4 Eylül 2015 Cuma

15 Tuvalet Alışkanlığı Kazandırma Serüvenimiz


Korktuğum kadar zor geçmedi çok şükür..Çok tatlı bir serüven oldu bizimkisi. Tatlı yaramazım hem güldürdü hem kızdırdı zaman zaman. Kısa sürdü hem de.. 30 aylık oğlum.Daha önce başlamak istemedim ( Kendimi hazır hissedemedim diyelim:) Tuvalet alışkanlığı kazandırma konusundaki püf noktalar için daha önceki yazıma bakabilirsiniz..

Hadi başlayalım:))
Küçük tuvaletimizi(lazımlık), tuvalet adaptörümüzü, basamağımızı ve tabii ki alıştırma külotumuzu aldık. Gerekli gaza getirici konuşmalarımızı yaptık.. Çevrede sevilen akranlardan örnekler verdik.. Yeri geldi model olduk :))

Birinci gün oyun haline getirdi oğlum koşa koşa lazımlığa gittik oturduk, konuştuk çişini yapmadı..Kalktıktan sonra pijamasına yaptı. Yaparken söylüyor çişim var diye:)) Kakasını da aynen tabii..Kakasını yapmakta zorlandı. Klozet adaptörüne oturdu çişini yaptı nasıl sevindik alkışladık..Tabii ödül olarak dondurma yedik..Dışarı çıkarken alıştırma külotunu giydirdim..Gece ne yapacağım diye korku sarmasın mı beni..Altına alt değiştirme pedlerinden serdim. Lazımlığı ve kaçak olursa diye yedek kıyafetleri başucuna koydum. Gece de kaldırmaya çalıştım..Su içmek için uyandığında hemen oturttum lazımlığa tam zamanıydı..

İkinci gün de dışarı çıkmamız gerekti lazımlığı da aldık yanımıza:)Tabii alıştırma külotunu giydirdim yine evde giydirmedim ama. Alıştırma külotundaki tren ıslanmasın diye yapmadı çişini. "Çişim geldi çişim geldi" diyor koşuyoruz lazımlığa..Acil durum sinyali:)) İkinci gece kaldırdım su içti ve lazımlığa yaptı çişini:)) Kakasını da şöyle ikna ettim.." Kaka dışarı çıkmak istiyor oğlum. Hadi kakanı yap sonra sifonu çekelim, bay bay yapalım kakaya" dedim. Etkili oldu..Sifonu çekmek hoşuna gitti. "Kaka evine gitti" demez mi:))

Üçüncü gün bir iki aksilik yaşandı ama dördüncü gün her şey yoluna girdi.Artık çişini söylüyor gece de kaldırıyorum bir defa.. Çok şükür oğlum yormadı fazla...Çok şeker ama görseniz.. Tuvaletini kendi yaptıkça övüyoruz onu gururlanıyor şekilden şekile giriyor:))

"Artık çişimi pantolonuma yapmıyorum adam oldum ben" diyor , bilmiş bilmiş zamane çocukları işte... Uzattım yine maşallah deyin oğluma :))

Bu arada nihayet taşındık biz:)) 
 

15 yorum:

  1. Hadi gözünüz aydın. Zordur çünkü o dönem. Sizinki güzel geçmiş

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol iyi geçti..Korktuğum kadar olmadı..

      Sil
  2. 25-36 ay arası başlanınca daha kolay öğreniyorlar diye düşüyorum. Benim oğlumda çok çabuk öğrendi. Tabii çocukların verdiği mesaja göre de hareket etmek lazım.

    www.deneyimlianne.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çocukların verdiği mesaja dikkat etmek gerek.. Çok şükür kolay oldu bizimki de..

      Sil
  3. Zamanı gellince daha kolay oluyor.. Çocuğu strese sokmanın hiç gereği yok.. O gaza getirici sözler de çok faydalı oluyor gerçekten...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gaza getirmek pekiştirmek çok önemli.. Oyunlaştırmak gerekiyor..

      Sil
  4. Çok şeker oluyolar o dönemde ya. Hem hevesleniyolar, hem korkuyolar ama en sonunda pjamaya yapıyolar :)
    Biz kolay geçirdik o dönemi. Bir hafta içinde olay tamamdı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok şeker gerçekten. Pijamaya yapma olayı trajik:))

      Sil
  5. Ah biz de gelsek o günlere keşke. Tuvalet deyince fizana kaçıyoruz. :)) Gerçi benim tospik biraz ufak. Az daha bez olayına devam.

    YanıtlaSil
  6. Evet sizin seruven gercekten bizimkinden daha ic aciciymis masallah kuzuya.oglunuzu krese verdiginizi yazmistiniz.cok zorlandi mi acaba ? Bu sene biz de sartlar yuzunden kizimi krese vericez.yarim gun olacak ama akli.da bin tane soru var.beni rahatlatin noluuurrr??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canim o siralar cok iyiydi ama ktese verince bize sitem olarak mi yapiyor anlamadim su siralar altina yapiyor malesef. Krese goturunce benden ayrilirken agliyor ama kresten almaya gidince de ben burda kalmak istiyorum diyor. Ona uzuldugunu belli etmemen gerekiyor.Cunku daha cok kullaniyor seni.insallah sizinki iyi gecer..Mesela bugun aglamadi cok srvindim.

      Sil
    2. Canim o siralar cok iyiydi ama ktese verince bize sitem olarak mi yapiyor anlamadim su siralar altina yapiyor malesef. Krese goturunce benden ayrilirken agliyor ama kresten almaya gidince de ben burda kalmak istiyorum diyor. Ona uzuldugunu belli etmemen gerekiyor.Cunku daha cok kullaniyor seni.insallah sizinki iyi gecer..Mesela bugun aglamadi cok srvindim.

      Sil
  7. Merhaba, benim oğlum da 2 yaş 8 aylık birimde tuvalet maceralarımız oldu. :( pek başarılı olduk diyemem. Oyun kartları yaptım. Tuvalet yıldızları yaptım boyadım. Her wc molası için ödül verdim. Fakat çoğunlukla hep boş döndük.

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.