6 Ekim 2024 Pazar

0 Evin Eski Pencerelerini Değiştirmenin Anlam ve Önemi



Evin Eski Pencerelerini Değiştirmenin Anlam ve Önemi


Eviniz, kendinizi en rahat hissettiğiniz, huzuru bulduğunuz yerdir. Ancak yıllar içinde evin bazı bölümleri, özellikle pencereler, yıpranır ve eski fonksiyonlarını kaybeder. Eski pencerelerin değiştirilmesi, sadece evin görünümünü yenilemekle kalmaz, aynı zamanda konfor, güvenlik ve enerji tasarrufu gibi birçok konuda büyük fark yaratır. İşte pencerelerinizi yenilemenin anlamı ve önemi.


Enerji Verimliliği ve Isı Yalıtımı


Eski pencereler genellikle ısı kaybına neden olur. Bu, kışın evin içinin soğumasına ve yazın aşırı ısınmasına yol açar. Modern pencere sistemleri, ısıyı çok daha iyi hapseder ve enerji tasarrufu sağlar. Çift camlı, yalıtımlı yeni pencereler, dışarıdaki soğuğu ya da sıcağı içeri sokmaz, içerideki ideal ısıyı korur. Bu da ısınma ve soğutma maliyetlerinde belirgin bir düşüş sağlar. Yani, pencere değişikliğiyle sadece konfor değil, cebinize de katkı sağlarsınız.


Ses Yalıtımı


Eğer yoğun trafiğin olduğu bir caddede yaşıyorsanız ya da komşu gürültülerinden rahatsızsanız, eski pencereler bu sesleri içeri rahatlıkla geçirir. Oysa yeni nesil pencereler, gelişmiş ses yalıtımı özellikleriyle dışarıdaki rahatsız edici sesleri önemli ölçüde azaltır. Eviniz, dış dünyadan soyutlanmış bir sığınak gibi olur ve daha huzurlu bir ortam yaratır.


Güvenlik ve Dayanıklılık


Eski pencereler genellikle zamanla zayıflar ve daha kolay açılır ya da kapanmaz hale gelir. Ayrıca güvenlik açısından da zafiyet yaratabilirler. Yeni pencereler, modern kilit sistemleriyle donatılmıştır ve hem hırsızlığa karşı daha dayanıklı hem de kazalar karşısında daha güvenlidir. Özellikle çocuklu evlerde, pencerelerin güvenlik özellikleri büyük önem taşır.


Evin Görünümü ve Değeri


Eski pencereler, hem içeriden hem de dışarıdan evinizin estetik görünümünü olumsuz etkileyebilir. Zamanla rengi solan, menteşeleri eskimiş pencereler evin genel görüntüsünü yıpratır. Yeni pencereler, evinize modern, temiz ve taze bir görünüm katar. Ayrıca, pencerelerinizi değiştirmek, evin değerini artıran önemli bir yatırım olabilir. Evinizi bir gün satmayı düşünürseniz, yeni ve enerji verimli pencereler, potansiyel alıcılar için büyük bir avantaj sağlar.


Konforunuzu Artırın


Eski pencereler çoğu zaman hava sızdırır, zor kapanır ya da zamanla açılmakta zorlanır. Bu da evde yaşamayı bir süre sonra rahatsız hale getirir. Yeni pencereler, daha kolay açılıp kapanan, hava sızdırmayan, konforlu bir kullanım sağlar. Bu küçük değişiklik, evde geçirdiğiniz zamanı daha keyifli hale getirir.


Doğal Işık ve Hava Kalitesi


Yeni pencereler, evinize daha fazla doğal ışık girmesini sağlayabilir. Bu, odaların daha aydınlık ve ferah görünmesine katkıda bulun.


Evinizin eski pencerelerini yenilemeyi düşünüyorsanız, kaliteli malzemeleri ve profesyonel ekibiyle Starfen-Fensterbau
 yu tavsiye ederim. Hem enerji tasarrufu sağlayan hem de estetik açıdan modern pencereler için Starfen-Fensterbau nun sunduğu çözümlere mutlaka göz atın.


