19 Ağustos 2015 Çarşamba

37 İçli Köfte Nasıl Yapılır

İçli Köfte Tarifi

Oğlum et yemiyor:( Ama içli köfteye bayılıyor. :) Hem etli hem de bulgurlu olduğu için çak faydalı bir yiyecek. Ben de çokça yapıp dondurucuya koyuyorum. Her gün iki tane çıkarıp buzu eriyince kızartıyorum.. İsterseniz haşlayabilirsiniz de:))

İçli Köfte Malzemeleri:
  • 1su bardağı kısırlık bulgur
  • 1 çorba kaşığı irmik
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 yumurta
  • Tuz
  • Kimyon, Karabiber
İç malzemeleri:
  • 350 gr kıyma
  • 3 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 bardak ceviz
  • 2 kaşık salça
  • Tuz
  • Kimyon, karabiber
İçli Köfte Yapılışı:

Bulguru ve irmiği üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su koyalım. Suyu çekene kadar bekletelim.
Kıymayı, soğanı ve sarımsağı biraz yağ ve salçayla kavuralım. İçine baharatları da istediğimiz miktarda koyalım. Doğranmış cevizleri de ekleyelim.

Suyunu çeken bulgura unu yumurtayı tuzu baharatları ekleyip yoğuralım. Çok yoğurmanız gerekiyor.
Cevizden büyük parçayı bir elimize alıp ortasına diğer elimizin baş parmağını batırıp incelterek çukur oluşturuyoruz. İç malzemeyi koyup, kapatıyoruz. İsteğe göre kızgın yağda kızartarak ya da kaynamış su da haşlayarak pişirebilirsiniz. Ben kızartma severim:))


37 yorum:

  1. Off,en sevdiğim! Tarif için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilmez mi hiç:))Teşekkürler canım.

      Sil
  2. Et yemeyip içli köfte sevme durumu bizde de var.... Ortanca kızım et sevmez ama içli köfteyi ne zaman yapacağımı sorar..:) E durum böyle olunca işe koyulmak farz olur...:)
    Ellerine sağlık... Köfteler nefis görünüyor..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslıyız yine de içli köfte yesinler de :) Yaparız artık canlarımız için:)

      Sil
  3. Ellerinize sağlık...Leziz görünüyor gerçekten...

    YanıtlaSil
  4. müthiş görünüyor ellerine sağlık bende yapmayı deneyeceğim umarım böyle güzel olur:) takipteyim, sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk başta zorlanıyor insan ama alışıyor güzel olur tabiiki:) Teşekkür ederim:)

      Sil
  5. ben de severim bize de antakya'dan hazır geliyor ve buzluğa atıyorum..

    YanıtlaSil
  6. Oyyy... Oyyyyy...Oyyyy.... harika bir lezzet sunmussun canim, ellerine saglik. Cok sevdigim bir yemektir bende yapsam hic fena olmaz. Buzluga atmak da o kadar pratik oluyor ki, supersin Sevdicann :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy canımm ben teşşekkür ederim..Neşelendirdi yorumun:))

      Sil
  7. İçli köfteye bayılıyorum,olsa 5-6 tane soluksuz yerim.Haşlaması ayrı yağda kızartması ayrı bir güzel,biraz zahmetli olsa da sonuç yorgunluğa değer.elinize emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim içli köfteci seni:)

      Sil
  8. hiç yemediğim bişi. yesem mi yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yee tabii ki aaa...İçli köfte yemeden olur mu hiç..

      Sil
  9. Eşimin İskenderunlu olması sebebiyle , 1 yıl önce öğrendiğim ve severek yaptığım en leziz yemek .
    Ellerinize sağlık çok güzel görünüyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İskenderunda çok güzel yparlar.İskenderun dedin aklıma künefe geldi ama:(((

      Sil
  10. Harika ,hepimizin sevdigi ender lezzetlerden...Uzun zamandir aklimdaydi, olsada yesek simdi...Bir ara bende cok yapar,kordum buzluga..Birâz tembellik etmisim ,yeniden yapmali...

    Bizimkiler haslamasini severler ama kizartilmis halide nefistir :) Ellerinize sâglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim stoklarda eridi canım.Kolları sıvamak lazım:)

      Sil
  11. Çok güzel eline sağlık. Ben hiç denemedim malesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terzilikten fırsat olmuyordur canım..Maşallah çok güzel şeyler yapıyorsun..

      Sil
  12. Yaa,ama böylede yapılmaz ki canım! Yiyen var yiyemeyen var, Şaka bir yana görünce canım çekti,emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demeli şimdi bilemedim ki..Teşekkür ederim..

      Sil
  13. Ellerine sağlık canım çok güzel yapmışsın... O tabak benim buzlukta olaydı şimdi ne iyi olurdu :)
    Bizim memlekette içli köfteyi az biraz farklı yapıyoruz. Böyle sivri uçlu değil de top gibi yuvarlak oluyor. İçine de illaki siyah mercimek koyuyoruz. Haşladıktan sonra da kızartıyoruz. Yöreden yöreye nüanslar var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten farklıymış.Siyah mercimeği de ilk defa duydum inan ki..Merak ettim sizin içli köftenizi..

      Sil
  14. Evde hiç denemedin içli köfteyi ama yemesini çoook severim.:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. AAA deneyimli anne olmadı şimdi..Kolları sıva iş başşına:))

      Sil
  15. ahhhh çok kez denememe rağmen birtürlü tutturamıyorum :-(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutturursun canım peşini bırakma..Türk kadınına pes etmek yakışmaz:))

      Sil
  16. ahhhh çok kez denememe rağmen birtürlü tutturamıyorum :-(

    YanıtlaSil
  17. Ellerinize sağlık, kurban da yaklaşırken pek güzel oldu bu tarif bol bol yapmak lazım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım ne demek:))Bol bol yapın atın buzluğa:)

      Sil
  18. Tarif İçin Teşekkürler. Sitenizi De Çok Beğendim Bu Arada.

    YanıtlaSil
  19. Aksam ugramam kötü oldu sana :) acikmadan gidip yatayim bari.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yat yat sonra takipçilerin ne der aa

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.