6 Ocak 2016 Çarşamba

68 Fırında Kabak Tatlısı Nasıl Yapılır




 

Bal kabağı cilt ve saç bakım ürünlerinde kullanıldığını biliyor muydunuz? Ayrıca kabağın faydaları saymakla bitmez.
Beta Karoten açısından zengin olduğu için kanseri önleyici etkisi var. 
K vitamini açısından zengin olduğu için kemik gelişimine etkisi var. 
İçerisindeki lifler sayesinde idrar söktürür ve kabızlığı giderir. 
Bağışıklık sistemini güçlendirir, kolestrol seviyesini dengede tutar. 
Balkabağı alfa-karoten özelliği gösterir, katarakt riskini ortadan kaldırır. 
İçerisindeki kalsiyum sayesinde böbrek taşı oluşumunu engeller.

Balkabağı alırken renginin koyu ve parlak olmasına dikkat edin. Daha lezzetli olacaktır ve daha kolay pişecektir:) Bu kadar faydaları olan kabağı tüketmenin en güzel yolu ise kabak tatlısı yemektir:)))

Kabak Tatlısı Malzemeleri:
  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı şeker
  • Küçük bir çay bardağı su
  • Ceviz
  • Tahin
Kabak Tatlısının Yapılışı:
Kabaklar fazla kalın olmayacak şekilde doğranır. Geniş bir tepsiye dizilir. Üzerine şeker dökülür. Mümkünse 1 gün bekletilir. Böylece kabak suyunu bırakır, pişmesi daha kolay olur. Su ilave edilir, 180 derece fırına sürülür. Biraz suyunu çekince, test edilir.  Fırından alınır. İsteğe göre tahinle ya da cevizle ikram edilir..
Afiyet Olsun:)

68 yorum:

  1. en sevdiğimden :) siz anlatınca böyle akşama yapmamak olmaz değil mi? :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erkencisin.Turkiyede erken saatler.Burda akşam. Sen de yap oğluna zaman.

      Sil
    2. Sende yap o zaman olacakti.Sorry.

      Sil
  2. çok severim, ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. En sevdiğim tatlılardandır :)

    YanıtlaSil
  4. ellerinize sağlık , çok severim

    YanıtlaSil
  5. maalesef kabak tatlısını hiç sevmiyorum :-((

    YanıtlaSil
  6. Cok severimmm ya eline sağlık :))

    YanıtlaSil
  7. Ellerinize sağlık çok leziz görünüyor şimdi olsa yemem demezdim...

    YanıtlaSil
  8. Geçen gün denedim ilk defa tahinle baya yakıştırdım kabağa. Ama ben genelde kabak pastası yemeyi tercih ediyorum. Çünkü sade olunca bayabiliyor. İşin içine bisküvi kremşanti falan girince daha bir hoş oluyor. Tabii bolca ceviz olmadan da olmaz. Elinize sağlık bu arada :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de kabak pastası yemedim.kekini yedim ama.

      Sil
  9. yatıya giderim bu tatlı için okadar cok seviyroum ;)

    YanıtlaSil
  10. Hele tahinli harika oluyor hem de en hafif tatlılardan. Ben göçmen kızıyım bizim oralarda böreği de yapılır balkabağını çok severiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böreğini denemedim hiç. Şekerli börek olur.

      Sil
  11. Allah bayılırım ellerine sağlık enfes görünüyor :)

    YanıtlaSil
  12. Kabak tatlısıyla hiç aram yoktur ancak başta yazdığın faydaları kısmıyla çok ilgilendim. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende mi sevmiyorsun. .Faydaları için ye ya..

