Minik tartoletler çok lezzetli ve sunumuyla gözlere hitap eden bir tatlı..
Kivili Tartolet Malzemeleri:
- 100 gr tereyağ( soğuk)
- 200 gr un
- 1 yumurta
- 60 gr pudra şekeri
- 1 paket vanilya
Krema malzemesi:
- 100 gr beyaz kuvertür çikolata
- 100 ML çiğ krema
- 100 gr labne peynırı
Üzeri için:
- Kivi
Kivili Tartolet Yapılışı:
İlk olarak ganaj kremamızı hazırlayalım çünkü dolapta
bekleteceğiz.
Çiğ kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım ancak kesinlikle kaynamayacak.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştıralım.Pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Ganaj kremamızı 7-8 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kıvamı iyice koyulaşacaktır. Mümkünse daha uzun süre bekletelim.
Bekleme süresi dolunca mikser ile 3 dk çırpalım çırptıkça kıvamı koyulaşacaktır.
Labne peynirini ekleyip biraz daha çırpalım.Tekrar buzdolabına kaldıralım.
Tart hamuru için tüm malzemelerimiz soğuk olmalı.
Tereyağını küçük doğrayıp diğer malzemeleri de ekleyelim.Hamurumuzu yoğuralım.
Çiğ kremayı küçük bir tencereye alıp ısıtalım ancak kesinlikle kaynamayacak.
Isınan kremayı ocaktan alıp çikolataları ekleyip karıştıralım.Pürüzsüz olana kadar karıştırıyoruz. Ganaj kremamızı 7-8 saat kadar dolapta bekletiyoruz.
Kıvamı iyice koyulaşacaktır. Mümkünse daha uzun süre bekletelim.
Bekleme süresi dolunca mikser ile 3 dk çırpalım çırptıkça kıvamı koyulaşacaktır.
Labne peynirini ekleyip biraz daha çırpalım.Tekrar buzdolabına kaldıralım.
Tart hamuru için tüm malzemelerimiz soğuk olmalı.
Tereyağını küçük doğrayıp diğer malzemeleri de ekleyelim.Hamurumuzu yoğuralım.
Yoğurdukça hamur birleşecek ele yapışmayacaktır.Hamurumuzu streç filme sarıp 30 dk buzdolabında dinlendirelim.
Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında açıp kalıplarınıza göre kesin.
Ben silikon kaplarda yaptım.
Hamurlar kabarmasın diye taban kısımlarını çatal ile delelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Krema torbamıza kremamızı yerleştirip tartoletlerin içini dolduralım.
Üzerini kivi ya da başka meyve parçaları ile süsleyelim..
Dinlenen hamuru yarım cm kalınlığında açıp kalıplarınıza göre kesin.
Ben silikon kaplarda yaptım.
Hamurlar kabarmasın diye taban kısımlarını çatal ile delelim.
170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye dek pişirelim.
Piştikten sonra soğumaya bırakalım.
Krema torbamıza kremamızı yerleştirip tartoletlerin içini dolduralım.
Üzerini kivi ya da başka meyve parçaları ile süsleyelim..
Afiyet olsun
Süper görünüyor, insanın hemen mutfağa girip yapası geliyor... Ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilO zaman hemen mutfağa:))
SilÇok güzel görünüyorlar. Ellerine sağlık....
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım ..Sevgiler..
Silay yiyesim geldi nasıl leziz duruyorlar öyle ellerine sağlık canım sevgiler
YanıtlaSilhttp://prensesinlezzetleri.blogspot.com.tr/
kesinlikle deneyeceğim elinize sağlık:)
YanıtlaSilDene canım çok lezzetli:)
SilMuhteşem bir görüntü, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkürler canım beğenmene sevindim:)
Silbu ne güzellik :) çok şık görünüyor,ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkürler canım..
Silayyy bunu yapmalıyımmm... çok cicilerrr...
YanıtlaSilellerine sağlık cnmçok güzel olmuş,silikon kek kalıbına mı koydun hamurları cnm ben de tartolet kalıbı yok acaba koysam olur mu?
YanıtlaSilKurabiye kalıbı ile kesip kek kalıbına koyarsın..Çatalla delersin çok güzel olur..
SilBu tarifi mutlaka denemeliyiz.. Kızlarım bayılacaklar :)
YanıtlaSilKızların bayılacaktır eminim birlikte yapın hem de ne güzel.. Benim de kızım olsa:)
SilHarikasin canim, cok tatli gorunuyorlar :)) Ellerine saglik
YanıtlaSilTartoletler çok şirin görünüyor.Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilAyy nefis görünüyor, ellerine saglik!
YanıtlaSilsitenin çok şirin masal gibi bir görünümü var, görüşürüz...
YanıtlaSilTeşekkür ederim beğenmene sevindim:)
SilÇok güzel görünüyorlar... Ellerinize sağlık...
YanıtlaSilkampanyam var
YanıtlaSilNefis görünüyorlar ellerine sağlık canım:)Sevgiler..
YanıtlaSilteşekkür ederim canım sevgiler bizden:)
SilHarika görünüyor ellerinize sağlık sevgiler ;)
YanıtlaSilAhh şu tartoletler :)) Harika görünüyor ellerinize sağlık en kısa zamanda deneyeceğim :)
YanıtlaSilalabutikpasta.blogspot.com
porsiyonluk harika bir lezzet bir de çok şık doğrusu ellerine sağlık sevgiler
YanıtlaSil