7 Kasım 2015 Cumartesi

31 Karnıyarık Nasıl Yapılır

Karnıyarık Tarifi
Patlıcanın her türlüsünü çok severim. Musakka, kızartma, güveçte, en çok da karnıyarık da .
Yanına pilav ve cacıkla süper olur..

Karnıyarık Malzemeleri:
  • Küçük boy patlıcan
  • 350 gr kıyma
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet Domates
  • 3-4 tane Biber
  • Kimyon, karabiber
Karnıyarık Yapılışı:

İçini hazırlamak için; Soğanları ince ince doğrayalım. Kıymayı ve soğanı kavuralım. İçine ince doğranmış 2 diş sarımsak koyalım. Patlıcanları alacalı soyalım. Bir yüzünden bıçakla uzunlamasına keselim.Altına değmeyecek bıçak. Patlıcanları kızartalım. Soğuduktan sonra, bıçakla deldiğimiz yeri genişletip içini kavurduğumuz kıyma ile dolduralım. Üzerine domates ve biberi kürdan ile tutturalım.Fırın  tepsisine dizelim. Ayrı bir kapta 2 kaşık salça, 2 bardak su, yağ ve tuzu karıştıralım. Patlıcanların üzerine gezdirelim. 170 derece fırında pişirelim..

31 yorum:

  1. Çok severim ellerinize sağlık :)) nefis görünüyor ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim. Teşekkürler

      Sil
    2. ELINE SAĞLIK ÇOKSEVERIM

      Sil
  2. Patlıcan sebzelerin şahı bence. :) Karnıyarık fotoğrafta çok lezzetli görünüyor. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar, patlıcanın bende her türlüsünü seviyorum. Sezonu bitmeden ben de yapayım. Karnıyarık tarifiniz ne kadar güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler. Bence de bitmeden yapın

      Sil
  4. Epeydir yapmamıştım.. Geçenlerde imam bayıldı yaparken aklıma düştü karnıyarık da yapayım diye.. Ama patlıcan yemeklerini çocuklar sevmiyor.. Ben de bu yüzden uzak duruyorum.. Yapıp artık biz yicez..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklar sevmeyince zor oluyor. Kendisi için de yapmak istemiyor insan..

      Sil
  5. Oh bol malzemeli karnı yarık yanına cacık pilav ne ala, bende istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen göndereyim o zaman. .cacıkla iyi gidiyor. .

      Sil
  6. Bayılırım karnıyarığa en sevdiklerimdendir. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim genellikle seviliyor herkes tarafından. .

      Sil
  7. ben de patlıcanı çok severim karnıyarık da nadir sevdiğim kıymalı yemeklerden biri..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende bendensin ama karnıyarıgi senden çok seviyorum galiba

      Sil
  8. Bende artık patlıcan yapamayacağız diye üzülüyorum, yapmak lazım zamanı geçmeden^^ Ellerine sağlık şahane görünüyor Sevdican.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanı geçmeden yapın. Hatta kızartıp dondurucuya atın şekerim

      Sil
  9. Ellerine sağlık, harika görünüyor ;) Bu arada en sevdiğim yemektir kendisi :)

    YanıtlaSil
  10. ayyyy bu amerikan karnıyarığı mıııı oluyoooooo nefis nefis :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla bu patlıcanları zor buluyorum burada. Hep bostan patlıcan var deep :(

      Sil
  11. Harika görünüyor. Ellerine sağlık... Bizde de patlıcanın her çeşidi sevilir. ben de yarına karnıyarık mı yapsam ;) Canım çekti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcanın son demleri yapın derim. .

      Sil
  12. Ellerine sağlık canım, bizde çok seviyoruz...

    YanıtlaSil
  13. bu yenilmez mi ya şuna bak şu enfes görüntüye bak..Çok severim ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  14. Çok severim gerçekten yanına pilavla..Ellerinize sağlık..Afiyetle..

    YanıtlaSil
  15. eline sağlık canım menümüz aynı bugun :) sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgiler. .Seninki daha güzel görünüyor ama..

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.