11 Mart 2016 Cuma

28 17 Blogger Bir Hikaye 16. Bölüm Gün Yüzüne Çıkanlar


Yaşadığı şeylere, neler yaptığına inanamıyordu Melaine. Başını iki elinin arasına aldı, ağlaması gerekiyordu bu durumda, yaşadıklarının ağırlığı altında bağıra bağıra ağlaması gerekiyordu. Donup kalmıştı adeta, beyni ona oyun mu oynuyordu? Az önce yaşadıkları bir korku filmi sahnesini aratmayacak türdendi.. Ve başrolde kendisi vardı. Nasıl yapmıştı bütün bunları aklı almıyor, donmuş beyniyle hiç bir şey düşünemiyordu. Taksi hızla gidiyor nereye gideceğini bile kararlaştıramıyordu. Hayat devam ediyordu, hesaplaşmasını yapmıştı. Şimdi ne yapmalıydı. Resme takıldı gözleri tekrar. Bu çocuk Cilla mıydı, peki yanındaki kadın.. Bu durumdan Lexi' ye bahsetmeli miydi? Hayatını karartan, onu dipsiz kuyulara , karanlıklara atan Velius'u sonsuzluğa gömdüğünü, kendisinin ve ablasının intikamını aldığını söylemeli miydi.. Ablasının son hali geldi gözünün önüne, terapi sonucu ağır bir atak geçirmişti. Hemen onun yanına gitmeliydi. Bunca zaman ablasına kızgındı, onu önemsemediğini, yalnızlığın kollarına terk edişini unutamıyordu. Ama Rhett' in söyledikleri Lexi' yi affetmesine yetmişti, kimi vardı ki ondan başka.

Nihayet hastanenin önüne gelmişti. Rhett' e söylemeli miydi bilemiyordu. Velius' un söyledikleri geldi aklına. " Her şey beklenir ondan Lexi için öldürmekten sakınmaz  hatta kendi hayatından bile vazgeçer. Asıl psikopat o. " Bu sözler daha ağır basıyordu kafasında. Şimdi kime nasıl inanırdı. Kafası allak bullak olmuş, birşeye odaklanması imkansız görünüyordu. Nasıl bir oyuna düştük biz diye düşündü. Tam o sırada ona doğru yaklaşan Rhett' i gördü.
" Nerede kaldın seni merak ettim, camdan gördüm geldiğini. Lexi' ye çaktırmadan geldim belki ondan gizli söylemek istediklerin vardır. Çok dikkat etmeliyiz Melaine. Lexi çok ağır bir atak geçirdi. "
Başka bir zamanda söylenseydi bu sözler çok iyi niyetli gelebilirdi Melaine' ye. Ablasını ondan uzaklaştırması, yıllarca ayrı kalması, Velius ' un sözleri aklını karıştırıyor ve daha ağır basıyordu.
" Chetten yardım aldım ve o Velius pisliğinin yaşamına son verdim dedi." Bunları söylerken sesi titriyordu.
" Ne diyorsun sen Melaine bunu nasıl yaptın", diyordu Rhett şaşkınlık içinde. " Peki sana birşey anlattı mı? Cilla hakkında birşey öğrendin mi? Ardı ardına soruyordu Rhett, tedirginlik ve telaş vardı her halinde. Melaine' nin gözünden kaçmamıştı bu durum. " Yoo birşey söyleyemeden can verdi pislik",  dedi. Cilla ile ilgili ajandadan bahsetmedi hiç. Önce kendi okuyup , karar vermeliydi. Rhett' e güvenmemeliyim diye düşündü.
" Hadi Lexi' nin yanına gidelim" diyen Rhett' in sesiyle irkildi. Lexi uyanmıştı tabii Yunna olarak. Sakin, huzurlu bir ev kızıydı yunna. Eve gitmek için hazırlandılar.

