31 Ocak 2016 Pazar

30 Haşhaşlı Revani Nasıl Yapılır


Bu tatlıyı ailecek çok seviyoruz. Şerbetli tatlı sevenler için iyi bir tercih  çünkü çok ağır gelmiyor.  Kolay, pratik ve lezzetli olduğundan  misafirlerim için de yapmayı tercih ediyorum.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi. 
Bu ölçüler tam tutuyor. Ben genellikle dikdörtgen büyük borcam kapta yapıyorum. 
Kalınlığı iyi oluyor ve şerbeti tam çekiyor. Sevgiler:)

Haşhaşlı Revani Malzemeleri:

  • 3 kahve fincanı şeker
  • 3 kahve fincanı yoğurt
  • 3 kahve fincanı irmik
  • 3 kahve finca
  • 3 tane yumurta
  • nı un
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Mavi haşhaş
Şerbeti için:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 3 damla limon suyu

Haşhaşlı Revani Yapılışı:

Önce şerbet malzemelerini koyalım kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp 10 dk daha kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya bırakalım..

Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.İçine sırasıyla yağı, yoğurdu, koyalım karıştıralım. Sonra unu, irmiği, kabartma tozunu ,mavi haşhaşı ve vanilini ekleyelim ve çırpalım.Yağlanmış kabımıza dökelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza gönderelim. Pişince fırından çıkaralım.İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbeti çekince hindistan ceviziyle süsleyip servis edebiliriz.


                                                AFİYET OLSUN:))

30 yorum:

  1. Ellerine sağlık...iştah kabartıyor

    YanıtlaSil
  2. Çok da severim..:) Sabah sabah görünce aklıma düştü şimdi.::)

    YanıtlaSil
  3. revaniyi hiç sevemedim ben çok yumuşak bana göre :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen kalburabasti sevebilirsin o birazdan sert olur buna göre.

      Sil
  4. nefis görünüyor :) yaa sabah sabah bak şimdi :)

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık. Bizim burada haşhaş çok olduğundan , kadın günlerinin vazgeçilmez tatlısıdır. Haa bir de en üstüne kremşanti ile süs yapıyorlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Üstüne krem şanti yakışıyor. Eşim böyle sevdiği için ben koymadım.

      Sil
  6. Annemin en güzel yaptığı tariflerden biri, en kısa zamanda ben de denemeliyim, tarif için teşekkürler :)) Ye beni diye bağırıyor resmen :D

    YanıtlaSil
  7. offff amerikalılar böyle tatlı biliyo muu yaaa :)

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık. Sade ravaniyi çok denedim fakat haşhaşlısını bir türlü deneme fırsatım olmadı. Tarifinizi not edeceğim. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sade nin içine mavi haşhaş koyuyorsun o kadar. Aynı yani..

      Sil
  9. incir çok severim ve haşhaşlı incirli gibi gelir bana ve çok severim bu tarifi ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya doğru söylüyorsun. Yerken çıtır çıtır ses geliyor. İncir deki gibi.

      Sil
  10. Çok severim ben bu tatlıyı :))) Ellerine sağlık ^^

    YanıtlaSil
  11. Sanat eseri gibi ya :) Görüp de canı çekmeyen varsa tebrik ediyorum şimdiden. Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Fidan sanat eserine dokunulmaz ama anında bitiverdi:)

      Sil
  12. Ellerinize sağlık. Artık kekten başka tatlı yapmaz oldum ben iyice tembelleştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kek pratik olduğu için işimize geliyor. Tabi bir de çalışınca yoğğun oluyor insan ne yapalım:)

      Sil
  13. Bizim de ailecek sevdiğimiz bir tatlı. Bu tatlıya haşhaş çok yakışıyor ben eK olarak portakal veya limon kabuğu rendeliyorum, tadı da çok hafif oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA evet ben de ekliyorum bazen çok lezzet katıyor

      Sil
  14. Tüm malzemeler elimin altında mevcut hafta sonu için haşhaşlı revani yapabilirim. Bereketli olur. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.