20 Nisan 2016 Çarşamba

63 Bezelye Tava Nasıl Yapılır

Bezelye Tava
 Bezelye bizim evimizde çok sevilir. Bezelye denilince genellikle tanesi akla gelir. Bu şekilde bezelye tavayı hiç denediniz mi? Şiddetle tavsiye edilir:) Çok lezzetli oluyor:)

Bezelyenin faydaları:
Bezelye lif yönünden zengindir, kan şekerini dengeleyici, kötü kolestrolü düşürücü, kalp damar hastalıklarında koruyucu özelliğe sahiptir.
B1 vitamini açısından çok zengin olan bezelye uykuyu düzenleyici, iştah açıcı bir etki yapar.
 Demir, bakır, magnezyum, kalsiyum yönünden zengindir. Bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemine yardımcı olur.
Beyin sağlığı için faydalıdır, enerji verir.

Bezelye Tava Malzemeleri:
  • Yarım kg Sultani Bezelye
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • Sıvı yağ
Bezelye Tava Nasıl Yapılır:

 Öncelikle bezelyelerin kenarındaki iplikler temizlenir. ( Fasülye temizler gibi). Bezelyeler haşlanır.  Fazla suyundan arındırılır. İçerisine tuz ve mısır unu eklenip karıştırılır. Hamzi tavası gibi kapaklı bir tava alınır. İçerisine azıcık yağ konulur. Bezelyeler de ilave edilir. Üzerine bastırılarak düzeltilir. Arada kapak yardımıyla ters düz edilir. Mısır unu yağı çekeceği için yağ ilave edilir. Kızardıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun:)


63 yorum:

  1. Çok ilginç geldi hiç duymadım daha evvel.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oluyor, denemenizi öneririm

      Sil
  2. En sevdiğimmm :) Fasülye tavayı da severim ama bezelye daha ender bulunduğundan mı ne onu daha çok severim.

    Ellerine sağlık, nefis gözüküyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fasulye tava da güzel olur aslında;)

      Sil
  3. Farklı bir tarif. Daha önceden hiç ne adını duydum, ne de tadına baktım. Ama, denemek gerek. Ellerine sağlık. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denemenizi öneririm çok lezzetli oluyor

      Sil
  4. Hiç denemedim ama güzel gözüküyor bir ara denemeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin tabii çok güzel tadı

      Sil
  5. Aaa hiç duymamıştım. Merak ettim şimdi. Peki şu daha taze olan sultani bezelye deniyor sanırım onunla mı yapılıyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/

    YanıtlaSil
  6. İlk defa duyuyorum :)
    Ellerine sağlık, bezelye sezonu geliyor nasıl olsa, deneyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam zamanı aslında, sultanı bezelyeler çıkmaya başladı oralarda

      Sil
  7. Bunu mutlaka deneyeceğim Sevdican, hem çok sevdiğim bir lezzet ama kendim yapmaya cesaret edememiştim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor değil inan ki,yapabilirsin.

      Sil
  8. bezelyenin tanesi değil bu di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır değil. Bu sultanı bezelye. Tazeyken kabuklu hali yani.

      Sil
  9. İlk defa duydum :) ama lezzetli gibi duruyor denemek lazım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok lezzetli oluyor, ben çok severim.Deneyin bence.

      Sil
    2. Çok lezzetli oluyor, ben çok severim.Deneyin bence.

      Sil
    3. Çok lezzetli oluyor denemelisin

      Sil
  10. Nasıl yani şimcik altı üstü 3 tane malzemeden bu güzel görüntüye mi ulaşıyoruz sevdican bak ayıp ettin sen şimdi niye bu kadar geç yazdın bu tarifi bezelye, nohut hastası ben nasıl yerim biliyor musun tek başıma kimseye de vermem evde :D ellerine sağlık ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bezelye zamanı yeni geldi ama;( O nedenle geciktim ki..