Melaine bütün gece ajandayı inceledi. Ajandada okudukça, gördükçe onu korkutan, şaşırtan derin bilgiler vardı. Rhett gerçekten bir psikopatmış diye geçirdi içinden. Ablasını ondan uzak tutmalıydı. Velius herşeyin kaydını tutmuştu. Fotoğrafları da vardı Rhett' in. Rhett sadece Lexi' yi istiyordu. Onun hayatındaki her şeyi uzaklaştırıyor, bitiriyordu, Lexi' ye hissettirmeden. Velius' la anlaşmış ve çocuğu kaçırmasını söylemişti. Velius ilk başlarda bunu kabul etmiş ama çocuğun engelli olduğu ortaya çıkınca geri vermek istemiş. Rhett ise Cilla' yı istemediğinden onu bir yurda vermişti. Bütün bunlardan Lexi' nın haberi yoktu. Melaine' yi de istememiş miydi zaten.
Melaine bir şeyler yapmalıydı...

Not: Hikayenin bazı bölümleri kafamı karıştırdı. Hikayeyi tekrar tekrar okudum. Elimden geldiğince yazmaya çalıştım. Son hamleyi de Şym Couture bırakmak istedim artık.. Hikayemiz 22 blogger 1 hikaye değil değişti. Bu nedenle diğer arkadaşlarımız da değiştirirse güzel olur. Yeni görenlerin kafası karışabilir. Önceki yazan arkadaşlar da kendilerinden sonraki bölümleri eklerlerse bütünlük sağlanmış olur. Bazı arkadaşlar da eksik olduğu için ilerlemem zor oldu:) Fikri ortaya atan Dream' a teşekkür ederim.
16. Bölüm Sevdicann 
17. Bölüm Şym Couture

28 yorum:

  1. Nasıl sitene girdiğimi inan bilemiyorum.Mucize gibi oldu.Tam da bu hikaye gibi gizemli.Çok güzel yazmışsın sevdicann.Kutluyorum.Benim içimden de hep Rhett'den şüphe etmek geçiyordu.Bazılarımızın kalemleri benziyor.Sanki Dream'ın şaha kalkan bir asil at gibi çıktığı yolda,Lexi'nin hastalığı nedeniyle fantastiklikten çıkıp, açabilmek için hikayeyi, zaten çok zor olan bu ruh hastalığını daha yalın halde anlatmak gerekliliği doğmuştu .Ben tüm tatlı kızlarıma olduğu gibi,yarı yolda bırakanların mutlaka sebepleri olduğunu düşünüyor ve tüm yazan kızlarıma da sevgi ve takdirlerimi bildiriyorum.Kalemine sağlık.Amerika'daki türk dostlarına selamlarımı gönderiyorum.Sevgilerimle canım.Uyanınca okursun:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle Ece abla uyanınca okuyorum ben yorumları 9 saaat fark olduğu için. Ben öyle güzel betimlemeler yapamıyorum. Daha yalın yazoıyorum. Rhett ten şüphelenmeye başladım ben ne yapayım:)İlk başlarda yazanlar beni de korkutmuştu ne yalan söyleyeyim. Çok güçlü yazmışlardı..

      Sil
  2. Ben bu seriyi bu hafta sonu okuyacağım kısmetse... :) Böyle bölük pörçük anlamıyorum, cahil gibi hissediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oku tabii Hem son bölüm kaldı. Okuyabilirsin bir çırpıda bite bak görürsün..

      Sil
  3. Sıra bendemii sonuncu olmakmış hayırlısı :)
    InşaAllah tüm hikayeyi toparlayabilirim hiçbirinizi mahfolmuş bir sonla hayal kırıklığına uğratmadan.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıra sende, bitişi yapacaksın. Güzel olacağına eminim. Hayal gücün neler yapacak bakalım..

      Sil
  4. Sonu nasıl olacak çok merak ediyorum sona geldik :)
    İşler ne hale gelecek acaba ?
    Böyle bir hikaye etkinliğine katıldığım için çok mutluyum :)
    Çok güzel bir yazı olmuş keşke biraz daha uzun olsaydı dedim.
    Sonlara biz denk geldiğimizde dolayı çok zor oldu bizim için işler sarpa sardı ama bunun üstesinden geldiğimizi düşüyorum .
    Bir de 22 blogger iken 17 düştüğümüz içinde oldu bu zorlugumuz .Acaba hangi sorunu nasıl çözeceğiz muhabbeti ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir den azalınca işler karıştı bence de. Çünkü ortalarda insanlar daha var diye gelişme oluşturmadı. Bir den az kalınca da uzatamıyorsun:) Neyse güzel oldu :)

