Şakşuka Malzemeleri:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet patates
- kızartmak için sıvıyağ
- 3 adet orta boy domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet orta boy soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. 20 dk kadar tuzlu suda bekletin.
- Patlıcanları bekletirken sos için soğanı ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Yeşil biberleri ve domatesleri minik minik doğrayın.
- Yağı tavaya dökün ve kızdırın. Süzüp kuruladığınız patlıcanları kızartın ve havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
- Patatesi küp küp doğrayın . Kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt serilmiş tabağa alın.
- Tavadaki fazla yağı döküp soğanı ve sarımsakları bir miktar tuz ekleyerek soteleyin, biberi ekleyip 1 dakika kadar sotelemeye devam edin.
- Salçayı ekleyip 1 dakika kadar kavurun. Domatesleri ekleyip 2-3 dakika soteleyin.
- Son olarak su ve tuzu ekleyip sosu suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Patlıcanları servis tabağına alın, üzerine hazırladığınız sosu dökün ve servis yapın.
En sevdiğim yemek,her gün yiyebilirim.Ellerinize sağlık..
YanıtlaSilben de çok severim ama kilo almaktan korkuyorum..
SilEline sağlık canım. Patlıcanın kızardığı her yemek güzel.
YanıtlaSilsağol canım..katılıyorum sana..
SilHoş geldiniz ben de uğrarım..
YanıtlaSilMerhaba blogumu ziyaret edip yorum bırakmışsınız çok memnun ettiniz teşekkür ederim :) ben de uğramak istedim cok sevdim severek takibe alıyorum. Sevgiler :)
YanıtlaSilHoş geldiniz.Memnun oldum..
SilMerhaba,
YanıtlaSilBen de iadeye ziyarete geldim :)
Ellerinize sağlık çok severim...
sevgiler...