Bezelyenin faydaları:
Bezelye lif yönünden zengindir, kan şekerini dengeleyici, kötü kolestrolü düşürücü, kalp damar hastalıklarında koruyucu özelliğe sahiptir.
B1 vitamini açısından çok zengin olan bezelye uykuyu düzenleyici, iştah açıcı bir etki yapar.
Demir, bakır, magnezyum, kalsiyum yönünden zengindir. Bağışıklığı güçlendirir, sindirim sistemine yardımcı olur.
Beyin sağlığı için faydalıdır, enerji verir.
Bezelye Tava Malzemeleri:
- Yarım kg Sultani Bezelye
- 1 çay bardağı mısır unu
- Sıvı yağ
Öncelikle bezelyelerin kenarındaki iplikler temizlenir. ( Fasülye temizler gibi). Bezelyeler haşlanır. Fazla suyundan arındırılır. İçerisine tuz ve mısır unu eklenip karıştırılır. Hamzi tavası gibi kapaklı bir tava alınır. İçerisine azıcık yağ konulur. Bezelyeler de ilave edilir. Üzerine bastırılarak düzeltilir. Arada kapak yardımıyla ters düz edilir. Mısır unu yağı çekeceği için yağ ilave edilir. Kızardıktan sonra ocaktan alınır.
Afiyet olsun:)
Çok ilginç geldi hiç duymadım daha evvel.
YanıtlaSilÇok lezzetli oluyor, denemenizi öneririm
SilEn sevdiğimmm :) Fasülye tavayı da severim ama bezelye daha ender bulunduğundan mı ne onu daha çok severim.
YanıtlaSilEllerine sağlık, nefis gözüküyor.
Fasulye tava da güzel olur aslında;)
SilFarklı bir tarif. Daha önceden hiç ne adını duydum, ne de tadına baktım. Ama, denemek gerek. Ellerine sağlık. ;)
YanıtlaSilDenemenizi öneririm çok lezzetli oluyor
SilHiç denemedim ama güzel gözüküyor bir ara denemeli :)
YanıtlaSilDeneyin tabii çok güzel tadı
SilAaa hiç duymamıştım. Merak ettim şimdi. Peki şu daha taze olan sultani bezelye deniyor sanırım onunla mı yapılıyor. Ellerinize sağlık. Sevgiler... http://bizimmutfakdan.wordpress.com/
YanıtlaSilEvet onunla yapılıyor
Silİlk defa duyuyorum :)
YanıtlaSilEllerine sağlık, bezelye sezonu geliyor nasıl olsa, deneyeceğim :)
Tam zamanı aslında, sultanı bezelyeler çıkmaya başladı oralarda
SilBunu mutlaka deneyeceğim Sevdican, hem çok sevdiğim bir lezzet ama kendim yapmaya cesaret edememiştim. :)
YanıtlaSilZor değil inan ki,yapabilirsin.
Silbezelyenin tanesi değil bu di mi?
YanıtlaSilHayır değil. Bu sultanı bezelye. Tazeyken kabuklu hali yani.
Silİlk defa duydum :) ama lezzetli gibi duruyor denemek lazım :)
YanıtlaSilÇok lezzetli oluyor, ben çok severim.Deneyin bence.
SilÇok lezzetli oluyor, ben çok severim.Deneyin bence.
SilÇok lezzetli oluyor denemelisin
SilNasıl yani şimcik altı üstü 3 tane malzemeden bu güzel görüntüye mi ulaşıyoruz sevdican bak ayıp ettin sen şimdi niye bu kadar geç yazdın bu tarifi bezelye, nohut hastası ben nasıl yerim biliyor musun tek başıma kimseye de vermem evde :D ellerine sağlık ^.^
YanıtlaSilBezelye zamanı yeni geldi ama;( O nedenle geciktim ki..
SilBen bezelyeyi çok severim. ^^ Böyle bir tarifi ilk kez görüyorum. Genelde türlü gibi yemeklerde gördüğümüzden farklı geldi. :) Ellerine sağlık Sevdican abla. :)
YanıtlaSilÇok güzel oluyor bu şekli mutlaka denemelisin;)
SilDaha önce hiç görmemiştim. Annemler bu sene ektiler ama biz genelde taze taze yemeyi severiz. Çok ilginç bir tarif.
