9 Ocak 2014 Perşembe

1 Arnavut Ciğeri Nasıl Yapılır

.
                               Ciğer sevenler buraya süper bir tarif.Tadına doyamayacaksınız.

                 Arnavut Ciğeri  Malzemeleri:
  • 500 gr dana ciğeri
  • 1 su bardağı un
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ
                  Garnitür:
  • 2 adet patates
  • 1 soğan
 Arnavut Ciğeri  Yapılışı:
1-Ciğeri dondurucudan çıkarıp biraz çözünmesini bekleyiniz.Henüz tam anlamıyla çözünmemişken jülyen şeklinde ince ince doğrayınız.( doğraması bu şekilde daha kolay olmaktadır.)Ciğerler sulu ise elekte bekletin ki suyu aksın.Yoksa una bulayınca birbirine yapışır.
2-Yaklaşık 1 su bardağı unun içerisine tuz,karabiber ve çok az pul biber atınız ve doğradığınız ciğerleri una bulayınız.ciğerlerin hepsini una dökmeyin azar azar una bulayın.Ciğerlerin üzerindeki fazla unu dökülmesi için,bir eleğe koyup sallayarak fazla unu atınız.
3-Ocağın en büyük kısmında,derin bir kızartma kabında sıvı yağ kızdırınız. Ciğerleri kızgın yağa bırakır bırakmaz karıştırın ki birbirine yapışmasın.Fazla bekletmeyin kurur yoksa.Zaten hemen pişiyor. Kevgir ile süzerek alınız.
4-Kenara aldığınız kızarmış ciğerlerin üzerine toz kırmızı biber serpiniz. Daha önceden kızarttığınız patatesleri üzerine ekleyerek karıştırınız.
5-Yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları az yağda 1 tatlı kaşığı şekerle soteleyin.
6-Yanında yapmış olduğunuz isteğinize uygun salata ile servis yapınız.Yada daha uygunu zeytinyağı,ve sumakla lezzetlendirilmiş soğan piyazı ile servis yapınız.
                                                                    AFİYET OLSUN  :)

1 yorum:

  1. Ciğeri nedense hiç dondurucuda tutmuyorum. Günlük alıp tüketirim hep... Arnavut ciğeri tarifini okuyunca aklıma düştü. Uzun zamandır yapmadığımı fark ettim. Sizinki gibi bir tabak hazırlamalıyım! Elinize sağlık. :)

    YanıtlaSil

Ana Sayfa
Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.