak bılmem kımı kızı sunu yapmış böyle yapmış... vb.. gıbı cümlelerle büyütünce belkı bız de kendımızı başkalarına gore tanımlama egılımı gelısıyor. Kısa yoldan başarı: başkasının başarısızlığı sızın başarısızlığınızı görünmez kılar ;) başkası başarılı oldukça gözler sıze döner kı neden sen yapamıyorsun dıye baskıya döner. Tabı kastedılen başarı da ne kadar doğru bır tanım... demem o kı toplumsal baskı ve yanılsamalara kanmamalı kendımızı bılmelıyız.

      Sil
  13. hep bi sinsilik nedense, içten içten bilenmeler sanki ne varsa bu kadar çekemeyecek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum bir hastalık mı ki bu. Engel olamıyorlar mi acaba

      Sil
  14. Ben bu duruma çok üzülüyorum şahsen. Bir filozof demiş ki: "kadınlar imparatorlar gibidir, hiç dostları yoktur".

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kraliçe olmak istemiyorum o zaman. Hayatında bir dostun olmalı. .

      Sil
  15. Maalesef bu konuda iş döner dolaşır erkeklere gelir. Hepsinin temelinde erkekler var, kendini beğendirme, tercih edilen olma hevesi ki hep rahatsız olmuşumdur bu durumdan. Kadınlar erkeklere kendini onaylatma çabasından caysa; gerçekten birbirine sahip çıkabilse her şey düzelirdi eminim. Ama, yok. Hem erkeklerin kurallarına göre baskı ve aşağılama ile yaşarlar hem de bunu reddeden kadınları "erkek" ağzı ve zihniyetiyle konu ne olursa olsun aşağılamaya çalışırlar... Gerçekten o kadar derin bir konu ki. Umarım daha geniş bir zamanda daha kapsamlı şekilde değerlendirme olanağı buluruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Süslenmesi konusunda haklısın olabilirsin. Ama sucu erkeklere atmamak gerek. İnsanların hepsine yaradılış gereği bu hisler verilmiş ama bazısı yanlış kullanıyor. İyi niyetli olmak gerekir.

      Sil
    2. Suçu erkeklere attığım sonucunu mu çıkardın yazdıklarımdan? Kadınların kendini erkeklere onaylatma ve beğendirme merakı yüzünden aralarındaki bitmek bilmeyen kıskançlıktan söz etmişim ben. Yani kadınlardan söz etmişim. Her konunun içinden "iyi niyetli olmalıyız" deyip çıkacaksak o konuya hiç girmeyelim daha iyi bence. İyi niyetli olmamalıyız da demedim. Bir konudan söz etmişsin psikolojik alt nedene değindim. Bu konuda yazılmış kitaplar, makaleler; verilmiş konferanslar vs var. "İyi niyetli olmalıyız" demiyorlar kadınlar arasındaki rekabetin temelinde erkeklerin var olduğundan söz ediyorlar.

      Sil
    3. Kendini beğendirme konusunda bilinçaltında erkekler var bu konuda haklısın. Ama kadınlarda bildiğin çekememezlik var,haset var. Hepsini erkeklere baglayamayiz bunun için demistim.

      Sil
  16. Yazını okurken, o kadar doğru şeyler yazmışsın ki dedim.

    Daha birkaç ay önce başıma böyle bir olay geldi ve ne kadar üzüldüm anlatamam. Umarım herkes kalbinden geçen güzelliklere kavuşur. Ama bu güzelliklere ulaşmaya çalışırken, başka hemcinslerini incitmek çok yanlış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanı incitmek ,sadece kendini düşünmek yanlış. İyi niyetli insanlarla karşılaştırsın Allah

      Sil
  17. Aslında bu yazı beni pek ilgilendirmiyor ama girince bir okuyayım dedim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi yapmışsın okumakla da. Erkekler arasında durum nasıl. .

      Sil
  18. Çok yok çevremde böyleleri çünkü güzel bir temizlik yaptım. Hafifliyor insan böylelerini hayatından çıkarınca. Ama başka bir gün yine bir benzeri çıkıyor karşımıza. Sen iyilik yapınca şaşalayıp kalıyor ama kendi huyuna yine devam ediyorlar. Hep bir yarış var. Belki de günümüz dünyası yüzünden böyleler ama günün birinde yaptıklarını fark edecek ve çok geç olduğunu görecekler.
    Öylelerine takılmamak acısız bir şekilde uzaklaştırmak lazım;)
    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  19. Sevgili sevdicann her ne kadae tersini yasadigim durumlar olsa da bu tesbitlerin çok dogru. Maalesef bütün çekememezlik ve rekabet kadinlar arasinda. Destek konusunda da haklisin esim hariç akraba ve arkadaslarimdan asla destek görmedim. Kisilik sorunu olsa gerek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişilik sorunu bence de. Ben de destek görmüyorum önemli değil.

      Sil
  20. İnsanlar kendini başarılı kılabilmek için birilerinin zorlama başarısızlıklarına dayanıyor, genel olarak aslında. Ama kadınlar bunu fazla gürültülü yapıyor, kadın kadının düşmanı demiyorlar boşuna. Dostunu bulamadık şu kadının hahha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi niyetle çözülür herşey ama nerde. .

