10 Mart 2016 Perşembe

71 Türkiye' yi Nasıl Tanıttık International Buffet

Türkiye Tanıtım Hazırlıklarımız
14 ülkenin katılımıyla gerçekleşen Internatinol buffet etkinliğinde Türkiye' yi gururla tanıttık. Belçika, Japonya, Güney Kore, Hollanda,Şili, Danimarka, Endonezya, Tayland, Singapur, Yunanistan, İsrail, Ürdün , Mısır gibi ülkeler de tanıtım yaptılar.  En özenli, en çok çeşit olan ülke tabiki bizimkiydi. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.

Hazırlık aşaması biraz yorucu geçti. Ne yapsam, nasıl yapsam diye düşünmek, karar vermek çok kolay olmadı. Elimizdeki imkanlarda sınırlıydı haliyle. Kaynak eksikliği vardı. Bu konuda sizlerden yardım istemiştim daha önceki yazımda. Konu Türkiye olunca çoğu kişi yorumlarıyla destek oldu. Kendimi yalnız hissetmedim.  Ülkemi çok seviyorum ve dışarıda duyurmak tanıtmak çok hoşuma gidiyor. Buradaki Türk arkadaşlarım da hazırlık aşamasında yardımlarını esirgemediler.

Öncelikle masa düzeni, asılacaklar çizileceklerle başladık. Washington' daki Kültür ateşeliğinden, etkinliğimiz için afiş, hediyelik bişeyler, tanıtım broşürleri istedik. Ellerinde olan bir takım broşürleri gönderdiler. Afiş göndermedikleri için, duvarda gördüğünüz afişi tasarladık. Bayrak bulmak bile çok zor burada:( Daha önceden çengelli iğneden nazar boncuğu getirtmiştim. Onun da tanıtımını yaptık , yakalarına takanlar oldu:) ve duvara asmak için kocaman bir nazar boncuğu yaptık:) Nazar değmesin Ülkemize...

Masa örtüsünü kendim diktim daha güzel görünmesi için. Küçük bayraklar çıkartıp kürdana tutturdum ve yemeklerin üzerine yerleştirdik. Yemeklerin tanıtım kartlarını, içlerinde neler olduğunu yazdık. Her yemeğin ayrı hikayelerini , öyle güzel yazdı ki eşim. Okuyanlar çok şaşırdı:) Çoğunu ben bile yeni öğrendim:) Menümüzü hazırlarken Amerikalıların ve diğer ülkelerin de sevebileceği şeyler olmasına dikkat ettik.
Geleneksel Türk Yemekleri

Geleneksel Türk Yemekleri

Geleneksel Türk Yemekleri:
Mantı,
İçli Köfte,
Mantarlı tavuk sote,
Şehriyeli pilav,
Baklava,
Lokum,
Lahmacun,
Osmanlı şerbeti,
Peynirli börek,
Mozaik pasta,
Cevizli kayısı ,
Kısır

Yaprak sarma da yapmak istedim ama güzel yaprak bulamadım:( Döner olsa iyi olurdu ama Newyorktan getirtmek masraflı olurdu. Bulunduğum yerde hiç Türk restaurant yok malesef:(
Bütün yemekler bitti, herkes hayran kaldı gerçekten. Bir gelen bir daha geldi masamıza. İki tepsi baklavadan eser kalmadı. Komik diyaloglar bile geçti. Yunanistanlı konuklar ' Biz de yapıyoruz ama sizin yaptığınız baklava daha güzel oluyor ' dediler:)
 İki Amerikalı beyfendi eşime: ' Siz evinizde böyle güzel yemekler mi yiyorsunuz pizza söylemiyor musunuz?' demiş:)) Onlar hazır fast food yedikleri için evde yemek yeme kültürleri yok..

