5 Şubat 2016 Cuma

79 Blogcanlar Yardımınıza İhtiyacım Var!

Internatıonal Buffet
Öncelikle merhaba hepinize. Burada (Amerika 'da) Internatıonal Buffet etkinliği yapılacak. Yani Türkçesi şu ki: çeşitli ülkeler (japonya, meksiko , İsrail, Yunanistan, Umman, Brezilya, Danimarka Almanya v.s ) kendi geleneksel yiyeceklerini yapıp stand açıp tanıtacaklar. Ben de katılmak istiyorum. Geniş zengin mutfağımızdan bir kaç çeşit sunup onları büyülemek güzel olurdu:) Türk mutfağı çok çeşitli, çok leziz.. Karar vermek çok zor..
 Son zamanlarda yabancı basında Türkiye' den hiç iyi bahsedilmiyor. Türkiye' de sizin duymadığınız, duyamayacağınız şeyleri biz burada duyabiliyoruz. Neyse ben biraz da olsun bu imajı kırmak, Türkiye' yi duymamış olanlara en azından duyurmak için bu etkinliğe katılmak istiyorum. Etkinlik 9 martta olacak. Şimdiden hazırlıklara başlamam lazım. Sadece yemek yapmak istemiyorum. Farklı şeyler, orjinal fikirler bulmam lazım. Mesela aklıma şark köşesi yapmak geldi:) Malzeme bulabilirsem:( Sıkı durun mesela bindallı giyebilirim:))) Daha çok dikkat çekeceğini düşünüyorum. Sadece yemek değil Osmanlı şerbeti, ayran falan yapmayı düşünüyorum. Buradaki konsolosluklardan broşür isteyeceğim. Nazar boncuğu var ya çengel iğnede , onlardan temin edip gelen geçenin yakasına takıp anlamını söyleyebilirim.Yemeklere karar veremedim.

Sizden ricam bana orjinal fikirler vermeniz. Yemeklerden tatlılardan ne yapmalıyım fikir verir misiniz. Ağızlarda enfes bir tat bırakacak yemekler tatlılar neler olabilir? Lütfennnnnn:))
Etkinlik olduktan sonra fotoğrafları paylaşırım:)

79 yorum:

  1. Öncelikle duyduklarını çok merak ettim. Tabii dış basın daha özgür. Ama bunlarda geçecek inşallah.
    Nazar boncuğu ve bindallı fikri muhteşem :)
    Şark köşesi yaılabilinir aslında. Oralarda sedir tarzı bir şey bulup kanaviçe örtüler ile süsleyeceksin.
    Tatlılardan hemen aklıma tulumba geldi. Malum Yunanlılar pek çok şeyi bizden önce tanıttıkları için pek çok lezzet yunanlı olarak anılacak. Zeytinyağlı yaprak sarma. Ah onu sarmak da başlı başına bir şey. Yemesi kolay şeyler de olmak zorunda sanırım değil mi ??? Aslında bir iki Roman vatandaşı olsa varya.... Kimse standın başından ayrılmazdı. Şİmdilik bu kadar aklıma gelirse yine gelirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumun için. Yaprak sarma zor olabilir ama yapadabilirim. Yunanlılar herşeyi kendilerinin gibi anlatıyor. Baklavayı da öyle . Zamanında içimizde yaşadıkları için.

      Sil
  2. Selam canım çok güzel düşünmüşsün benim eniştemde Alman ve hep türk kadınlarınının çok yıprandıklarını söyler acıktığında mutfağa gider yemek hazırlar ve ablama sorar yemek isteyip istemediğini hep onlara özenirim:)) Onu gördükçe bende türk erkeklerinden soğumadım dersem yalan olur neyse karalamayacaktık demi:)) bindallı fikri harika mesela hürrem sultan kıyafeti olabilir ay bilemedimki heyecan yaptım , aaa ebru sanatı yapabilirmisin çok etkileyici olur marta kadar zaman var ama öğrenebilirmisin . dur aklıma daha gelirse yazarım yemekleri düşünmedim bile:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ebru sanatı güzel dikkat çekici olur ama yemek etkinliği ya hepsine de zaman ayiramam. Türk erkekleri alışmış hizmet görmeye malesef.

      Sil
  3. Gerçekten bravo diyorum takdire şayan. Umarım istediğin gibi olur Ayranda çok güzel fikir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim umarım herşey yolunda olur.

