6 Aralık 2014 Cumartesi

4 TANRILAR VE KRALLAR


 5 Aralıkta vizyona giren filmin yönetmeni Ridley Scott, Hz. Musa'yı ise İngiliz yıldız Christian Bale canlandırıyor. Görsel efektler çok iyi. 3D izlenince tabii ki daha güzel oluyor. 150 Dk sürüyor.

 Film tahrif olmuş Tevrat'a göre yapıldığı için Nuh As filminde olduğu gibi film içinde Kuran'a uyan ve uymayan yönleri var bu nedenle çok eleştiri alıyor. Kuran'a uymayan yönler Tevrat'a insanlar tarafından eklenmiş ya da değiştirilmiş bilgiler. 


Film, Musa'nın doğumu ve Mısır kraliyet ailesi tarafından evlat edilişiyle başlıyor ve firavuna baş kaldırıp Mısır'da köle olarak çalıştırılan İbraniler'in serbest bırakılmasını sağlamasından, ölümüne kadar sürüyor.Mısırlıların başına gelen musibetler gösterilmiş.Tanrıyı bir çocuk şeklinde Musa ile konuşturmuşlar.Bu kısmı biraz tuhaf olmuş..





4 yorum:

  1. İzleyeceğim.
    Mümkünse bu hafta. : *

    YanıtlaSil
  2. Russell nuhu çekti ya bunlarda kıskanıp hemen musayı çekmişler. :D Christian bale iyi oyuncudur. Ama işin din boyutuna gelince dediğin gibi bazı eleştirilere maruz kalabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen katılıyorum..Eleştiriler şimdiden başladı bile.Ama yabancılar çekiyo normal..Film deyip izlemek lazım.İzlediğimiz her film fikir yapımıza uymuyor sonuçta.

      Sil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.