Ülkelere ayrılan yer kısıtlı olduğu için şark köşesi yapamadım:(  Bindallı giydim ama, herkesin dikkatini çekti ve fotoğraf çekinmek istediler benimle:) Kırmızı kırmızı parladım ortalarda:)) Buradaki arkadaşımın kızçesi de bindallı giydi, çok şirindi:)

Masamızın yanında iki küçük masa vardı . Birine Turkish tea set, coffee set , nazar boncuğu koydum. Diğer masaya ise Türkiye tanıtım broşürleri yerleştirdim.Üzerinde ay yıldız olan balonlar da hazırlamıştım ama eşim yanlışlıkla elinden kaçırınca gökyüzüne yükseldiler:(

Farklı kültürlerin buluşması, değişik tatların test edilmesi, ülkelerin tanıtılması açısından çok verimli bir o kadar da eğlenceli bir gün oldu. Unutamayacağımız günler arasında yerini aldı..

71 yorum:

  1. Müthiş, müthiş olmuş. Seçimler, sunumlar çok iyi. Emeğinize sağlık. Çok tebrik ederim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmene sevindim

      Sil
  2. Ellerinize emeğinize sağlık Sevdicann, muhteşem görünüyor. O kadar kısıtlı imkana rağmen harika bir sunum olmuş. Bayıldımmm. Eminim çok yorulmuşsundur ama bir işi hakkını vererek yapmak kadar da rahatlatıcı bir şey yok. Tebrik ederim, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşin sonunda çok rahatladım. O kadar güzel övgüler aldık ki. Gurur duydum.

      Sil
  3. Çabanız için canı gönülden kutlarım:) ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  4. Çok güzel olmuş sevdican elinize sağlık. İmkanlar kısıtlı olmasa neler yapacaksınız kimbilir? Yemekler mükemmel görünüyor. Fincan takımını çok sevdim ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fincan takımı el yapımı hediyelik olarak getirmiştim gelirken. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için

      Sil
  5. Çookk güzel olmuş yaa :) o yemekleri tadanların yerinde olmak vardı şimdi :D bindallı giymen çok mantıklı olmuş. Bu kadar güzel yemekleri yapıp tanıttığın için emeği geçen herkese teşekkür etmeliyiz. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben teşekkür ederim güzel yorumun için. Sen Türkiye de rahatlıkla yiyebilirsin bunlardan ki..

      Sil
  6. gözlerim doldu okurken ne güzel bir organizasyon olmuş. Sofra gerçekten harika görünüyor emeklerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gözlerin dolduysa ülkeni çok seviyorsun demektir ki. Ben de Turkiyeyle ilgili birşey okuyayim duygulanıyorum. Milliyetcimiyim neyim..

      Sil
  7. Oğluşumun yanına gideceğim üç günlüğüne, oradaki arkadaşları (Türk olanlar) ve ailelerine yemek yapacağım. Ama buradan malzeme götürebilecek miyim. Oradakilerle ne kadar Türk yemeğine benzer sorularıyla boğuşuyorum. Neyse, olduğu kadarıyla artık.

    Ellerinize sağlık, stand harika gözüküyor. En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bayıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oğluna sor bence ne var ne yok oralarda diye. Herşey heryerde bulunmuyor vallahi.

      Sil
    2. Oğlumun dünyadan haberi yok ki, artık ne çıkarsa bahtıma :)

      Sil
  8. harika harika bayıldım ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. tebrik ederim Sevdican. Gurur duydum. Nasıl özveriyle hazırlanmışsınız. Emeğinize sağlık canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım güzel yorumun için

      Sil
  10. Çok güzel olmuş. Ellerine sağlık.Eminim çok yorucu geçmiştir ama ülkemizi çok güzel temsil etmişsiniz 👏👏👏

    YanıtlaSil
  11. Ba-yıl-dım! Öyle harika bir iş çıkarmışsınız ki haliyle tepkiler de bir o kadar güzel olmuş. Ellerinize, kollarınıza, bütün emeklerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım. Sevgiyle yaptım inan ki..