      Sil
  13. Ellerine sağlık çok güzel gözüküyor.Çok severim ;)

    YanıtlaSil
  14. Çok severim kabak tatlısını, ellerinize sağlık nefiss görünüyor

    YanıtlaSil
  15. Kabak çok faydalıymış gerçekten. Bunu öğrendiğimden beri kabak yemeye başladım :) ama fırında ince olan tariften çok kalın dilimlerde tencerede pişmesini daha lezzetli buluyorum :)

    YanıtlaSil
  16. Balkabagi çok sevwrim. Tatlisi da çok hafif oluyor. Avusturyada kaymak olmadigi için biz dondurma esliginde yiyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mexico marketleri var burada onlarda var kaymak. Biraz daha cıvık oluyor ama alıyorum ben.Dondurma ile güzel olur

      Sil
  17. Bayılırım kabak tatlısınaa ♥_♥ fırında yapılmış yememiştim hiç ama ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  18. Afıyet olsun kabak tatlısını ben de kolay olduğu ıcın yapmayı en sevdıgım tatlıdır ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kabağı doğramak kısmı hariç kolay. .

      Sil
    2. Ben genelde hazır alırım kabağı kesilmiş halde ;)

      Sil
  19. Çok güzel olmuş. Bir kabak tatlısı sever olarak mutlaka denemeliyim..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen daha yapmadın mı şaşırdım şefim

      Sil
  20. Bayılırım kabak tatlısına. Bu sene henüz yapmadım.

    YanıtlaSil
  21. Çok sevdiğim tatlılardan biridir hem hafif hem çok lezzetli. Elinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen hafif ve lezzetli. Teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  22. Hımmmm .Çok lezzetli.Ben çok severim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  23. En sevdiğim tatlıdır kendileri:) Bende sık sık yaparım.Üzerine tahin,ceviz süper olur:) Tarif için teşekkürler.Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tahinli sevmiyorum ben.Cevizli çok severim

      Sil
  24. çok severim en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  25. merhaba bana gelmişsin ben de sana geldim :))

    YanıtlaSil
  26. Oy oy oyyy,komşum en sevdiğim tatlıyı yapmıış,çayı koy geliyom komşuuu

    YanıtlaSil
  27. ya eskiden hiç sevmezdim kabak tatlısını ama son zamanlarda nedense sevmeye başladım :) geçen bayram bir yerde yemiştim, ben nedne yapmıyorum bunu dedim. şimdi tarifiniz karşıma çıktı :) teşekkür ederim yazı için, en kısa zmaanda bu şekilde deneyeceğim, sevgiler
    http://evriminblogu.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  28. çok severim kabak tatlısını fırın da hiç denememiştim güzel görünüyor ellerine sağlık bir ara deneyeyim :))

    YanıtlaSil
  29. offf şuan beni kalbimden vurdunuz ben bundan bir oturuşta 3 tabak yerim :) hatta tabağıda yerim utanmasam lşkjhgfg :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dur dur tabağı yeme:) Ne kadar seviyorsun öyle:)

      Sil
  30. Bayılırım kabak tatlısına, anneciğim de çok güzel yapar. Ama benim kızlar yemediği için ben pek pişirmiyorum :( Bir kilo tatlının hepsini yediğimi düşünsenize ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alıp dondurucuya koyarsın. İstediğin zaman azıcık çıkarır kendine yapaarsın. Çocuklar sevmiyor diye sen de mi yemeyeceksin aaa:)

      Sil
  31. Çok severim kabak tatlısını :) Ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Senin yorumlarını özlemişiz hoş geldin:)

      Sil
  32. Eline sağlık canım. Ben de geçen gün ilk defa bi arkadaşımda tadına baktım. Hep merak ederdim tadını. Ama sanırım çok pişirmişlerdi bayağı yumuşaktı çünkü. Ben hep biraz katı olarak düşünmüştüm nedense. Tadını sevdim ama yapmaya cesaret edemedim tutturamam diye. Senin tarifi bir deneyeyim bakalım nasıl olacak :) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok yumuşak haşlama gibi olunca ben de sevmiyorum. Şöyle şerbetli olacak lokum gibi:)

      Sil
  33. Fırında olmayanından çok yaptım ama fırında kabak tatlısı yapmak bir türlü kısmet olmadı. Sunum çok şık olmuş, elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tenceredekine çok benziyor yapımı. Daha lezzetli oluyor bence

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.