Bal kabağı cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Ayrıca kabağın faydaları saymakla bitmez.
Beta Karoten açısından zengin olduğu için kanseri önleyici etkisi var.
K vitamini açısından zengin olduğu için kemik gelişimine etkisi var.
İçerisindeki lifler sayesinde idrar söktürür ve kabızlığı giderir.
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolestrol seviyesini dengede tutar.
Balkabağı alfa-karoten özelliği gösterir, katarakt riskini ortadan kaldırır.
İçerisindeki kalsiyum sayesinde böbrek taşı oluşumunu engeller.
Balkabağı alırken renginin koyu ve parlak olmasına dikkat edin. Daha lezzetli olacaktır ve daha kolay pişecektir:) Bu kadar faydaları olan kabağı tüketmenin en güzel yolu ise kabak tatlısı yemektir:)))
Kabak Tatlısı Malzemeleri:
- 1 kg bal kabağı
- 1,5 su bardağı şeker
- Küçük bir çay bardağı su
- Ceviz
- Tahin
Kabak Tatlısının Yapılışı:
Kabaklar fazla kalın olmayacak şekilde doğranır. Geniş bir tepsiye dizilir. Üzerine şeker dökülür. Mümkünse 1 gün bekletilir. Böylece kabak suyunu bırakır, pişmesi daha kolay olur. Su ilave edilir, 180 derece fırına sürülür. Biraz suyunu çekince, test edilir. Fırından alınır. İsteğe göre tahinle ya da cevizle ikram edilir..
Afiyet Olsun:)
en sevdiğimden :) siz anlatınca böyle akşama yapmamak olmaz değil mi? :D
YanıtlaSilErkencisin.Turkiyede erken saatler.Burda akşam. Sen de yap oğluna zaman.
SilSende yap o zaman olacakti.Sorry.
Silçok severim, ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilEn sevdiğim tatlılardandır :)
YanıtlaSilÇok hafif oluyor. Seviliyor
Silellerinize sağlık , çok severim
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
Silmaalesef kabak tatlısını hiç sevmiyorum :-((
YanıtlaSilAaaa gerçekten mi.?
SilCok severimmm ya eline sağlık :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilEllerinize sağlık çok leziz görünüyor şimdi olsa yemem demezdim...
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilGeçen gün denedim ilk defa tahinle baya yakıştırdım kabağa. Ama ben genelde kabak pastası yemeyi tercih ediyorum. Çünkü sade olunca bayabiliyor. İşin içine bisküvi kremşanti falan girince daha bir hoş oluyor. Tabii bolca ceviz olmadan da olmaz. Elinize sağlık bu arada :)
YanıtlaSilBen de kabak pastası yemedim.kekini yedim ama.
Silyatıya giderim bu tatlı için okadar cok seviyroum ;)
YanıtlaSilVay o derece severim diyorsun.
SilHele tahinli harika oluyor hem de en hafif tatlılardan. Ben göçmen kızıyım bizim oralarda böreği de yapılır balkabağını çok severiz.
YanıtlaSilBöreğini denemedim hiç. Şekerli börek olur.
SilAllah bayılırım ellerine sağlık enfes görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim güzel yorumun için
SilKabak tatlısıyla hiç aram yoktur ancak başta yazdığın faydaları kısmıyla çok ilgilendim. Teşekkürler :)
YanıtlaSilSende mi sevmiyorsun. .Faydaları için ye ya..
SilEllerine sağlık çok güzel gözüküyor.Çok severim ;)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilÇok severim kabak tatlısını, ellerinize sağlık nefiss görünüyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilKabak çok faydalıymış gerçekten. Bunu öğrendiğimden beri kabak yemeye başladım :) ama fırında ince olan tariften çok kalın dilimlerde tencerede pişmesini daha lezzetli buluyorum :)
YanıtlaSilÖyle de yapıyorum arada.
SilBalkabagi çok sevwrim. Tatlisi da çok hafif oluyor. Avusturyada kaymak olmadigi için biz dondurma esliginde yiyoruz.