      Sil
  12. Sevdicann okurken nasıl duygulandım ne güzel bir şey yapmışsın. Ellerine emeğine sağlık. Çok da güzel tanıtmışsın ülkemizi gurur duydum:) süpersin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. İnsan mutlu oluyor böyle güzel yorumlar alınca

      Sil
  13. Ne kadar guzel bir proje . Sizi tebrik ediyorum çok gurur verici orada ülkemizi tanıtmak. Yemeklerde mmmm çok lezzetli görünüyor. Hiç şüphem yok en güzel yemekler bizimkilerdir :)) Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi aynen öyleydi. Bizim yemek kültürümüz gibi var mi..

      Sil
  14. Beklenen yazı geldi.::)
    Her şey muhteşem görünüyor.. Nasıl gururlandım anlatamam.. Çok uğraştınız ama değdi.. Eve pizza söyleyen bir toplumda bizim geleneksel yemeklerimiz elbette ki iyi karşılanmıştır.. Hepsi de birbirinden güzel görünüyor.. Menü de çok zengin. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru soylemissin. Buradakiler hergün yemek yapmama şaşırıyor zaten. Alışmışlar dışarıdan beslenmeye.

      Sil
  15. Ah Sevdican! Gurur mu yaşayayım, yemeklere bakıp iç mi çekeyim, "ah keşke orada olabilseydik" mi diyeyim bir sürü duyguyu birlikte yaşıyorum!
    En çok da gurur ve tüylerin diken diken olması!!!
    Elinize sağlık her şey için! Size içten kocaman bir teşekkür ediyorum! İyi ki varsınız!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim dağınık. Keşke sizler de olabilseydiniz ya ne güzel olurdu. Birlikte tanitirdik. .Bir de kına gecesi organize ederdik

      Sil
    2. Ah keşke Sevdicann :( nasıl hevesleniyorum! Ah işte Deep'in apartmana yerleşsek?? Aah ah :)
      Ahahha kına candır bayılırım :D

      Sil
  16. Ne güzel hazirlanmissiniz canim elinize saglik. Keske bindaĺlili resmini de ekleseydin. Çesitler de çok güzel. Mozaik pastayi ben fransiz tatlisi diye biliyorum çocuklugumdan beri belki yanlis biliyorumdur tabii Türkiyede çok yapilan bir tatli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mozaik tatlısı geleneksel tatlımiz değil ama çeşit olsun diye yapiverdik. Çok teşekkür ediyorum

      Sil
    2. Canim benim o kadar güzel çesitler var ki. Mozaigi de acaba kökenini yanlis mi biliyorum diye sordum lütfen yanlis anlama çok da sevdigim bir tatlidir. Tekrar tekrar tebrik ederim. Benim de yillar önce okulda bir kültür etkinligim olmustu bana ilham verdin bu konuda. Resimlerimi bulayim sizlerle paylasacagim. Sevgiler.

      Sil
  17. yaaa kuzum nasıl duygulandım anlatamam çok güzel yapmışsınız her şeyi düşünmüşsünüz. Tebrik ediyorum seni ve sana yardım edenleri :)) Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim. Bu güzel yorumlar mutlu ediyo. Yorgunluk kalmıyor

      Sil
  18. Çok güzel olmuş,ellerinize sağlık hepinizin,yorulduğuna değmiş.

    YanıtlaSil
  19. Şahane olmuş, ellerine yüreğine sağlık senin ve tüm emeği geçenlerin...
    O içli köftede aklım kaldı yalnız :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk biten içli köfte oldu biliyor musun. .teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  20. Her şey harika görünüyor, nasıl özenmiş, uğraş vermişsiniz. Kutluyorum.

    YanıtlaSil
  21. Harika olmuş resmen gurur verici o kadar güzel yemeklerimiz var ki beğenmemeleri şaşırtıcı olurdu Ellerinize emeğinize sağlık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gurur verici gerçekten. Yemeklerimiz bir harika zaten

      Sil
  22. Tebrik ederim çok güzel bir tanıtım. Demek sen de dikiş dikebiliyorsun. Süper. Bu arada bayrakları kurdanli fikrini ben de vermiştim. Emeğinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz anlıyorum dikisten. Ama kıyafet işi zor. Kalıplar la denemedim aslında hic. Bayrak fikrini sen vermiştin evet. Hepsine koymadım ama. Yerlere falan düşer diye çekindim. .

