13 Kasım 2014 Perşembe

9 YAĞMUR SONRASI



 YAĞMUR SONRASI


 Romantik aşk romanlarının sevilen ismi Sarah Jio Yağmur Sonrası romanı ile yine okurlarına mükemmel bir duygusal aşk hikayesi sunuyor. Sarah Jio Yağmur Sonrası (The Bungalow) fikri ortaya çıktığında, balayı fotoğraflarına bakıyormuş. 2001’de, Tahiti yakınındaki küçük bir ada olan Moorea’da kıyıda bir bungalovda balayı yapmışlar.

 Yıllar geçse de unutulmayan aşklar, yüreğe gömülen sevgiler… Gençlik yıllarını hatırlatan bir mektup, Tahiti’den Seatle’a gelir. Anne Cloway, Tahiti ismini görünce bile heyecanlanır. Anne’nin torunu büyükannesini bu kadar heyecanlandıran mektubun gizemini merak eder. Bunca yıl kimselere anlatmadan olayı yüreğinde taşıyan Anne Cloway, tüm yaşadıklarını torunu tennifer’e anlatmaya karar verir.

Anne Calloway savaş zamanında hemşirelik yapmış ve yaşadıklarının acısı ile yıllardır depresyonda olarak yaşamış yaşlı bir kadındır. Yıllardır ne yaparsa yapsın hafızasından yaşadığı anıları bir türlü silememiş ve bunun acısı ile yaşamıştır. Bir gün eline bir mektup geçer ve geçmişi daha da canlı olarak karşısına çıkar. Fakat bu kez acı çekmek yerine içinde bir umut yeşermiştir.

Güzel bir aşk romanı okumak isteyenler için ideal bir kitap...
Bora bora adası

Arka Kapak Bilgisi


II. Dünya Savaşı'nın tam ortasında yaşanan yasak aşk ve işlenen korkunç bir cinayet...

Umut tükenmiş gibi görünse de ikinci şans her zaman vardır... Ya yoksa?

Anne Calloway ne kadar çabalasa da yetmiş yıldır peşinden gelen anıları bir türlü aklından silemiyordur. Bora Bora Adası'ndan adına gelen gizemli bir mektup ise adeta kapanan yarasını yeniden açar.

1942 yazında, II. Dünya Savaşı'nın en hararetli zamanında Bora Bora Adası'nda görev almak için orduya hemşire olarak katılan Anne, genç, güzel ve nişanlı bir kadındır. Ancak orada hiç hesap etmediği bir durumla karşılaşır. Aşk… Kalbini tutkuyla dolduran, yakışıklı asker Westry Green'e karşı koyamaz. Kısa sürede aşkları, adadaki amber çiçekleri gibi filizlenirken, sazdan çatısı olan bir bungalovun altında gizli bir dünyayı paylaşırlar. Ta ki bir gece tüyler ürperten bir cinayete şahit olana kadar... Savaş rüzgârıyla ayrı yerlere savrulan çift, bir daha asla bir araya gelemez. Peki Anne, onca sene sonra çıkagelen bu mektubun izinden gidip taşıdığı vicdan azabını sonlandırabilecek midir?

Ya siz, araya zaman, mekân, kişiler girse de gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilir misiniz?
Mart Menekşeleri ile gönüllere taht kuran Sarah Jio'dan muhteşem bir başyapıt... Yağmur Sonrası ile tutkunun zaman tanımayan öyküsünü okurken, gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.

"II. Dünya Savaşı'nda Pasifik'in tam ortasında kalan, yürek burkan muhteşem bir aşk hikâyesi."
Kristin Hannah

9 yorum:

  1. Ziyaretinize istinaden geldim ama zaten takipteymişim :)) sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Kitabın kapağı çok güzel. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet canım çok güzeldi:) önerenlere teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  4. Bloğuma hoşgeldin benimde beğendiğim yazarlardan biridir bu yaz 3-4 kitabını okudum hepsi ayrı sürükleyici ve güzel..
    begonya35.blogspot.com

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.