19 Ekim 2015 Pazartesi

20 Chicago Gezi Rehberi

Chicago' da Gezilecek Yerler:

Gezimizin ilk durağı Chicago oldu. Yanımızda oğlumuz olduğu için biz araba kiraladık. Araba kiralarsanız sizi havaalanından alıp şirkete götürüp arabanızı teslim ediyorlar. Biz de oteli biraz uzakta tuttuk. Şehir merkezinde bir otel kiralarsanız yürüyerek gezebilirsiniz. Genelde gezilecek yerler , (eğer yürümeyi seviyorsanız ) yürüme mesafesinde.

Chicago Michigan gölü çevresine kurulmuş. Göl olduğuna bakmayın bilmeseniz deniz sanırsınız. Gölün çevresinde beachler var ve tekneler, yatlar demir atmış. Tekne turlarına katılabilirsiniz. Bu şehre Windy city diyorlar yani rüzgar şehri. Genelde gölden esen rüzgardan dolayı çok soğuk oluyor. Bu nedenle yazın gitmek gerekir.. Birçok gökdelen var şehre büyüleyici bir hava katıyor.

 İsterseniz go chicago ya da citypass kartlarından alıp müzelere daha uyguna girebilir. İsterseniz kafanıza göre takılabilirsiniz. Biz kafamıza göre takıldık. Bazı yerler ilginizi çekmeyebilir gitmezsiniz değil mi..


İlk gün yağmur yağdığı için  Museum of Science and Industry ye gitmeyi tercih ettik. Burası 3 kattan oluşan bir bilim ve endüstri müzesi. Giriş ücreti 18 $ İçerideki bazı aktiviteler içinse ayrı ücret alıyorlar. İsterseniz katılmayabilirsiniz. İlk katta denizaltı ve uzay bölümü var. İkinci dünya savaşında Almanlardan ele geçirdikleri bir denizaltı var. 2. VE 3. katlarda bilim ve endüstriyle ilgili, robotlarla iilgili ilginç şeyler var. Biz çok sevdik burayı 4 saat sürüyor gezmek. Kuru Kuru bakıp geçeceğiniz şeyler değil elinize alıp deneyebileceğiniz değişik şeyler de var:))





Buradan sonra Sears yeni adıyla Willis Tower denilen 108 katlı binanın 103. katı olan Skydeck' e çıktık. O kadar yüksekte cam bir balkona çıkıyorsunuz. Yere bakmak biraz cesaret ister.. Ama muhteşem bir duygu gerçekten..Giriş ücreti 19$.
Chicago da otopark ücretleri New York' a göre ucuzdu. Tüm gün 9$- 12$ arası bir ücreti var. Michigan avenue da gezdik akşam. Meşhur bir cadde olmasına rağmen ben pek sevmedim..

Müze kampüsü adı verilen gölün kenarındaki alanda Field museum, Shedd Aquarium, Adler Planetarium yan yanalar. Ve akşamüstü şehrin harika silüetini izleyebilirsiniz. Aşağıdaki fotoyu çekeceğim diye rüzgar beni götürüyordu neredeyse:))


Field Museum da çok güzeldi. Çeşitli ülkelerin bölümleri, mahalleleri, 4/D gösterimleri, böceklerden oluşan bir bölüm, doldurulmuş hayvanlardan oluşan bir bölüm vardı. Gezilmeye değer.




 Akvaryumda çok eğlenceliydi. Yunus gösterisi vardı. Kocaman bir akvaryum. Balıklara dokunabildiğiniz bir alanı da var.
Michigan avenue de ilerlerken sağda Milenium Park var. Şehrin göbeğinde yeşillikli kocaman bir park. İçinde büyük bir konser alanı var.Gece gündüz aktiviteler olmakta. Tabi meşhur Bean (fasulye) unutulmamalı. Hemen önünde herkes fotoğraf çekiniyor.
 Bir de Navy Pier var tabii. İçinde daha çok çocuklar için eğlence aktivitelerinin olduğu, Havai fişek gösterileriyle renklenen bir yer. Kocaman bir dönme dolap mevcut.
Şehrin bazı noktalarında bisiklet otoparkları var. Kiralayıp gezip başka bir durağa bırakabiliyorsunuz.

Gitmişken ünlü deepdish pizzasını da yemeden olmaz tabii..
 Downtowna 50 dk uzaklıkta iki tane outlet var alışveriş için uygun. Aurora outlet mall ve Gurnee outlet mall..

Anlatmakla bitmez Chicago.... New York yazısı için bekleyin:))

20 yorum:

  1. tamam bekliyoruz :) o cam balkonu biliyorum ya, orada olmak muhteşem olmalı.

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel aktarmışsınız. Kim bilir belki bir gün bizim de yolumuz düşer :) Ben burada Saphire 'in en üst katından aşağı bakamıyorken, Willis Tower çok heyecanlı olurdu :)

    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.. İnşallah gezme şansı bulursunuz.Skydeck muhteşrmdi

      Sil
  3. Çok keyifli ve güzel bir gezi olduğu çok belli, ayrıca blogunuzun tasarımı da çok iyi))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çok eğlendik gezi de:))Tasarımı beğenmenize sevindim:)

      Sil
  4. Merhaba,çok keyifli bir gezi olmuş gerçekten..Cam balkona çıkabilir miyim bilemedim:)))Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başta herkes tereddüt ediyor ama muhteşem bir duygu:)

      Sil
  5. Çok güzel yerler gezmişsiniz.. Oğlunuz için de ideal bir gezi olmuştur eminim.. Çok eylendiğini tahmin edebiliyorum... Sayenizde biz de görmüş olduk.::) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğlum çok eğlendi evet:) Teşekkür ederim..

      Sil
  6. Müzeler ilgi çekici, uzay bölümünü özellikle görmek isterdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal de müze gezmeyi sevmem ama bu müzeler alışılmışın dışındaydı

      Sil
  7. ay bak ordan athens ve cleveland'a da gidiin. bi de yukarda minnesotaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Minnesotayı merak ediyorum bir dahaki sefere artık deep

      Sil
  8. hersey harika Sevdican da su bilmem kacinci kata (soylerken bile icim bi hos oluyo) cikma olayi olmadi iste, galata kulesine bile cikinca bile yere zor bakan ben icin biraz zor, ama harika anlatmissin hic bunalmadan okudum ,zordur gezi yazisi yazabilmek okuyani zorlamadan, cok tesekkurler sevgiler kocaman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Mutlu oldum yorumuna.Yükseklık korkusu varsa zor canım

      Sil
  9. Chicago gezisi güzel geçmiş.:) Bir daha bu şehri düşünürsem kesinlikle göl manzarası ile birlikte düşüneceğim... Fasulyeye bayıldım ne güzel bir şey o öyle :)

    YanıtlaSil
  10. Ufff harika yerler. Nasıl oldu da o yüksekten aşağı bakabildin

    YanıtlaSil
  11. Ooooo çok güzel, bayıldım fotolara, neler neler varmış Chicago da :) Museum of Science and Industry çok merak ediyorum bizim prof anlatırdı :)

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.