3 Aralık 2014 Çarşamba

2 3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ



Engellilere saygı onlara yaşama sevinci veriyor. Onları sadece engelliler gününde hatırlıyor, haber yapıyor, onlara hediyeler veriyor sadece bugün fark ediyoruz , yarın ne olacak peki.. Tabii ateş düştüğü yeri yakıyor..Çok uzak geliyor belki de engelli olmak..Halbuki yarın işe giderken, ya da okula giderken bir kaza geçirip engelli olmayacağımız garanti değil.Sağlıklı her insan bir engelli adayıdır aslında.Biraz daha empati kurmalı, yardımcı olmalıyız onlara..Nüfusumuzun %12 si engelliymiş bunu biliyor muydunuz. 

Annelerin en büyük korkusu evlatlarının ölmesidir, ama engelli annelerinin ise: EVLATLARINDAN ÖNCE ÖLMEKTİR.. Çünkü yardıma muhtaçlar ve ancak bir anne yüreği şefkatiyle kucaklar onları..

Engelli arkadaşlarımızın önüne bir engel de biz koymamalı hayatlarını zorlaştırmamalıyız..O kutsal eli öpülesi annelere destek olmalıyız..

2 yorum:

  1. Allah engelli evladı yakını olanlara yardım eylesin. Ama en büyük sorumluluk toplumun engelliye bakış açısıdır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aminn.Engelliye bakış açısı değişmeli haklısın.

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.