9 Mayıs 2015 Cumartesi

5 Anne Olmak

       
       Anne olmak, çoğalmaktır sanırım. Yürek olarak çoğalmak. Hayatındaki önemli insanlara en önemlisini eklemek.

      Daha anne rahmine düşmeden, birini her şeyiyle düşünmek.. Minik ayaklarını,kokusunu, kime benzeyeceğini, sesini, anne deyişini, sağlığını, başarılarını, maddi manevi her şeyini….

       Anne olmak kendinden vazgeçmek yavrum yesin, yavrum içsin, yavrum giysin, yavrum üzülmesin diyebilmek…Yavrusuna gelmesindense tüm hastalıklara kötülüklere razı olmak..

       Anne olmak kesintisiz uykuyu bilmemek çoğu gecelerce…Ama buna rağmen yavrusunun kokusunu alınca bütün yorgunluğunu unutmak..

       Fedakar olmak, şefkat kahramanı olmak.. “Cennet anaların ayağı altındadır” sözüne mazhar olmak..

      Annemizin “Beni anne olunca anlarsın” sözünü anlamak.. Aslında yaptığımız hataları anlamak. Onunla kıyaslanınca hiçbir şey bilmediğimizi.. 
    
     Yılın her günü bize amade olan annelerimize yılda bir gün reva mı sizce? Biz doğduktan sonraki her gününü bize harcayan annelerimizi bir güne sıkıştırmadan mutlu edelim. Onların dualarını alalım..Arayalım, mutlu edelim, sevgimizi ifade edelim.

     Yılın her günü bize anneler günü olsun. Tüm annelerin her günü kutlu kutlu olsun...

                                   Tüm annelere sevgilerimle

5 yorum:

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.