7 Ocak 2016 Perşembe

40 Amerika Alışveriş Rehberi

Amerika' da Ucuz Alışveriş Nasıl Yapılır?

Amerika denilince akla ucuz alışveriş geliyor. Amerika' da markalar çok ucuz diye duyarsınız. Evet Amerika ' da bir çok markayı ucuza bulabilirsiniz. Tabii ki belli yerlerde, belli zamanlarda.. Newyork' ta 5. ve 6. caddelerde, Brodway üzerindeki mağazalarda gezerseniz biraz zor bulursunuz. Amerika' da bazı alışveriş mağazaları var Amerikan markalarını ucuza bulabileceğiniz. Burada couponlar çok değerli. Bu couponları kullanarak kasada extra indirimler alabiliyorsunuz. Her alışveriş merkezinin, outletin, markanın farklı couponları olabiliyor. İnternette yazsanız çıkıyor zaten. İkincisi ise buradaki bedenler farklı oluyor. Bir iki beden daha küçük giyinebilirsiniz burada. Ayakkabı numaraları da farklı tabi.  Gittiğiniz mağazada önce Clearence bölümüne bakın. En ucuz ürünleri bulabileceğiniz yer orası. Şuanda dolar Türk lirasının üç katı olduğu için, pahalı gelebiliyor her şey. Kasada etiket fiyatının üzerine bir de vergi ödüyorsunuz. Her eyaletin vergisi farklı olabiliyor. Elektronik aletlerde burada çok uygun Türkiye' ye göre.

Ross, Tj max , Marshalls

Amerika' da alışveriş için ilk tercih edeceğiniz yerler buralar olmalı. Bu üç mağaza aynı konseptte çalışıyor. Bir çok ünlü markanın ürününü çok ucuz fiyata bulabilirsiniz. Her eyalette,Şehir içinde, hem de birkaç tane bulmak mümkün. Haftalık ürün geliyor, ürün geldiği günler çok güzel şeyler bulabiliyorsunuz.. İlk bakacağınız yerler Clearence bölümleri.( Daha da indirimli olan bölüm yani). Çok fazla çalışan bulamazsınız bişey sormak için. Ürünler şu şekilde sıralanıyor. Örneğin; M bedendesiniz ve t-shirt arıyorsunuz. M bedendeki tüm markaların tişörtleri bir reyonda oluyor. Kendi bedenine göre olan reyonda her markayı bir arada bulabiliyorsun. Ürünler asılı oluyor. Seçip beğenip alıyorsun.Ürünler genelde tek kalmış olabiliyor.Marka güneş gözlüklerini 10 $ - 20$ bulabiliyorum buralardan :) Ayrıca parfümler de çok uygun oluyor. Uygun fiyata istediğiniz bir ürün bulabilmeniz şansınıza bağlı biraz da. Burada yaşasanız sık sık gidip bakabilirsiniz. Ama tatil amaçlı gelince şansınıza kalıyor. Bu mağazalarda ev tekstil, bavul, gözlük, mutfak ve banyo ürünleri, cilt bakım ürünleri, çanta, ayakkabı, kıyafet her şey mevcut.



Abercrombie & Fitch, Adidas, American Eagle Outfitters, Anne Klein, Billabong, Calvin Klein, Columbia, Converse, Dolce & Gabbana, Guess, Hollister, Levi’s, Marc Jacobs, Michael Kors, Nike, Nine West, North Face, O’Neill, Puma, Quiksilver, Ralph Lauren, Reebok, Roxy, Samsonite, Sketchers, Steve Madden, Tommy Hilfiger birçok markayı bulabilirsiniz.

 Burlington


Bu mağazalarda ross mantığında. Özellikle çocuk kıyafetlerini çok uygun fiyatlara bulabiliyorum. Çanta, kıyafet, mutfak ve banyo ürünleri, Bavul, oyuncak, ayakkabı, her şey var. Çok çeşitli markalar var. Genelde adı çok duyulmamış ayrı bahsetmek istedim. Skechers spor ayakkabıyı 19.9 $, Guess spor montu 30 $ aldım mesela:)

 Century 21


Tj max gibi ama daha düzenli ve daha büyük bir mağaza. Şehir merkezlerinde oluyor. Yine birçok markayı bulabilirsiniz. Newyork' taki çok katlıydı. Güzel ürünler bulabilirsiniz.

Macy's

Büyük bir department store.  Bir çok markayı bünyesinde bulunduran bir mağaza yani. Türkiye deki boyner gibi. Çok buyuk bir alışveriş merkezi gibi diyelim. Amerika genelinde 800 den fazla mağazası var. En büyüğü Newyork yazısında bahsettiğim devasa büyüklükteki macys. İçerisinde dünyaca ünlü markalar var. Üstte yazdığım mağazalar kadar uygun değildir. Ama markaların kendi mağazalarından çok daha ucuza bulabilirsiniz. Bazı bölümlerinde pasaportunu gösterene % 10 indirim yapılıyor.