      Sil
  4. Yemek olarak düşüneceğim neler yapılabilir ama tatlı olarak ilk aklıma künefe, höşmerim (Konya yöresine göre), baklava falan geldi. Kısır, açma, börek tarzı şeylerde olabilir. Koreliler Kısırı çok beğeniyor bu arada, belki diğer milletlerde beğenir. :) Birçok kişi olsa da çeşit çeşit yemeklerimiz, tatlılarımız yapılsa. Kolay gelsin size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçende kısır yapmıştım çeşitli ülkelerden arkadaşlar yedi. Hepsi çok beğendi. Baklava yapacagim.tesekkur ederim

      Sil
  5. Çok gğzel bir etkinlik ve sizde oldukça iyi düşünmüşsünüz. Zeytinyağlı yaprak sarma benim favorim oluyor bu tip organizasyonlarda nedense daha yazınızı okumaya başlar başlamazda aklıma sütlaç geldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sütlaç da yapılabilir aslında küçük plastik kaplarda tadımlık olabilir

      Sil
  6. Yanıtlar
    1. Yağlamada olabilir :)

      Sil
    2. Mantı zor olur ama çok kalabalık bir organizasyon. Tek başıma hazirlayamam

      Sil
  7. Etli ekmek hiç yememişlerdir hayatlarında bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Etli ekmek değil de acaba benim kolay lahmacun dan mı yapsam. .

      Sil
  8. Merhaba umarım hersey istediginiz gibi gider etkinlikte, fikirleriniz de çok güzel. Ben Avrupa'da hiç börek çeşidi ya da ona benzer bir sey görmedim. Bence cok begenirler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek de olabilir haklısın. .Teşekkür ederim

      Sil
  9. Şimdi aklıma gelmedi sevdican ama bu konuyu güncel tutalım mutlaka güzel fikirler çıkacaktır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün bakalım aklına gelince yaz bana.

      Sil
  10. Başarılar dilerim. Yiyeceklerin üzerine küçük Türk bayrağı ya da küçük eklerin üzerine kürdan yerine Türk bayraklı kürdan da iyi f,ikir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Türk bayrakları güzel olur da .çoluk çocuk yere atarsa dayanamam: (

      Sil
  11. başarılar diliyorum, bizi çok güzel tanıtacağınıza eminim :) Naçizane fikrim, yaprak sarma da olmalı bence :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Yaprak sarma zor olabilir ama yapadabilirim

      Sil
  12. Of ya en becereksiz olduğum konu ama çok güzel yerim:D Yinede düşüncem başarılar diliiom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşün bakalım aklına gelince yaz bana teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  13. Ben de fikir üretim aşamasında pek yardımcı olabileceğimi sanmıyorum :) Senin adına çok sevindim. Üstesinden geleceğine inanıyorum, şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  14. Bence çok güzel bir fikir :) Bence yaprak sarma onları mest eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaprak sarması zor olabilir ama yapadabilirim sevgiler

      Sil
  15. Ben olsam geleneksel Türk mutfağını kullanrdim ,insanlar bizi sadece Osmanli zannediyor,oysa ki Osmanli sadece bir Turk Boyuydu,onbinlece yillik Turk kulturunun bir parcasiydi,yedi bolgemizden ornekler sunsan cok hos olurdu ,bindalli guzel fikir. Her bolgemizin en unlu yemegini yapsan yedi cesit yemek cikarirsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir de o gözle bakayım. Güzel şeyler çıkacağına eminim de,seçim yapmak zor

      Sil
  16. Guzel dusunmussunuz , basarilar :)
    Baklava onceden hazirlandigi icin size kolaylik saglar ,porsiyonu da cok olur ,yaprakta ayni sekilde ,serbet konusunda kesinlikle hazirlayin derim kolay gelsin size :)) keske yardimci olabilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baklava kesin yapacağım zaten. Yaprak sarma zor olabilir ama yapadabilirim. Teşekkür ederim

      Sil
  17. Ne kadar güzel bir düşünce...
    Sana kolaylıklar diliyorum...
    Bazı yörelerde dilek ağacı vardır bilirsin... Çaput bağlarlar genci yaşlısı... Batıl bir inançtır ama görseli hoştur... Bunu nasıl yapabilrsin bilmiyorum ama birdenbire aklıma geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel olurdu fakat yemek etkinliği ya dilek ağacı yapmam zor olabilir

      Sil
  18. Mantı, sarma(lahana ve yaprak karışık), tarhana çorbası, kısır, ev tipi lahmacun, mercimek köftesi, karnıyarık yanında cacık, turşu, şalgam, ev tipi baklava, kadayıf(arası bol cevizli). Aklıma gelenler bunlar canım. Bir de konsept kırmızı beyaz olsun. Tabaklar kırmızı, örtü, bardaklar beyaz. Bindallı giyeceksen küçük keselerde kına dağıt mesela. Sen eklemeler yaparsın artık. Dantel beyaz masa örtüsü kullanabilirsin dikkat çekebilir:) ay ne çok yazdım:)) çok sevindim inşallah başarılı olursun çok isterim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konsept fikri güzel. Kırmızı beyaz hoş olur. Yaprak güzel değil burada. Yukarıdaki yorumlarda yapabilirim yazmıştım ama. Burada yaprak bulmam zor.

