25 Ocak 2016 Pazartesi

41 Eğitimcilerin İzlemesi Gereken 10 Film

Eğitimci deyince aklınıza hemen öğretmenler gelmesin ama. Eğitim ailede başlar değil mi? O zaman bu filmleri her anne baba da izlemeli.  Özgür düşünce sistemini destekleyen, bireye değerli olduğunu hissettiren, başarıya götüren yolları gösteren, en önemlisi çocuğun mutlu olmasını herşeyin üstünde tutan bu filmleri mutlaka izleyin ve izlettirin..
Yerdeki Yıldızlar / Taare Zamaen Par
 Yönetmenliğini ve başrol oyunculuğunu Aamir Khan' ın yaptığı 2007 yapımı bir film. Filmde yaramaz, tembel, kavgacı ve mutsuz bir çocuk var ve onun önünü açan resim öğretmeni. Bazı bölümlerinde ağlayacaksınız:( Mutlaka izlenmeli..

Ölü Ozanlar Derneği / Dead Poets Society

Peter Weir yönetiminde 1989 tarihinde çekilmiştir. En iyi özgün senaryo ödülünü almıştır. Başrolünde Robin Williams var. Çoğu kişi izlemiştir bu filmi.

3 Aptal / 3 idiots

2009 yapımı bir Bollywod filmidir. Başrolünde Aamir Khan yer alıyor. Eğitim sistemini eleştiren eğlenceli bir film.

Koro / Les Choristes
2004 Fransa yapımı bir film. Bir yatılı okuldaki sorunlu öğrencilerle ilgilenen müzik öğretmenini anlatıyor..

50 Cesur Kemancı / Music Of The Heart

1999 yapımı bir ABD filmi. İdealist bir müzik öğretmeninin Harlem' deki fakir çocuklar için verdiği mücadele anlatılıyor..

The Ron Clark Story
Gerçek bir hayat öyküsünden uyarlanmış biyografi filmi. Başrolde Frends dizisinden tanıdığımız Matthew Peryy var. Yine bir öğretmen ve idealist öyküsü:)

Siyah / Black 

2005 yapımı bir hint filmi. Kör ve sağır olan bir kız çocuğunun öğretmeni sayesinde değişen hayatı anlatılıyor.. Beren Saat' in başrolünü oynadığı Benim Dünyam Filmi bu filmden esinlenerek kopyalanmış anlaşılan:)

Sakıncalı Düşünceler / Dangerous Mind 

Gerçek bir hayat öyküsüne dayanan 1995 ABD yapımı bir film. Amerikan Deniz Kuvvetlerinden ayrılan bayan Johnson belalı öğrencilein olduğu bir sınıfa öğretmen olur.. Gerisini siz izleyin anlatmayayım:)

Özgürlük Yazarları / Freedom Writers
2007 yapımı ABD gençlik drama filmidir. 23 yaşındaki genç bir öğretmenin iyi yönetilmeyen bir okulda, sorunlu öğrencilerle verdiği mücadele ve onlarda oluşturduğu iyileşmeye tanık olacaksınız.

Canım Öğretmenim /Monsieur Lazhar
İntihar ederek ölen bir öğretmenin yerine apar topar alınan cezayirli bir öğretmenin hikayesi anlatılıyor. 2012 yapımı bir ABD filmi..

41 yorum:

  1. üç tanesi dışında hepsini izlemişim.O üç taneyi de oğluşum kalkınca indirteceğim,bugünkü programımız belli oldu sayende.Sevdican,çok haklısın eğitim evde başlar,anneler olarak bizler bu işi yapmaya daha yatkınız.Keşke babalar da şu filmleri izlediklerinde biraz akıl alabilseler.Sizin babanızı bilmem ama benimki dahil çoğu baba arkadaşım,filmi izleyip,ya bunlar anca filmlerde olur diyor.Bir de bunlar hep yüksek öğrenimli insanlar.Eğitimsiz babaları düşünmek istemiyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitim ailede başlıyor. Sadece annelerle yaşamıyor ki çocuklar, babalar sadece maddi kaynak olmamali. Sadece filmlerde olmuyor.Bu filmlerin çoğu gerçek hayattan alıntı.

      Sil
  2. muhteşem ölü ozanlar derneği benim üniversite yıllarımda arkadaşlarımla en çok eğlendiğimiz filmdi ayy bidaha izleyim...
    her çocuk özeldiride izlerim ara ara şurada bende bahsetmiştim okumak istersen http://gizliyetenekli.blogspot.com.tr/2014/05/her-cocuk-ozeldir.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölü ozanlar derneğini ilk kez lise de izlemistim.gecen hafta bir daha izledim. Yazdığın iki filmde de hem ogretmen hem de ailenin önemi anlatılıyor. Derin mesajlar var anlayana. Yazını okudum dünya sanki ben.

      Sil
  3. Aamir Khan'a bayılırım, önerdiğiniz iki film de gerçekten çok iyi diğerlerini de izlenecekler listesine aldım. Teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aamir Khan filmlerini çok seviyorum ben de. Teşekkür Ederim sevgiler

      Sil
  4. Ben 4 tanesini izledim bunlardan onlarıda hazır tatile girmiş iken izlerim .
    İzleme listeme aldım sayende :)

    YanıtlaSil
  5. Üç hint yapımı olanları izledim ve çok haklısın eğitimci insanların gözlerine sokmak lazım bu filmleri, yitip giden nice yetenekler var ne yazık ki

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitimci insanlar mutlaka okumali.Ama değerli velilere de çok iş düşüyor.