 Premium Outlet

Genelde şehrin dışında çok geniş bir alana kuruluyor bu outletler. Newyork' taki Woodbury premium outlete gittik biz. Kocaman bir alanda kurulu 200 küçük mağazadan  oluşuyor. Newyork' a bir saat uzaklıkta. İnsanlar ellerinde valizlerle dolaşıyor, aldığını valize koyuyor. Gülmeyin büyük kolaylık sağlıyor bu. Çok geniş bir alan. Bir gününüzü ayırmalısınız. Önce danışmaya gidin ve 10 $ karşılığında bir coupon book satın alın. Tabi bir de map. Hangi marka nerede rahatça bulabilirsiniz. Coupon book da her markanın couponu var. Kasada indirimden faydalanabilirsiniz. 
 Premium outletler çok uygun oluyor. Farklı markalar oluyor. istediğiniz bir marka varsa gitmeden bakın yine de belki her premium outlette olmayabilir. 

Armani, Adidas, Aeropostale, American Eagle Outfitters, Armani, Banana Republic, Burberry, Burton, Calvin Klein, Claire’s, Coach, Columbia, Sportswear, Converse, Crocs, Diesel, Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Dunhill, Ermenegildo Zegna, Fendi, Fossil, Gap, G-Star Raw, Gucci, Guess, Hugo Boss, J.Crew, Jimmy Choo, Jockey, Kate Spade, Kenneth Cole, La Perla, Lacoste, Levi’s, MaxMara, Michael Kors, Nautica, Nike, Nine West, Puma, North Face, Oakley, Prada, Puma, Quiksilver, Ralph Lauren, Reebok, Roberto Cavalli, Samsonite, Swarovski, TAG Heuer, Ted Baker, Timberland, Tom Ford, Tommy Hilfiger, U.S. Polo Assn., Vans, Versace gibi markalar bulmak mümkün.

  Newyork Gezi Rehberi için TIKLAYIN
Amerika' da gezilecek yerler için TIKLAYIN

40 yorum:

  1. ben de şehir dışında outletler olduğunu ve gayet uygun fiyatlara pek çok ünlü markanın satıldığını duymuştum amerikaya gelebilirsem öyle bir alışveriş yapmak isterim yani..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Premium outlet evet.Uygun oluyor. Şehir dışında genelde.

      Sil
  2. Skechers 20 dolar dedin bitirdin beni.

    Çok güzel ve faydalı bir yazı olmuş. Amerika planı olmayan benim bile çok hoşuma gitti. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arada denk geliyor böyle indirimli şeyler.

      Sil
  3. Ama şimdi oldu mu bu post zaten deli gibi özledim gitmek için deliriyorum fiyatları hatırlatınca mağazaları görünce daha da arttı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidersin sende. Ama yazın gel.zira çocukla gezmek zor olur çok soğuk

      Sil
    2. En iyisi eylül galiba ama aklım noel ve 4 temmuz indirimlerinde :)

      Sil
  4. Bir gün gidebilmek hayalim. O zaman için notlar aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah gidersin. .Notları sakla sen😊

      Sil
  5. Küçük beden olayına bayıldım..:) İnsana kendini iyi hissettirir sanırım.::)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan iyi hissediyor da Gün geçtikçe kilo alıyorum burada. .

      Sil
  6. Görmek istediğim ilk 5 yer içinde umarım bir gün gidebilirim.Gidersem tavsiyelerine mutlaka uyacağım paylaşımın için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Tası tarağı toplayıp gidesim geldi :) tam bir rehberi niteliğinde bir yazı olmuş

    YanıtlaSil
  8. macy seviyom. jcpenney de :) bi de pic and save var ucuzcu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jcpenney de var evet.Target falan. Burada sürekli kalan için iyi..

      Sil
  9. Amerika'ya tatil amaçlı gittiğimiz için içimden hiç alışveriş yapmak gelmemişti açıkçası. Herkesin sorduğu ilk şey "Ne aldın?" oluyordu. Ben de tatilimi alışverişle geçirmekten hiç hoşlanmam. Amerika tabii farklı bir alem, sağa sola bakmaktan, gezmekten zaten vakit kalmamıştı mağaza gezmeye. Az bir şey bakmıştık, ama Premium, Macy's gibi büyük mağazaların yerini son günümüzde öğrenmiştik:) Anladığım kadarıyla Amerika'da çok iyi inceleyeceksin, arada gerçekten uygun şeyler bulunuyor. Marka ayakkabılar mesela. İyi alışveriş yapmak da bir yetenek yahu:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi bir arada olsun dersen. Zaman yetmiyor ki. Fazla süreliğine gelmek lazim.