      Sil
  21. Yazını gülümseyerek okudum ne kadar haklısın :)

    YanıtlaSil
  22. şu an kadınlığımdan şüphe ettim sevdicann,
    bırak makyaj yapan birine özenmeyi, açıkçası yapmadığımdan kullanmayı da bilmem.
    hatta sanırım rimeldi. bir ara arkadaş makyaj yapmaya çalışmıştı da bana ayna da görünce hafif telaş yapmıştım "tanrıımmm, kirpiklerim uzadı. kirpiklerim uzadı." diye ama bu sevinç nidası değildi bilakis ya sonsuza dek böyle kalırsa telaşıydı. neyse benim ömrümde ilk ve son olan makyaj serüvenimi şöyle kenara bırakırsam; güzel bir yazıyıdı. yok değil, var. her türlü insan var çevrede. yalnız bayanlar arasında değil, bu çekememe durumu insanın tabiatın da olan bir durum. tabii biraz da kişlik meselesi. nasıl görür, yetişirsen öyle devam edersin. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ne güzel sen böyle devam et doğal insan. Makyaj güzellik sadece küçük bir ornek.

      Sil
    2. İnsanların genelinde var ama bazısı aşırıya kaçıyor malesef

      Sil
  23. Zaten kadınlara da erkeklerden çok kadınlar bakmıyor mu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle değil mi.Tanik olmuştum böyle durumlara

      Sil
  24. Evrensel mesele bu!!! Ve bana hep orta yaşlı kadınların yaşadığı bir problem gibi geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçücük çocuklarda bile başlıyor annelerinin tutumuyla alakalı olarak

      Sil
  25. Hazımsızlık sorunu yaşayan kadınlar ne ederse kendine eder bence. ilk etapta karşısındakini üzüyor gibi görünse de aslında bu huya sahip olmak içten içe kendisini yer bitirir... ne mutlu kendisiyle, insanlarla, hayatla barışık yaşayabilene..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuna kadar katılıyorum bu sözlerinin.Aslinda kendilerini mutsuz ediyorlar. Hayattan zevk alamıyorlar

      Sil
  26. Çok haklısın gerçekten son zamanlarda bende sinir oldum bu konu ile ilgili yazdım okumak istersen http://gizliyetenekli.blogspot.com.tr/2016/01/dikkat-dikkat-dedikodu-dedikodu-kuru.html SEVGİLER:)

    YanıtlaSil
  27. Hay agzina saglik, ne guzel yazmissin. Birbirimize iyi bir seyler soyleyecegiz diye odumuz kopuyor hele biraz elin yuzun duzgunse yuzune gulup arkandan konusan cok oluyor. Hemen bir laf carpma, kucumsemeye calisma... İnsan arkadaslariyla neden beraber oluyor eglenmek icin desarj olmak icin ama yok oyle olmuyor maalesef! Tam tersi geriliyorsun da geriliyorsun. (!!!)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay bu çekememezlik arkadaşlığı da bitiriyor. Oysa şöyle yanında rahat hissedeceğin bir arkadaşın olmadan hayatın ne önemi var

      Sil
  28. oh be ! eline sağlık diyesim geldi sonunda bizi özetleyecek biri çıktı :) biz kadınlar değişik yapıdayız. Kötü olsalar beğenmesek eleştiririz orasına bak şurasına bak bunu mu yaptı bunu mu giydi diye. beğensek kıskanırız... allah bize ve dünyaya bu konuda yardım etsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begensekte kulp buluruz, kıskançlıktan. Ağzının kenariyla güzel deriz. Ah ah bir rahat olabilsek.

      Sil
  29. Merhabalar,
    Öncelikle kaleminize sağlık.
    Ben bu yazıda geçenlere kısmen katılıyorum. Evet anlatılanlar MAALESEF çok doğru buna hem kızıyor hem de üzülüyorum aslında, ama diğer yandan gerçek bazı dostluk örneklerini de gördüğüm için kısmen katılıyorum diyebildim.
    Aslında, bu konuda kadın ya da erkek olarak ayırmak yerine İNSAN olarak bakmak ve görmek gerekiyor. Çünkü bu sorun tüm insanlarda mevcut ne yazık ki...
    En iyisi sanırım hayırlı insanlarla karşılaşmak için dua etmek:)))
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah bizi destekleyen motive eden hakiki dostlarla karşılaştırsın canım.

      Sil
  30. 2015 eleme senem oldu. bir çok çekemeyen çevreyle iletişimim kopardım. o kadar rahatsız hissediyorum ki kendimi onların yanın da. çocuğun başarısını çekemez. senin başarını çekemez. o kinci bakışlara hep maruz kalırsın. niye dedim niye kendime bunu yapıyorum. çıkar hayatından gitsin. yarın bize gelecek kesin şunu der buna takılır ben de şunu derim aammmmaaannnnn.....çıkarttım hayatımdan ve kurtuldum. oh be!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru söylüyorsun da. Herkese de yolu göstermiyorsun iste.

      Sil
  31. Evet kimseden çekmedim en yakın bildiğim kadın arkadaşlarımdan çektiğim kadar. Dilerseniz sıkıntılarımı yazdığım yazıyı şu linkten okuyabilirsiniz http://www.oncebanasor.com/2015/08/orumcek-agim-kaderimenerjim/

    sevgiler:)

    YanıtlaSil
  32. Yazınızı okuyunca çook mutlu oldum :) Aynı duyguları paylaşmışız. :) Benim bir çok arkadaşım da destek olmak yerine gizliden izlemeyi tercih etti maalesef.

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.