8 Ocak 2015 Perşembe

6 Sokak Hayvanlarını Unutma!




Sıcacık evimizde pencereden karı seyrediyoruz kupamızda sıcacık çayımız , önümüzdeki sehpada duran  kurabiyeler eşliğinde..Ne güzel afiyet olsun. 
Dışarıdakilere de duyarsız kalmayalım ama..

Kar yağışıyla birlikte her şey kar altında kaldı.Sokaktaki kediler,köpekler,kuşlar yiyecek bulmada sıkıntı çekiyorlar.Dünya da tek canlı biz değiliz unutmayalım. 
Onlar da bir can taşıyor,acıkıyor,susuyor. Özellikle de bu kötü hava koşullarında hayvanların yiyecek sıkıntısını gidermek vicdani bir sorumluluk bizim için.

Yapmamız gereken zor bir şey değil. Soframızdan artan yiyecekleri bir kaba koyarak evimizin bahçesine koyabiliriz. Ekmek kırıntılarını kuşlar için balkona, evin önüne.cam pervazlarına koyabiliriz.Bunu çocuğumuzla yapmalıyız hatta:). Hepimizin sofrasından bir şeyler artıyordur. Çöpe atmayalım değerlendirelim.

Bu konuyla ilgilenip projeler üreten bir çok belediye var.
 Parklara ,sokak köşelerine yemlikler ,suluklar koyuyorlar. Onlara teşekkür ediyorum.
Diğer belediyeler de ilgilenirlerse daha iyi olacaktır.







6 yorum:

  1. Cok dogru yazmissiniz. Hemen tatbik etmek lazim aslinda. Pet şışeli fikir iyiymiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de pet şişeyi beğendim çok mantıklı:)

      Sil
  2. Çok haklısınız, çok soğuk dışarısı, bu soğuklardan çok kötü etkileniyor hayvanlar hatta ölebiliyorlar. Bizim apartmanımız duyarlı, bahçemizde hep kedi ve köpekler için yiyecek oluyor. Biz de eşimle kuru mama koyuyoruz belirli yerlere. Umarım azıcık faydalı olabiliyoruzdur. Bu duyarlı yazı için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birşeyler yapmak lazım gerçekten.Duyarlı olmalıyız.

      Sil
  3. Pet şişeden yemlik harika fikir. Ben tabakta koydum kırıntıları, ama böylesi daha pratikmiş. Bu tarz paylaşımlar kesinlikle işe yarıyor farkındalık yaratmada. Bu yüzden teşekkürler paylaşımın için. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bir kapta balkona koyuyordum ama kuşlar döküyor olmuyor.Bu fikir gerçekten çok iyi hem ıslanmaz hem dökülmez hem de balkon pislenmez..

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.