      Sil
  10. Güzel ve faydalı bir yazı olmuş teşekkürler.

    YanıtlaSil
  11. Çok güzel ve faydalı bir paylaşım olmuş. Teşekkürler Sevdican Hanım. Ross gerçekten ünlü markaları çok uygun fiyata satıyor. Rossu Türkiye'ye taşısak güzel olurdu. Ben Amerikada olduğum dönemde tabii dolar 1 TL idi. Şimdi 3 TL olunca fiyatlar nasıl olur bilemem :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin zamanınızda ne uygun geliyordur fiyatlar:) Şuan dolar 3 kat arttiği için yine de pahalı geliyor insana:)

      Sil
  12. Amerika'ya gitme ihtimali olanlar için bile harika bir yazi olmuş. Ellerine sağlık. Bizim outletler normal mağaza fiyatıyla satış yaptıkları için anlattıklarınız rüya gibi bir alışverişi canlandirdi aklimda ☺ insallah bir gun gidebilirim de elimde bavulumla kaliteli urunler alabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradaki outletler gerçek outlet:)Bavul şart tabii:)

      Sil
  13. Bu yorumu 4. Yazmışım inat ettim göndericem yorumu ;)

    Bilgilendiri yazı ıcın teşekkür ederim. Ellerine emeğine saglık. Nedense Amerika'ya ısınamadım ama gidecek olursam bu posta dönücem ins.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artık Amerikaya da gelirsin. Gezmediğin yer kalmadı:)

      Sil
  14. çok istiyorum oralara gitmeyi,Amerika sevdam depreşti :)

    YanıtlaSil
  15. Hic alisveris meraki olmayan biri olarak bu alis veris merakini birtürlü anlayamamisimdir oldum olasi. Yav ben her aradigimi zaten burada, Almanya'da buluyorum zaten. Baska ülkeye gidince niye zamanimi alisveris yapmakla harcayacim, ben o ülkeden, o sehirden birseyler görmeye gezmeye calisirim, napacam alisveris magazalarini allasen?:))

    Ama alisveris sevenler icin cok güzel ve faydali bir yazi olmus, ellerine saglik. Ben kismetse seneye New York'a gidebilirsem bazi mekanlari, müzeleri göreyim, central park da dolanayim, helikopter turu yapayim, meshur cheescake'inden yiyeyim yeter:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa süreliğine gelince önemli tarihi yerlerinden gezmek lazim.Hangisine yetisebilir ki insan. Türkiye ye göre çok ucuz oluyor markalar burada.Tabi şuan dolar çok yüksek ama.

      Sil
  16. Etiket fiatının üzerine vergi ödeme işini hiç sevmiyorum kasada çıkan fiatla etiket fiatı ile hesap yapıp almak arasındaki fark insanı çok yanıltıyor. Tabi bu orada yaşıyanlar için fark etmiyor, anca benim gibi misafir olarak gidenler için alışıncaya kadar zor oluyor.
    Çok güzel bir yazı olmuş ben çok bigilendim gittiğimde de dikkate alacağım. Bir ihtimal Canada' ya gittiğimde Amerika'ya geçmeği düşünüyoruz . Paylaşım için teşekkürler. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AA canada ve Amerika sınırında Niagara şelalesi var oraya git.ben çok istiyorum gitmeyi

      Sil
    2. Niagara şelalesine gitmiştim mükkemmel görülmeğe değebirde yine Amerika ile Canada arasında bin adalar var orasıda çok güzel.

      Sil
  17. Herhalde en çok ben isterim Amerikaya gitmeyi. Hatta orada yaşamayı. Çoooook çok zor bir ihtimal tabi ki.. Vizesi bile neredeyse imkansız..
    Ama siz ithalata başlayın. Sürekli müşteriniz olurum :)) bu fiyatlara TR de çok zor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tr ye gelene kadar fiyatlar uçar ama ..belki sen gelir kendin alırsın istediklerini.

      Sil
  18. Amerikada bir çok şeyin ucuz olduğunu biliyorum bende, yemekler dışında ^^
    güzel bir yazı olmuş, gidersek işimize yarar :)

    YanıtlaSil
  19. Elektronik eşyalar Türkiye'dekilerden daha ucuz, bir iki sene önce fotoğraf makinesi almak için yaptığım araştırmada keşfetmiştim. Amerika'da tanıdığın olursa iyi tabi... Güzel ve detaylı bir yazı olmuş, paylaşım için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  20. Herkese Amerika'da bir akraba, eş dost bulunmalı kesinlikle :)

    YanıtlaSil
  21. merhaba bende ordaki arkadaşlarımdan birşeyler isteyeceğim.Bana neye ihtiyacın varsa listeni yap dediler ama ne istenir ne uygundur bilmiyorum

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.