      Sil
  19. Çok güzel düşünmüşsün sevdican. Şark köşesi fikrini çok iyi düşünmüşsün. Aklıma geldikçe yazarım inşallah. Çok güzel bir fikir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malzeme bulmak da zorlanabilirim. Aklına geldikçe yaz sen.

      Sil
  20. Lahmacun,İşkembe çorbası,maklube,çiğ köfte,döner,kellecoş,kebabı sanırım bu kadar yeter.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lahmacun ve döner okey..teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  21. Fikrini ve yapmak istediğini çok beğendim :D Sana iyi şanslar. Yemek işinde pek bir bilgim yok o yüzden fikir veremiyorum kusura bakma. Sana kolay gelsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim şu yorumun bile destek sayılır

      Sil
  22. Vay be :) Harika bir fikir bence. Osmanlı şerbeti kesin olsun zaten.
    Yemek konusunda bir fikrim yok ama böyle destekli yorumlar kendini daha iyi hissetmene yardımcı olur diye düşündüm. İyi şanslar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu yorumun bile yeter. .

      Sil
  23. Fikir verebilmek çok isterdim ama şunu diyebilirim nefis yemek tarifleri gibi sitelere bakarsan eminim ki çok çeşitli şeyler bulabilirsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek çeşiti çok zaten önemli olan karar verebilmek. .teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  24. yemek olarak bencede sarma güzel fikir canım.şark köşeside ilginç olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sarma fikri güzel de burada güzel yaprak bulamam ki..

      Sil
  25. Yemek olarak yapabilirseniz içli köfte iyi olur diye düşündüm, hem orjinal hem de porsiyonluk olduğu için servisi kolay olur.Yoğurt ve sosunu ikram ettiğiniz sırada koyabilirseniz mantı da ikram edebilirsiniz.Bize özgü şerbetlerden yapmak isterseniz, blogumda ki tariflerden ( içecekler kısmına girerek ) yararlanabilirsiniz.İğne oyası, kanaviçe, bindallı gibi özgün elişlerimizde ilgi uyandırır diye düşünüyorum.Henüz araştırmaya vaktiniz varmış, kolay gelsin :) Nergismevsimi.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçli köfteyi biraz küçük yapıp ikram etmeyi düşündüm ben de. Çok lezzetli olur. Elisleri de sergileyebilirim. El emeği çok değerli burada. Teşekkür ederim.

      Sil
  26. Güzel düşünceniz için öncelikle sizi takdir ettim onu belirtmek isterim.. İçli köfte ve mantı güzel fikir bencede :) Kolay gelsin..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçli köfte düşünüyorum ama mantı zor geliyor gözüme. Teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  27. Zeytinyagli dolma, kisir, ispanakli börek benim avusturyada da tattirip olumlu yorumlar aldigim çesitler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kisiri ben de yapmıştım çok beğeniyorlar. Yaprak bulmam zor burada. Teşekkür ederim sevgiler

      Sil
  28. Gerçekten çok güzel bir etkinlik olacağına eminim :) Bence sarma yapmak güzel bir fikir olabilir. Hem tadımlık taneli şeyler bu etkinliklerin vazgeçilmezidir. Tabakta dağılan bir şeyi alıp yemesi zor olabilir bu yüzden küçük porsiyon tarzı şeyleri tercih etmeni öneriyorum :) Ayrıca bindallıyı iyi düşünmüşsün şimdiden kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim bence de porsiyonluk şeylerin ikramı daha iyi olur.