YanıtlaSilCig mi yiyorsunuz yani? Bu şekilde denemelisiniz
SilGenelde kabuklarını pek kullanmayız ama artık pazarda içli olmayan bezelyelerde görüyorum sanırım bu tarif için onlar uygun. Elinize sağlık.
YanıtlaSilEvet içi olmayan taze hali. Sultani Bezelye deniyor.
SilBezelyeye bayılan ben bunuda denemeliyim...cnm ellerine sağlık. ...
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilBezelyeyi severim eminim tadı da güzeldir ellerinize sağlık :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilEllerine sağlık eminim çok lezzetli bir tava aynısını baklayla yapmak istiyorum nasıl olur acaba?
YanıtlaSilBaklayla nasıl olur bilemem. O biraz daha kalın oluyor ya, iyi olur mu bilemedim
SilEski günlerde annem taze olanlarının kenarlarını biraz alıp bezelyenin üstüne bırakırdı, öyle pişirirdi.Çok güzel olmalı.Ellerine sağlık sevdicann, Sevgiler sana:)
YanıtlaSilÇok güzel oluyor mısır unu severseniz çok beğenirsiniz
Silseverek yapıyorumm :)
YanıtlaSilÖyle mi bilenler de varmış demek ki
SilÇok değişik geldi bana :) anneme söyleyeyimde denesin bakalım ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilAnnene söyleme küçük hanım kendin yap. Yarın düğünün olacak aa;))
SilÇok farklı ve lezzetli bir yemek, denemek istiyorum kızartma işi çok severim. Bezelye de. Merak ettiğim o unlar ayrismazmi. Yumurta falan olmali miydi acaba
YanıtlaSilYumurta konulmuyor, unlar da tutuyor bezelyeyi. Hamsi tavası gibi bir tava kullanmalısınız. Yani kapakla cevrilmeli
SilÇok teşekkür ederim. demek bezelyeler tutuyor çok ilginç. Yapıcam inşallah. Kolaymış
SilBezelyeyi çok severim. Oldukça güzel görünüyor, ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim fidan hoşgeldin;)
SilBezelyelerde sezona merhaba demişken çok güzel bir tarif olmuş :) Sevgilerimle :)
YanıtlaSilTam sezonu değil mi;) Zamanlama manidar
SilÇok farklı bir tarif. Denemeli mutlaka.. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilDene tabii ki teşekkür ederim sevgiler
SilBurada bezelye olmadigi icin (taze) o konuya hic girmiyorum:))
YanıtlaSilBu aralar Turkiye seyahatim yaklastigi icin pek bloga ugrayamiyorum. Ama sen orgu cantalarini gosterecektin bize.
Bir iki fotograf yollarmisin bana?
Fotoğrafları hemen gönderiyorum. Ben gezmelere daldım da onu unuttum ya, çok özür dilerim
SilHiç yemwdim çok ilginç geldi.eline saglik canim.
YanıtlaSilÇoğu kişi bilmiyor galiba;)
Silİlk defa duyuyorum böyle Bir yemek
YanıtlaSilÇoğu kişi bilmiyor galiba. Karadenizliler bilir ama
SilVaay karadenizli misiniz? Karadenizde yaşadık bir müddet orayı insanını çok severim. Hiç görmemiştim karadenize gidene kadar. Elinize sağlık çok lezzetli olur.eminim çok güzel olmuştur
YanıtlaSilKaradenizliyim tabii. Mısır unuyla karıştırıp kizartiriz herşeyi;)
SilÖnümüzdeki yabani bezelye avım için aklımda olsun bu tarif.
YanıtlaSilSıradaki bezelye hasadinda yapıyorsun o zaman
SilBezelye tavanın fotoğrafına yakından bakınca insanın canı çekiyor. Sarı sarı mısır unuyla harika olmuş, elinize sağlık.:)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederimsevgiler:=
SilSultani bezelyeyi her görüşümde alaşım geliyor ama sonra vazgeçiyorum sayende Alıcam galiba :) ellerine sağlık...
YanıtlaSilAl al bak dene bu tarifi bayılacaksın:)
Sil