      Sil
  6. Harikasınız keşke her eğitimci izlede de kendine paylar çıkarsa :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah izlerler ve çıkarırlar. Eğitim işi bir meslek gibi görülüp, para karşılığı iş gibi düşünülürse malesef olmaz. Eğitimciler bu filmleri izlemeli.Ders çıkarmalı

      Sil
  7. Birkaçı dışında çoğu izlediğim fimler. Kalanlarını en kısa zamanda izleyecgm. 😊👍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel çoğunu izlemissin.Bu filmler insana çok şey katıyor

      Sil
  8. güzel bir liste olmuş , bir filmi de ben aldım izlenecekler listeme . ama detachment ( 2011 ) filmini görememek şaşırttı . aralarında zirveye oynardı . teşekkürler .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senden onu öğrenmiş oldum bak.Ben de detachment listeme aldim.

      Sil
  9. İzlemediğim bir kaç tane var,hemen izlenecekler listesine aldım,öyle severim ki bu tür filmleri...Bizim de Ölü Ozanlar Derneği öykünmelerimiz çok olmuştur öğrencilerimle,bazen de onun gibisininz öğretmenim iltifatları almışımdır,ahh nasıl mutlu olurum o zaman bilseniz :)) Teşekkürler liste için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne mutlu size. Ne güzel bir öğretmenlik bu.Sizi unutmayacak birçok insan olacak.Iz bırakacaksınız yüreklerde.

      Sil
  10. Ellerinize saglık güzel bir derleme olmus. ben de çoğunu seyretmişim. Hollywood da aslında seyrettiğim daha cok egıtım konulu film var da ısımlerı gelmedi sımdı aklıma. Egıtım ailede baslar ins çocuklarımıza guzel Örnekler olabiliyoruzdır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah güzel ornekler oluruz gelecek bizim elimizde yogruluyor şekilleniyor

      Sil
  11. İzlemediklerim, hatta adını duymadığım filmlerde var. Güzel bir paylaşım olmuş benim açımdan. Hele bir de öğretmen olunca, daha başka bir gözle yaklaştım ne yalan söyleyeyim:) Hemmmen not alıyorum;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen bir ogretmensen mutlaka izlemelisin bu filmleri.Bu sefer biz sana ödev veriyoruz o halde.:)

      Sil
  12. Ben bunları izlememişim ama :(

    YanıtlaSil
  13. Ölü ozanlar dernegini bilmeyen yoktur sanirim:) Ben de okumustum kitabini, ve filmini de izlemistim cok uzun yillar evvel. 3 aptali'da izledim, gerisini tanimiyordum ve merak ettim simdi. Mutlaka izleyecegim, severim böyle filmleri. Tesekkürler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerlerini de çok seveceğine eminim. Kitabını okumamıştım ben, çok eski bir film ölü ozanlar derneği ama dediğin gibi herkes bilir. .

      Sil
  14. Sadece 3 idiots u izlemişim iyimi... Ne kadar ayıp bana...
    Bu kategoriye girermi bilmem ama çocuk büyütme rehberi ni izlemeni öneririm birde şayet izlemediysen... Oda hoş bir film çocuklarla ilgili...
    Liste için teşekkürler, diğerlerinide not ettim hemen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oda şu kitabı olan mı. Kitabını okumuştum bir odada geciyordu. Muhtesemdi.Filmini de izlemek isterim.

      Sil
  15. içlerinden 4 tanesini izledim ve ölü ozanlar derneğinin kitabını da okumuştum gerçekten çok başarılı filmler güzel yazı olmuş canım benim ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet çok başarılı filmler

      Sil
  16. İzlediklerim için söyliyim gerçekten güzel filmler, izlemediğim 2 film var onları da hemen sıraya koydum :)
    Liste için teşekkür ederiz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğunu izlemissin sen ne güzel. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için

      Sil
  17. Buradaki filmlerin yarısını izledim. Hepsinin bende ayrı yeri var. Önerdiğiniz filmler tek kelime ile mükemmel. Dediğiniz gibi eğitimciler kesinlikle izlemeli. Çok yararlı bir yazı olmuş, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmleri izleyenler hep tam puan vermiş. Sağol canım yorumun için

      Sil
  18. İyi seçimler bir kaçını izlemiştim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemediklerini de izle bak müsait bir anında çok güzel mesajlar var.

      Sil
  19. Ama burada Hababam Sınıfı yok! :)
    Eğitimcilerin izlemesi gereken 10 film listesinin yarısını izlemişim. 10. Filmdeki Cezayirli öğretmenin hikayesi ayrı bir güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA onu unutmuşum ya:) Sen de iyi bir film seversin..

      Sil
  20. Ben de listene nacizane bi eklemek yapsam Sevdicann. bilmiyorum inglizce ya da turkçe cevirisi varmi ama "Etre et avoir" adli fransiz yapimi bir film. Tek sinif içinde kliselerden arinmis bi bicimde onca cocuklar farkli pedagojiler uygulamaya calisan bi ilkokul ogretmenini ve cocuklarioni anlatiyor. yillar once izlememe ragmen bende yeri buyuktur

    YanıtlaSil
  21. Merhaba blogunuza iade-i ziyaret yapayım dedim. Bir öğretmen adayı olarak film seçimlerinizi çok beğendim. Özellikle Koro ve Monsieur Lazhar çok sevdiğim filmlerden. Ben de size eğitimle ilgili olarak Searching for Bobby Fischer filmini önerebilirim. Sağlıcakla kalın :)

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.