      Sil
  11. Ben bezelyeyi çok severim. ^^ Böyle bir tarifi ilk kez görüyorum. Genelde türlü gibi yemeklerde gördüğümüzden farklı geldi. :) Ellerine sağlık Sevdican abla. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor bu şekli mutlaka denemelisin;)

      Sil
  12. Daha önce hiç görmemiştim. Annemler bu sene ektiler ama biz genelde taze taze yemeyi severiz. Çok ilginç bir tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cig mi yiyorsunuz yani? Bu şekilde denemelisiniz

      Sil
  13. Genelde kabuklarını pek kullanmayız ama artık pazarda içli olmayan bezelyelerde görüyorum sanırım bu tarif için onlar uygun. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet içi olmayan taze hali. Sultani Bezelye deniyor.

      Sil
  14. Bezelyeye bayılan ben bunuda denemeliyim...cnm ellerine sağlık. ...

    YanıtlaSil
  15. Bezelyeyi severim eminim tadı da güzeldir ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  16. Ellerine sağlık eminim çok lezzetli bir tava aynısını baklayla yapmak istiyorum nasıl olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklayla nasıl olur bilemem. O biraz daha kalın oluyor ya, iyi olur mu bilemedim

      Sil
  17. Eski günlerde annem taze olanlarının kenarlarını biraz alıp bezelyenin üstüne bırakırdı, öyle pişirirdi.Çok güzel olmalı.Ellerine sağlık sevdicann, Sevgiler sana:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel oluyor mısır unu severseniz çok beğenirsiniz

      Sil
  18. Yanıtlar
    1. Öyle mi bilenler de varmış demek ki

      Sil
  19. Çok değişik geldi bana :) anneme söyleyeyimde denesin bakalım ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Annene söyleme küçük hanım kendin yap. Yarın düğünün olacak aa;))

      Sil
  20. Çok farklı ve lezzetli bir yemek, denemek istiyorum kızartma işi çok severim. Bezelye de. Merak ettiğim o unlar ayrismazmi. Yumurta falan olmali miydi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yumurta konulmuyor, unlar da tutuyor bezelyeyi. Hamsi tavası gibi bir tava kullanmalısınız. Yani kapakla cevrilmeli

      Sil
    2. Çok teşekkür ederim. demek bezelyeler tutuyor çok ilginç. Yapıcam inşallah. Kolaymış

      Sil
  21. Bezelyeyi çok severim. Oldukça güzel görünüyor, ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim fidan hoşgeldin;)

      Sil
  22. Bezelyelerde sezona merhaba demişken çok güzel bir tarif olmuş :) Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam sezonu değil mi;) Zamanlama manidar

      Sil
  23. Çok farklı bir tarif. Denemeli mutlaka.. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene tabii ki teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  24. Burada bezelye olmadigi icin (taze) o konuya hic girmiyorum:))
    Bu aralar Turkiye seyahatim yaklastigi icin pek bloga ugrayamiyorum. Ama sen orgu cantalarini gosterecektin bize.
    Bir iki fotograf yollarmisin bana?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fotoğrafları hemen gönderiyorum. Ben gezmelere daldım da onu unuttum ya, çok özür dilerim

      Sil
  25. Hiç yemwdim çok ilginç geldi.eline saglik canim.

    YanıtlaSil
  26. İlk defa duyuyorum böyle Bir yemek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çoğu kişi bilmiyor galiba. Karadenizliler bilir ama

      Sil
  27. Vaay karadenizli misiniz? Karadenizde yaşadık bir müddet orayı insanını çok severim. Hiç görmemiştim karadenize gidene kadar. Elinize sağlık çok lezzetli olur.eminim çok güzel olmuştur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karadenizliyim tabii. Mısır unuyla karıştırıp kizartiriz herşeyi;)

      Sil
  28. Önümüzdeki yabani bezelye avım için aklımda olsun bu tarif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıradaki bezelye hasadinda yapıyorsun o zaman

      Sil
  29. Bezelye tavanın fotoğrafına yakından bakınca insanın canı çekiyor. Sarı sarı mısır unuyla harika olmuş, elinize sağlık.:)

    YanıtlaSil
  30. Sultani bezelyeyi her görüşümde alaşım geliyor ama sonra vazgeçiyorum sayende Alıcam galiba :) ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Al al bak dene bu tarifi bayılacaksın:)

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.