YanıtlaSilMexico marketleri var burada onlarda var kaymak. Biraz daha cıvık oluyor ama alıyorum ben.Dondurma ile güzel olur
SilBayılırım kabak tatlısınaa ♥_♥ fırında yapılmış yememiştim hiç ama ellerine sağlık :)
YanıtlaSilDene bakalım çok güzel oluyor.
SilAfıyet olsun kabak tatlısını ben de kolay olduğu ıcın yapmayı en sevdıgım tatlıdır ;)
YanıtlaSilKabağı doğramak kısmı hariç kolay. .
SilBen genelde hazır alırım kabağı kesilmiş halde ;)
SilÇok güzel olmuş. Bir kabak tatlısı sever olarak mutlaka denemeliyim..:)
YanıtlaSilSen daha yapmadın mı şaşırdım şefim
SilBayılırım kabak tatlısına. Bu sene henüz yapmadım.
YanıtlaSilZamanıdır yapin.
SilÇok sevdiğim tatlılardan biridir hem hafif hem çok lezzetli. Elinize sağlık
YanıtlaSilAynen hafif ve lezzetli. Teşekkür ederim sevgiler
SilHımmmm .Çok lezzetli.Ben çok severim.Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilEn sevdiğim tatlıdır kendileri:) Bende sık sık yaparım.Üzerine tahin,ceviz süper olur:) Tarif için teşekkürler.Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTahinli sevmiyorum ben.Cevizli çok severim
Silçok severim en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
Silmerhaba bana gelmişsin ben de sana geldim :))
YanıtlaSilHoşgeldin canım
SilOy oy oyyy,komşum en sevdiğim tatlıyı yapmıış,çayı koy geliyom komşuuu
YanıtlaSilGelsen keşke ne güzel olur
Silya eskiden hiç sevmezdim kabak tatlısını ama son zamanlarda nedense sevmeye başladım :) geçen bayram bir yerde yemiştim, ben nedne yapmıyorum bunu dedim. şimdi tarifiniz karşıma çıktı :) teşekkür ederim yazı için, en kısa zmaanda bu şekilde deneyeceğim, sevgiler
YanıtlaSilhttp://evriminblogu.blogspot.com.tr/
Tesadüf işte. Dene bakalım sevgiler.
Silçok severim kabak tatlısını fırın da hiç denememiştim güzel görünüyor ellerine sağlık bir ara deneyeyim :))
YanıtlaSilFırında çok lezzetli oluyor.
Silofff şuan beni kalbimden vurdunuz ben bundan bir oturuşta 3 tabak yerim :) hatta tabağıda yerim utanmasam lşkjhgfg :D
YanıtlaSilDur dur tabağı yeme:) Ne kadar seviyorsun öyle:)
SilBayılırım kabak tatlısına, anneciğim de çok güzel yapar. Ama benim kızlar yemediği için ben pek pişirmiyorum :( Bir kilo tatlının hepsini yediğimi düşünsenize ;)
YanıtlaSilAlıp dondurucuya koyarsın. İstediğin zaman azıcık çıkarır kendine yapaarsın. Çocuklar sevmiyor diye sen de mi yemeyeceksin aaa:)
SilÇok severim kabak tatlısını :) Ellerine sağlık canım :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim. Senin yorumlarını özlemişiz hoş geldin:)
SilEline sağlık canım. Ben de geçen gün ilk defa bi arkadaşımda tadına baktım. Hep merak ederdim tadını. Ama sanırım çok pişirmişlerdi bayağı yumuşaktı çünkü. Ben hep biraz katı olarak düşünmüştüm nedense. Tadını sevdim ama yapmaya cesaret edemedim tutturamam diye. Senin tarifi bir deneyeyim bakalım nasıl olacak :) Sevgiler..
YanıtlaSilÇok yumuşak haşlama gibi olunca ben de sevmiyorum. Şöyle şerbetli olacak lokum gibi:)
SilFırında olmayanından çok yaptım ama fırında kabak tatlısı yapmak bir türlü kısmet olmadı. Sunum çok şık olmuş, elinize sağlık:)
YanıtlaSilTenceredekine çok benziyor yapımı. Daha lezzetli oluyor bence
Sil