30 Haziran 2015 Salı

39 Kıymalı Ali Nazik Kebabı Nasıl Yapılır

 Bu sabah hava berrak
Bu sabah herşey billurdan gibi
Gök masmavi bu sabah 
Güzel şeyler düşünelim diye
Yemyeşil oluvermiş ağaçlar....
 Cahit Sıtkı Tarancı'dan  bir şiirle başlayalım .. Güzel bir yemek yapalım ailemize..

Kıymalı Ali Nazik Kebabı Malzemeleri:
  • 300 gr dana kıyma
  • 3-4 adet orta boy patlıcan
  • 6 kaşık süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı, tuz
  • Karabiber, kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Kıyılmış maydonoz
Kıymalı Ali Nazik Kebabı Yapılışı:

Patlıcanları tencerede ya da fırında közleyelim. Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup bıçakla doğrayalım.  Tavaya tereyağını ve minik doğradığımız sarımsakları koyalım. Üzerine patlıcanları da ilave edip azıcık kavuralım.

Ayrı bir tavada kıymayı, baharatları ekleyip az yağda kavuralım.

Sunuma geçelim: tabağa patlıcanı koyalım, üzerine yoğurdumuzu koyalım.( İsterseniz yoğurtla patlıcan közlemesini ayrı bir yerde karıştırabilirsiniz.) Üstüne kıymayı ilave edelim..Üstünü kıyılmış maydonozlarla süsleyebiliriz.
                                                              AFİYET OLSUN:))


39 yorum:

  1. offfff bu nası bi yemek yaaaa. padişah yemeği gibi yaa :)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Ayy kıyamam..Paket yapıp göndereyim hemen..

      Sil
  3. Çok güzel görünüyor. Elinize sağlık. Ramazan ramazan acıktırdınız. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim.Ramazanda da çok iyi oluyor ama:))

      Sil
  4. Eşimin en sevdiği yemek :) Herkese tavsiye ederim mükemmel bir tarif ve tat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim eşimde çok seviyor.Çok lezzetli oluyor..

      Sil
  5. Patlıcanlar da dolapta bekliyordu zaten. :) Bu tarife kısmetmiş demekki..:) Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nahidecim sen de ne yapayım diye düşünme o zaman..

      Sil
  6. Nefissss, ellerine sağlık canım, nasıl lezzetli görünüyor, afiyetler olsun, sevgilerimle:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim canım..Sevgiler sevdicandan

      Sil
  7. İnsan yemeye kıyamaz ki bunu :)

    YanıtlaSil
  8. Off harika gozukuyor elinize saglik en sevdigim yemeklerden biri.... Galiba en kısa zamanda yemem gerek gorunce agzim sulandi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sende yap canım minik bebişin de yesin afiyetle..

      Sil
    2. Bebişim uzun süren yemeklere pek izin vermiyor ne yazık ki evde patlıcan yiyen tek insan olarak iş yine anneciğime düşüyor sayenizde ;) siparişi verdim bile :)

      Sil
  9. Ramazan da bizim de çok tercih ettiğimiz bir yemek. Sizinde ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  10. Cok sevdigim bir yemektir, harika gorunuyor :) Ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  11. Yemekte patlıcan ve sarımsağı favorimdir. İkisi birbirine çok güzel yakışırlar. Ali Nazik yemeğini en kısa zamanda yapacağım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcan közleme çok lezzetli oluyor..Sarımsakla buluşunca daha leziz..

      Sil
  12. Ali nazik kebabını etli yapıyorum.Kıymalı denememiştim.Nefis görünüyor.Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  13. ellerine sağlık bu güzel yaynına yorum bıraktım sanıyordum tüü bana:)) çok da severim ,içinde patlıcan olsun yeter:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bazen bana da oluyor öyle boşver..teşekkür ederim..

      Sil
  14. Çok severim patlıcanlı herşeyi :)
    Ohh miss gibi ellerinize sağlık en kısa zamanda bende deniyeceğim inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severim patlıcanlı herşeyi:))Sevgiler..

      Sil
  15. zaten actim simdi daha cok aciktim iftara kadar olup giderim :/

    YanıtlaSil
  16. Ben patlıcanın her turlusune bayılıyorum ya, hele bu haliyle başkabirşey olmuş eline sağlık^^

    YanıtlaSil
  17. patlıcanın her hali başka güzel,ben bunu da çok severim,yaşasın yemek yemek.. nefis görünüyor.. ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  18. Çok nefis elinize sağlık

    YanıtlaSil

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.