27 Kasım 2015 Cuma

24 Ekmek Nasıl Yapılır Ekmek Tarifi

Evde Ekmek Nasıl Yapılır 

Buğdaydan, una, hamura sonra da ekmeğe.. Ve fazla kaçırırsan tombiş göbeğe....:))
Türk mutfağının olmazsa olmazı ekmek. Ekmeği alıp bandıracak o kadar çok yemek var ki:))
Gel de ekmek yapma o zaman..Üstelik üç gün yumuşacık kalıyor. Pofuduk Pofuduk oluyor. .
Hadi ekmek yapalım:))

Ekmek Malzemeleri:
  • 1paket kuru maya
  • 2 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 kaşık zeytinyağı 
  • Aldığı kadar un
Ekmek Yapılışı:

Malzemeleri karıştırıp yoğuralım. Çok sert olmayacak şekilde, meşhur kulak memesinden az daha cıvık bir hamur elde edelim. Mayalanması için üzerini örtelim ve yarım saat bekletelim. Sonra yuvarlak şekiller yapıp resimdeki gibi dizelim. Çiçek şekli verelim. Yarım saat de bu şekilde beklemeli. Sonra 180 derece fırına sürelim.
Afiyet olsun:))

24 yorum:

  1. Çok güzel görünüyor.Eline sağlık.
    En yakın zamanda deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım. Sen de yap bak çok seveceksin

      Sil
  2. Cocuklugumun favorisi cicek ekmek tarifi... Hemen not ediyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Güzel tarif teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık aynı çiçek ekmek olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Cicek ekmekler cok Moda ,Üstelik cok Kolay yapmasi.Özellikle Yurt disinda yasayanlarin ekmek özlemi ve ihtiyaci büyük...Icindekilerinin ne oldugunu bilerek, Gönül rahatligi ile tüketilebilir.Elinize saglik

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay doğru söylüyorsun buradaki ekmekleri yiyemiyorum. Artık kendim yapacağım. İş başa düştü

      Sil
  6. Papatya ekmekte ayrı bir güzeldir yani :) Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ediyorum. Evet ayrı güzel oluyor.

      Sil
  7. Ay en sevdigimmmm, cicekli ekmekkk!!! Bu ismi ben taktim saniyordum cocukken:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm çocuklar o ismi takmistir. Öpüyorum. .

      Sil
  8. Bu ekmek kesinlike tombiş göbeğe yarar..:) Harika görünüyor. Afiyetler olsun.. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  9. Görüntüsü bile doymak için yeterli.Ellerinize sağlık.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Görüntü de önemli ama değil mi. .

      Sil
  10. gunaydın sevdıcan bende herseyın evde yapılmasından yanayım teşekkürler sevgıler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evde yapılınca daha güvenilir hersey.Buradaki ekmekleri pek sevemedim ben.

      Sil
  11. Ellerinize sağlık en yakın zamanda deneyeceğim umarım benimkide bu kadar güzel olabilir...

    YanıtlaSil
  12. Ben iyice ilerlettim sanırım. Bir senedir ekmekleri evde yapıyorum. Aklıma gelen her şeyi deniyorum. :) Cevizli, zeytinli, sütlü vs. Hatta bazen bir yumurta da koyuyorum. Daha hoş bir kıvamı oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel oh. Benim eşimin de benden beklentisi bu yönde:)) Aman duymasın...

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.