      Sil
  5. Şym Couture final yapacak işi çok zor :)))
    Sevdicann sen ne güzel hikaye yazıyormuşsun! Çok güzeldi! Okuması rahat, merak uyandırıcı. Eline sağlık.
    Dediğin gibi toplamaya kalkınca yazmak istediklerimizden de sapabiliyor. Umarım güzel bir finalle bitirecek Şym :) Aydınlatması gereken çok şey var... Olmadı baştan devam edeceğiz herhalde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Final kaldı canım.. Valla beğendin mi gerçekten. Yalın oldu biraz. Artık rhett te hakkın rahmetine kavuşur belki. İki kız kardeş kalır biter. Belki de şym farklı bir sonuç hazırlar. Ama biter yeniden başlamayalım:( Şu bitmek bilmeyen sünen dizilere benzemesin:)

      Sil
    2. Haha Sevdican :D olmaz ama bizde böyle! Olmadı başka oyuncularla yeniden çekeriz hikayeyi :D
      Şym de aynen dediğin gibi düşündü çekirdek aileyi bıraktı :) Resmen bitirdik vay be!

      Sil
    3. Valla farklı oyuncularla yine devam edilir. Rhettin kardeşi çıkar intikam almaya falan çalışır;)

      Sil
    4. Başından beri Rhett gözüme batıyor, sırf öldürmek için olabilir arada Lexi de kaynasa hihihi :))

      Sil
    5. Başrollerdekilere bişey olmaz ki ama Fenomen:) Ama Lexi ölüp çocuğa da mel bakabilir. Hikaye Cilla uzerine yoğunlaşabilir:) Bu arada Türkiye de geç oldu uyuyun aratık:)

      Sil
    6. Aaa sevdican ters köşeden bol ne var :)) Ben .avrupa standartlarına uygun yaşıyorum, yatma saatim senle aynı, dur daha yeni açıldım ki :))

      Sil
  6. Eğer doğru anladıysam bir hikayeyi bölüm olarak paylaşıp bloglarda yazıyormusunuz doğruysa böyle bir uygulamaya ilk kez şahit oldum helalsiniz ne diyeyim :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu uygulamadan daha önce de yapmıştık canım. 10 blogger 1 hikayeydi o. Bu da anladığın gibi 17 blogger 1 hikaye yazıyoruz. Güzel oldu:)

      Sil
  7. Kısa yazmışsın ama hikayeye birçok gelişme sığdırmışsın. Mel'in gözleri tamamen açıldı artık! Keyifle okudum Sevdicann. Kalemine sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Güzel süslü kelimelerle anlatamıyınca kısa sürüyor işte naparsın:))

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş. Ellerine emeğine sağlık. Akıcı bir anlatım ve insanı kendine bağlıyor.

    YanıtlaSil
  9. harikasınız gerçekten senin sayende denk geldim başa sarsam iyi olacak:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baştan okumalısın ben sondan bir öncekiyim:)

      Sil
  10. Bir süredir okumamıştım bölümleri. Arka arkaya okumak daha keyifliymiş doğrusu. Ellerine sağlık güzel ve aydınlatıcı bir bölüm olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de baştan alıp iki kere okudum canım:)

      Sil
  11. Ellerine sağlık Sevdican! Geç kalmışım, Dağınık!dan duydum finali gördün mü diye ama ben daha seni yazacak diye bekliyorum ki oh oooo ben göresiye...
    Kopukluk çoktu, bazı bölümlerde işler iyice sarpa sarmıştı, kafa karışıklığını hepimiz yaşadık maalesef ama herkesin kalemi, aktarımı... Güzel bölümdü, elinden geleni yapmışsın ki ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim korefenomeni okuma listesinde kayıyor göremiyoruz bazen. Sonuçta bitti hikaye. Güzel de bitirdi Şeyma

      Sil
    2. evet final çok iyi oldu, sağlam kalemi varmış Şeymanın!! ;)

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.