Frozen Doğum günü Pastası |
Butter Cream Malzemeleri:
- 1 cup=240 ml.
- 125 g. tereyagi (oda sicakliginda yumusamis)
- 2 kap pudra sekeri (elenmis)
- 3 tatli kasigi sut
- 1 tatli kasigi vanilya ozutu
- Gida boyasi
- 6 adet yumurta( oda sıcaklığında)
- 1,5 su bardağı Şeker
- Yarım çay bardağı ılık su
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- Mavi Gıda boyası.( Turkuaz mavi)
- 2,5 bardak süt
- 1 yumurta sarısı
- 1 kaşık un
- 1 kaşık nişasta
- 4 kaşık şeker
- 1 paket krem şanti
Oda sıcaklığındakı tereyağını krema kıvamına gelene kadar mixer ile karıştıralım..
Sütü ve vanilyayı ekleyip karıştırmaya devam edelim.
Pudra şekerini iki seferde karıştırma kabına ekleyip ve yavaşca karıştıralım. Eğer krema çok akışkan olduysa biraz daha pudra şekeri ekleyin ya da krema çok koyuysa biraz daha süt ilave edin.
Kremanın yarısını başka bir kap icine alalım. Diger yarısına kürdan ile gıda boyası ekleyelim. Bir kısmı açık mavi bir kısmı daha koyu mavi olacak.
Pasta Kreması Nasıl Yapılır:
Krema malzemelerini bir tencereye koyup, soğukken çırpıyoruz. Ocağı açıp karıştırarak kaynamasını bekliyoruz. Krema koyulaşıp, fokurdayınca içine bir kaşık tereyağı koyuyoruz. Ocaktan indirip, ılıyınca ayrı bir kapta yaptığımız krem şantiyle birleştirip karıştırıyoruz.
Pandispanya Nasıl Yapılır:
Öncelikle oda sıcaklığındaki yumurtalar şeker ile birlikte yüksek derecede mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Sonra ılık su ilave edilerek çırpılır. Ayrı bir kapta unu nişastayı ve kabartma tozunu eleyelim. Ve yumurtalı karışımın üzerine dökelim. Düşük devirdeki mikserle çırpalım. İçine kürdanın ucu ile gıda boyası ekleyelim. Pişirme kalıbına dökelim ve 3 defa tabanını yere vuralım. Hava kabarcıklarının çıkması için. Önceden ısıttığımız 175 derecelik fırında ilk 20 dk pişirelim sonra dereceyi 150 dereceye düşürelim ve pişirmeye devam edelim. Fırından aldığımız kelepçeli kalıbı soğuduktan sonra çıkaralım.
Pandispanyanın etrafına ip dolayın bağlayın ve ipi iki elinizle zıt taraflara doğru çektiğinizde kolayca katlara ayrıldığını göreceksiniz. 3 kat ya da kabarma durumuna göre 4 kat kesebilirsiniz. Aralarına krema sürüp, en son dışını butter cream ile sıvıyoruz.
Frozen Doğum Günü Pastası Nasıl Yapılır |
Yıldız şeklindeki ucu sıkma torbasına yerleştirelim.
Sıkma torbasını bir bardak ya da teneke bir kutu içine yerleştirelim ve torbayı dolduralım.
Kremayı Pastanın alt kısmından başlayarak , ortadan kenara doğru sıkalım. Sıkı sıkı yapmakda fayda var. Gül şeklinde görünmesi için . Eliniz alışana kadar başka bir yerde denemenizde yarar var. Sonra dolaba kaldıralım. Tereyağı sıcak ortamda eriyebilir.
Üzerini süslemek için Frozen Buzulu Nasıl Yapılır:
2 cup şeker, 3/ 4 cup glikoz, 1/2 cup su karıştırılıp kaynaması için beklenir. Mutfak 285 dereceye ulaşıncaya kadar kaynatıır. İçine gıda boyası katılır. Yağladığımız kabın içine dökülür. Soğuyunca kırılır. Çabuk soğumasını istiyorsanız, kabınızı önceden soğutabilirsiniz.
1 Şeklindeki doğum günü pastası için TIK TIK
2 yaş doğum günü pastamız için Tık TIK
1 Yaş doğum Günü partisi Hazırlıkları için TIK TIK
Türkiye'den sevgiler sevdicann,frozenli bir paylaşımın daha vardı.O da, bu yayının da iştah açıcı.Ellerine sağlık kızım.Güzel günler dileklerimle :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim. Diğer yayın partiyi genel anlatıyordu. Burada pastayı anlattım
SilSevdican görüntü müthiş :) Frozen valla ilk kez gördüm ama bu kadar güzelse ben bunu tek başıma yerim hiç af tanımam :D ellerine sağlık
YanıtlaSilFrozen kızların gözdesi ya. Bir de elbiseleri var mavi renk
SilEl becerin muhteşem. Ellerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
Silsüper olmuş hayran kaldım..
YanıtlaSilÇok güzel bir yorum teşekkür ederim
SilEllerinize sağlık harika görünüyor :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilRengi hoşuma gitti ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim beğenmenize sevindim
SilAşırı güzel olmuş ama ya! Ellerine sağlık! :))
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilNe kadar emek isteyen bir iş.. :)) Sevdican ellerine sağlık :)
YanıtlaSilBiraz emek istediği doğru. Teşekkür ederim sevgiler
SilHarika olmuş Sevdican. Eline, emeğine sağlık canım.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım
Silharika olmuş canım emeklerine sağlık :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim Turuncu tatlar
SilBayıldımmmm hele o buzlar beni benden aldı
YanıtlaSilBuzlar çok iyi oldu gerçekten.
SilFena olmuş valla kendi doğum günüm için bile yaptırabilirim seviyorum o animasyonu :)
YanıtlaSilÇok güzel gerçekten animasyon.
SilMuhteşem.. Ellerine sağlık... Mavi rengi de çok severim.::)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
Siloff olsa da yesek :)
YanıtlaSilDeep nasılsın
Silharika olmuş buna bayıldım,şeker hamursuz olması da çok güzel..
YanıtlaSilEvet şeker hamursuz olması güzel oldu.
SilŞahane!
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilDaha önceki yazinda da çok begenmistim eline saglik canim çoj becerikli buluyorum seni bu alanda :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim bu güzel yorumun için
SilFrozen son dönemin en çok izleneni ve isteneni ☺️ Bakalım benim minik kızım ne isticek 😊 Pasta süper olmuş, emek çok büyük ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilSenin bebiş de sever bunu şimdiden araştır sen frozenli şeyler. Tabi onun zamanına başka bir karakter de çıkar belli mi olur.
SilEllerinize sağlık, tarifinizi deneyerek yönlendirmeleriniz ile çok kolay bir şekilde yaptık pastamızı..
YanıtlaSil