      Sil
  23. Çok çok güzel vede özel bir etkinlik olmuş başta senin olmak üzere bütün emeği geçenlerin ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  24. Asya ülkelerine ilgi duyan biri olarak gurur duydum. Elinize sağlık belli ki çok çaba harcamışsınız. Emeğinizin karşılığını almış olmanıza da ayrıca sevindim. Keşke bende böyle etkinliklere katılabilsem ama yaşadığım şehir engel buna. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Asya ülkelerini seviyorum ben de . Arkadaşlar o kadar tatlı ki:) Çok güzel bir etkinlikti. Umarım sizler de katılırsınız birgün.

      Sil
  25. Sen harikasın biliyorsun değil mi masaörtüsünü dikmen dile nasıl emek verdiğini ortaya koymuş. Yaprak sarmayı da yemeyi versinler baklava, lahmacun, mantı ya hepsi şahane ben normal de şu ekrandan bakarken diyorum offf ne güzeller onlar yemiş ee daha ne olsun :D Bindallı çok güzel olmuştur sana :* Emeğine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Herşey güzel olsun istedim o nedenle ince eleyip sık dokumaya çalıştım:) Bindallı çok hoş oldu gerçekten. Dikkat çekme konusunda:)

      Sil
  26. Çok güzel olmuş, yemekler bir harika ayrıca da çok gururlandım. Ülkemizi bu kadar güzel temsil ettiğiniz için :). Hem elinize, hem emeğinize, hem de yüreğinize sağlık kutluyorum :). Sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim gurur duyuyor insan ülkesiyle ilgili güzel şeyler olunca

      Sil
  27. Sevdican hanım tebrik ederim.maşallah sizlerle gurur duyuyoruz.Ülkemizin böyle tanıtımlara ihtiyacı var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son zamanlarda daha çok var. Ülkemiz giderek itibar kaybediyor malesef:(

      Sil
  28. Tek kelime ile harikasin Sevdican :) Ellerine kollarina emegine saglik, cok ugrasmissin ama bence degmis. Hic birseyi de eksik etmemissin, Yuce Atamizi da yer vermen ayrica cok gururlandirdi :) Tebrik ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Atamız baş köşede canım. Teşekkür ederim:)

      Sil
  29. Harika olmuş, Sevdican Hanım, yeni okudum ama bir o kadar duygulandım. Panoma Pinterestte Pinledim fotoğraflarınızı. Bütünüyle düşünüldüğünde de gerçekten çok çok güzel geçtiği belli oluyor, elinizden gelenin fazlasını yapmışsınız gerçekten ben de ülkem adına teşekkür ederim. Sağ olun. Yeniden ellerinize emeklerinize sağlık. Sevgi ve selamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim beğenmenize sevindim.

      Sil
  30. Çok çok güzel olmuş. Emeğinize sağlık. İnsanın tüyleri diken diken oluyor hele Atamı görünce...

    YanıtlaSil
  31. Tebriklerr çok duygulandım eşinizi ve sizi tebrik ediyorum. sevgilerimle.

    YanıtlaSil
  32. Ne denir ki su manzaraya, o emeklerine, onca ince detaylara ve ayrintilara... MUHTESEM olmus! Bayildim! Yürekten tebrik ediyorum, ben de cok gururlandim okurken bile. Bundan daha iyi temsil edilemezdi herhalde. Harikasin!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle tepki vereceğini biliyordum. Çok samimisin teşekkür ederim:) Elimizden geleni yapmaya çalıştık..

      Sil
  33. Ayy çok sevindim. Gerçekten çok güzel temsil etmişsiniz, ellerinize sağlık. Uzun zamandır blogla uğraşamıyordum. Yarışmayı da çok merak etmiştim :)

    YanıtlaSil
  34. Ellerinize emeğinize,yüreğinize sağlık.Ülkemizi çok güzel temsil etmişsiniz.Herşeyi çok güzel düşünmüşsünüz.Oradaki imkan ve malzemelerin eksikliğine rağmen..sevgiler.

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.