12 Haziran 2016 Pazar

56 Biber Dolması Nasıl Yapılır Fırında Biber Dolması Tarifi

Biber Dolması Tarifi
Yaz geldi biberler tezgahlarda yerini aldı. Hemen biber dolması yapmak geldi aklıma. Zeytinyağlısını ortaya meze olarak düşünebiliriz. İçine kıyma koyunca işin seyri değişiyor. Ramazan ayında başlı başına bir ana yemek olabilir kıymalı biber dolması. Yanında yoğurt ile servisi çok lezzetli olur.
Yeşil, turuncu, kırmızı, sarı renklerde olan bu büyük dolmalık biberler Beta- karoten, C vitamini , B6 açısından zengindir. Türkiye' deki yeşil dolmalık biberlerden çok daha büyük oluyor bunlar. Misafirlere ikram etmek için rengarenk almak lazım:)

Biber Dolması Malzemeleri:
  • 8 adet dolmalık biber
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 200 gr az yağlı kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
Biber Dolması Nasıl Yapılır:

 Öncelikle biberleri yıkayalım. Biberlerin saplarını üstünden biraz alacak şekilde bıçakla kesiyoruz. Çekirdeklerini temizleyelim. Sap kısmının alt kısmındaki fazlalıkları alalım. Bu kısımları biberlerin üzerine kapak yapmak için kullanacağız.

İç malzemesini hazırlamak için soğanları ince ince doğrayalım ( Rendeleyebilirsiniz de.). İçine yıkayıp süsdüğümüz pirinci, kıymayı, tuzu, yağı, baharatları, salçaları ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar karıştıralım. Pişirmiyoruz.

Dolmalık biberlerin içlerini bu karışımla dolduralım. Çok sıkı doldurmayın. Pirinçler şişeceği için dolmalık biberler patlayabilir. En son üzerine kapak olarak ayırdığımız sap kısımlarını koyalım. Tencereye dik şekilde sıkışık dizelim. Boşluk kalırsa bir patates koyabilirsiniz:) Yarısına gelecek kadar tuzlu su koyup kısık ateşte pişirelim. Biraz piştikten sonra fırın kabına alıp kızarmasını bekliyorum. Fırında biraz kızarınca daha lezzetli oluyor. Afiyet Olsun:)

7 Haziran 2016 Salı

40 Mesa Verde National Park


Utah' tan çıktığımız Texas yolculuğumuzda ilk durak bize 4 saatlik mesafedeki Arches National Park olmuştu. İkinci durağımız ise Colorado da bulunan Mesa Verde National Park oldu. Mesa Verde 1978 den itibaren Unesco Dünya Mirası listesinde yer alıyor.

Parkta 12. ve 13. yüzyıllarda pueblo halkı tarafından yüksek bir vadide, yarların kenarlarına inşa edilmiş bir köyün kalıntıları yer alıyor. Resmen uçurumun kenarına evler yapmışlar. O zamanları düşündüm ev inşa etmek için malzeme yok, ne kadar sürede nasıl yapmışlar insanın aklı almıyor. Alt taraf uçurum, oraya nasıl yaptınız o evleri . Çok ilkel değil mağara gibi düşünmeyin çünkü Cliff Palace 150 odaya sahip.
Cliff Palace

Pueblo halkını çok merak ettim , geçmişte bir anı görme hakkım olsa görmeyi çok isterdim. Bunun dışında Balcony House, Fire Temple, Mug house, Square Tower House, Spruce Tree House görülmeye değer.  Aşağıdaki Fire Temple bakın. ikinci katı da yapmışlar:)

Fire Temple
Oak Tree House

Alanda bir de müze var. O dönem insanlarından kalan kalıntılar yer alıyor. Müzeden görüntüler aşağıdakiler minyatür şeklini yapmışlar o zamanların.



Visitor centera mutlaka uğramak bilgi almak gerekiyor. İlk giriş ücreti araba için 15 dolar . 45 dakika araba yolculuğundan sonra ancak ulaşıyorsunuz görülmesi gereken yerlere. Burada birkaç tane yangın çıkmış kocaman bir alan yanmış, ağaçlar da kuru bir şekilde kalmış.
Visitor Center


Cliff Palace ve Balcony House için ayrı ücretli turlar var. Kişi başı 4 dolar çok fazla değil. Tur saatli ve biletini erken almak gerekiyor zira kalmıyor. Bizim gittiğimizde Cliff House kapalıydı. Balcony House Turuna katıldık. Görevliler öncelikle açıklama yaptılar. Dikkat etmemiz gereken şeyleri söylediler. Üç tane dik merdiven varmış çıkılması gereken. Bu nedenle oğlum ve eşim katılamadılar. Ben katıldım. Amerikalı bir baba kız ile arkadaş oldum:) Bol bol resmimi çektiler sağolsunlar:) Çok dar alanlardan ve uçurumun kenarından geçtik. Merdivenler gerçekten çok dikti aşağıya bakmamaya çalıştım. Hala inanamıyorum o evleri oraya nasıl ve niye yaptılar:) Ve orada nasıl yaşadılar. Turumuz  saat sürdü

Balcony House

 Daracık yerlerden geçtik:) Aşağıya bektığım bir an:)

Gezi sırasında bir toplıuluk gördüm. Çok ilginç giyimliydiler. Kadınların hepsi mavi bir elbise giymiş farklı bir şapka takmıştı. Erkekler de pantolon, gömlerk ve şapkalarıyla aynı renk giyinmişlerdi. Dayanamadık sorduk " Hemşerim siz nerelisiniz?" Pensilvanyadan geliyoruz dediler. Fazla açıklamadılar. Eşimle araştırdık bunlar Amişlermiş. Hristiyanlığın ilk halini yaşamaya çalışan, elektronik aletlerden uzak duran farklı bir cemaat. Daha sonra bununla ilgili bir yazı hazırlayacağım çok şaşıracaksınız..