      Sil
  29. Sevdican şimdiden kolay gelsin, aslında karnıyarık diyecem ama ikramı zor, patlıcan otturtma, pirinç pilavı ve de çacık yine ikramı zor değilmi?
    Biber dolmasına ne dersin tabi bilmem orada varmı küçük dolmalık biberler zaman zaman ağırladığım yabancı misafirlerin çok zevk alarak yedikleri için bunlar dedim.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada küçük patlıcan bulmam zor.biber de yok burada malesef. Teşekkür ederim fikir verdiğin için

      Sil
  30. Maalesef bu konuda pekiyi değilim. Ama başarılar dilemek istedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim bu yorumla çok iyi destek oldun zaten

      Sil
  31. Gelen fikirler ve senin de motivasyonun ve marifetin sayesinde cok güzel birseyler cikacaga benziyor ortaya. Arkadaslar bayagi bir fikir vermisler, ben yazmayayim artik. Sonucu merak ediyorum, umarim paylasirsin...kolay gelsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim desteklerinizle çok güzel geçecek inşallah

      Sil
  32. bu tür yemeklere çok katıldım yaa amerikada. bak bilirsin işte, yaprak sarması, döner, mantı, tandır yapabilirsin. baklava, pilav, klasik şeyleri yap. gelenek olarak da evet köylü giysisi mesela gibi. bilirsin yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Döner ve mantı yapabilirim. Yaprak bulamam burada.

      Sil
  33. Benim aklıma da dolma gelmişti,küçük biberler,patlıcan hatta bulabilirsen kurtulmuş patlıcan .. Bir kaç kişiden yardım alamaz mısın yalnız mısın orada.. Dantel beyaz masa örtüsü, duvarlara çeyiz serme gibi süsler, müzik calabileceksen arkada her yöreden türküler.. Hatta belki pc ekranından halk oyunları acabilirsin..aklima ilk gelenler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurutulmuş patlıcan ve küçük biberi hayalimde görebilirim. Burada bulamam ki: ( Teşekkür ederim fikirlerin icin.Halk oyunları fikri de güzel

      Sil
  34. Bizim yemeklerimizi, tatlilarimizi taniticak olman ne guzel Sevdican :) O kadar cok cesidimiz var ki, hangi birini soyleyeyim bilemedim :) Manti, lahmacun veya meze cesitlerimiz de olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lahmacun yapabilirim, bir de közlenmiş patlıcan salatası yapmayı düşünüyorum canım.Heyecanlanmaya başladım.

      Sil
  35. aa sen Amerika 'da mı yaşıyordun bak bilmiyordum :) Hazır yiyecek olarak onlara inciri tanıtabilirsin dünyada bir çok insan ceviz-incir ikilisinden bihaber diğer yemek önerilerini arkadaşlar yazmış zaten aklıma gelirse yazarım :) Mevlana'Yı çok tanıyorlar yurtdışında onunla ilgili bir şeyde yapabilirsin .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Amerika da yaşıyorum. İnciri ben bulsam da yesem ah ah:) Mevlanayla ilgili bişeyler de koyabilirim aslında..

      Sil
  36. Tebrik ediyorum öncelikle seni, süpersin valla...şunu yap diyemeyeceğim ama bir tatlı ile katilmani isterim :) şimdiden bol bol şans diliyorum....gururumuz Sevdican:)

    YanıtlaSil
  37. Çok teşekkür ederim canım inşallah güzel geçer.

    YanıtlaSil
  38. Türk kahvesini çok beğeniyorum canım özellikle lokumlu birlikte☺kahve bölümü yapabilirsin azıcık yer ayirirsan☺

    YanıtlaSil
  39. Bu etkinliğin resimleri merakla bekliyorum.Çok heyecan verici.Başarılar.

    YanıtlaSil
  40. Çok güzel bir etkinlik miş umarım her şey gönlünce olur başarılar Allah kolaylıklar versin inşallah Şark köşesi güzel bir fikirmiş ... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şark köşesini yapamadım malesef yerim olmadığı için..

      Sil
  41. Çok güzel oluyor bu etkinlikler.Ben İsveç'te iken üniversitede ulusal yemeklerin tanıtılacağı fuar yapmışlardı.Bizim Türk arkadaşları ikna edememiş ve tek başında katılamayacağım için üzülmüştüm.Fuarda 20'den fazla ülke vardı. Hatta ençok üzüldüğüm nokta ise küçük ve geri kalmış ülkelerin bile standı varken malesef bizim ülkemizin yoktu.Böyle ulusal organizasyonlara katılmamak gibi bizim büyük zaaflarımız.Tanınmak ve tanıtılmak için güzel fırsatlar bunlar. Sizi tebrik ederim ve layıkıyla yapacağınızdan eminim.Kolay gelsin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı yerlerdeki Türkler nedense birbirine destek olmak istemiyor. Bu konuda şanslıyım. Buradaki Türkler çok destek oldu. Çok güzel bir iş çıkardık. Gururla tanıttık ülkemizi:)

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.