21 Mayıs 2016 Cumartesi

38 Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması

Yemeğe misafirim geleceğinde ortaya salata kesin yaparım. Soğuk mezeler de vazgeçilmezimdir. Tarator, cacık, ezme, barbunya, haydari, humus, közlenmiş kırmızı biber yoğurtlusu yapmışlığım vardır. Bu seferde közlenmiş kırmızı biber sarması yapayım dedim. İyi ki yapmışım herkes çok beğendi. Hem gözlere hitap etti hem de çok lezzetli oldu. Sizlere de şiddetle tavsiye ederim.

Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması Malzemeleri:
  • 4 adet kırmızı biber
  • Yarım kalıp beyaz peynir 
  • Bir çay bardağı ceviz
  • Pul biber, tuz, zeytin yağı
  • Maydonoz
  • Süslemek için yeşil soğan
Közlenmiş Kırmızı Biber Sarması Yapılışı:

Öncelikle kırmızı biberleri fırına sürüp 200 derecede közlenmesini bekliyoruz. Kırmızı biberler közlenirken içini hazırlıyoruz. Peyniri, orta boyda kırdığımız cevizi, baharatları, ince kıyılmış maydonozu koyup karıştıralım. Közlenen biberlerin kabuklarını temizleyelim. Biberlerden kalın şeritler kesip kalın kısmına peynirli harçtan koyuyoruz. Ve sarıyoruz. Yeşil soğanları sıcak suda bekletip yumuşatıyoruz. Ruloların etrafına sarıp bağlıyoruz. Çok lezzetli oluyor. Afiyet Olsun:)

38 yorum:

  1. Bir ara bende bundan yapardım yazın soğuk soğuk çok güzel yeniyor :)) ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet soğuk olduğu için yazın daha iyi gider

      Sil
  2. Çokkk severim çokkk şuan olsada yesem dedim :) ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Ben de çok sevdim.

      Sil
  3. Saat farkı sevdicann.Dışarı da yorum bıraktım.Kırmızı biberi haşlayıp, sarmısaklı sirkeli turşuyu andıran halini çok severim.Ama bu çok ilginç.Ellerine sağlık.Marifetlisin çok.Dur bir resmini çekeyim tarifin.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siz bizden 9 saat öndesiniz abla. Orada sabahtan burada gece oluyor. Çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
    2. Siz bizden 9 saat öndesiniz abla. Orada sabahtan burada gece oluyor. Çok teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  4. Muhteşem görünüyor ellerinize sağlık❤

    YanıtlaSil
  5. Hem gözlere hem de mideye şölen. :) Elinize sağlıık!

    YanıtlaSil
  6. hangi misafirime yaptıysam çok beğenildi :)
    ellerine sağlık..

    YanıtlaSil
  7. Çok güzel ve lezzetli görünüyor,ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  8. Ellerine sağlık sevdican, seviyorum bu lezzeti ;)

    YanıtlaSil
  9. Görüntüsü bile yeter... ki tadi cabasi. Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle ya, birgun beraber yapıp yesek dimi

      Sil
  10. Merhabalar.
    Çok güzel ve lezzetli görünüyor. Elinize, emeğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgiler, saygılar sunuyorum

      Sil
  11. Mezelerle dolu bir sofraya bayilirim :) Bu turleri hazirlarken kendimi kaybedebiliyorum :) Senden de gormek guzel oldu, ellerine saglik Sevdicann...
    Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana sadece meze olsa bile yeter bazen. Çok severim

      Sil
  12. Kırmızı biber sapmalar muhteşem görünüyor. Saksida yesil soganim da var. Yaparım ben bu tarifi. Eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hadi bakalım. Taze soganlarinla yap

      Sil
    2. Hadi bakalım. Taze soganlarinla yap

      Sil
  13. Bir defa yapmıştım, içine küçük küçük şekilde yaptığım karışık kızartma koymuştum ben. Bir daha niye yapmadım ki?
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de çok güzel oluyor bir daha yap

      Sil
  14. kırmızı biberi zaten çok severim bu şekilde de hem görsel olarak çok güzel hem de tat olarak :) ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  15. Közlenmiş kırmızı bibere bayılıyorum ama sarması hoşuma gitmiyor yaa :)

    YanıtlaSil
  16. Muhtesem olmustu ellerime saglik arkadasim. Senin yaptigin hersey mukkemel ve buda ayri bir lezzetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim yorumun ayrı bir mutlu etti.

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.