Not: Ben taşınıyorum, ev toplamakla meşgulüm şu sıralar. Ayın 15 inde yeni evime geçeceğim.  Cekilisime katılıp destek verenlere teşekkür ediyorum.  Ve diğer arkadaslarimi da bekliyorum. Nerde blogcan desteği aşk olsun..

6 Haziran 2016 Pazartesi

54 Sevdican Çekiliş Yapıyor

Merhaba sevgili blogcanlar. Bayram hediyeniz Sevdican' dan. Ben Amerika' da olduğum için çekilişlere katılamıyorum. Yurt dışındakiler katılmasın yazıyor arkadaşlar genelde haklılar ama:) Facebook hesabımda çekiliş yapıyorum. Viktoria' s Secret' ın çok güzel bir ürünü. Kokusu çok hoş. Sizler de katılmak isterseniz bekleriz:)

1 adet Love Addict Fragrance Mist Perfume
1 adet Love Addict Body lotions
1 adet Love Addict Mist

Çekilişe katılmak için;
  •  Facebook sayfamızı beğenmeniz, 
  • Sayfamızdaki içeriği herkese açık şekilde kendi sayfanızda paylaşmanız,
  • paylaşımın altına da beğendim paylaştım yazmanız yeterli.
Çekiliş 4 Temmuz da bitecek ve 5 Temmuzda kazanan belli olacak. Bol şanslar:))
Kargo ücreti benden..
Desteklerinizi bekliyoruz efendım

3 Haziran 2016 Cuma

52 Lokma Tatlısı Nasıl Yapılır

Lokma Tatlısı Tarifi
Lokma Tatlısı Naıl Yapılır

Bir halka tatlı yiyesim geldi anlatamam. Pastane de yok ki gidip alayım. Evde de halka tatlı yapacak aparattan yoktu:( Ben de lokma tatlısı yapmaya karar verdim. Puf puf lokma tatlısı gözümün önünde canlandı:) Hemen işe koyuldum.Çok da güzel oldu. Vereceğim malzemelerle resimdeki kadar çıktı. Çıtır çıtır çok da lezzetli oldu. Biz tarçın ve hindistan ceviziyle serviz yaptık:)

Lokma Talısı Malzemeleri:
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı ınstant maya
  • 1 bardak ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
Şerbeti için:
  • 3 bardak şeker
  • 2 bardak su

Lokma Tatlısı Yapılışı:

Öncelikle şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 30 dk daha kaynatın. Kıvamlı , koyu bir şerbet olmalı yoksa yumuşak olur lokmalar.
  Ilık sudan biraz alıp mayayla şekeri ilave edip karıştıralım. Sonra içine unu ve suyun geri kalanını yavaş yavaş ekleyip çırpalım. Tuzu ekleyelim en son. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı olacak. Şekildeki gibi avucumuza hamurdan alıp, sıkıyoruz. Yukarıya çıkan yumruyu Yağa sürdüğümüz çay kaşığıyla alıp kızgın yağa atıyoruz. Eliniz alışınca hızlı hızlı yapılıyor. İlk başta büyük yapmıştım. Küçük küçük yapın çünkü şişiyor:)
Kızaran lokmaları soğuk şerbete koyuyoruz. 2 dk bekletip servis tabağına çıkartıyoruz.


2 Haziran 2016 Perşembe

27 Arches National Park Utah

Texas gezimiz sona erdi, sonunda eve geldik. 10 gün süren gezimiz boyunca 6 farklı otelde kaldık, 5 eyalet gördük, 60 saat araba sürdük, 49 km yürüdük. Çok yorucu bir gezi oldu. Amerika' daki National Parklar çok güzel oluyor. 4 tane National Park gezdik.

Amerika o kadar geniş topraklara sahip ki bir eyaletin başıyla sonu arasında bile kaç saat oluyor. Biz Utah' ta yaşıyoruz evden çıktık  4 saat sonra yine Utah' ta bulunan Arches National Park' a uğradık. Dağ taş farklı oluşumlar sevenler için güzel bir yerdi. Windows buranın görselini kullanıyordu masa üstünde hatırlarsanız.

Park 310 km lik bir alanı kaplıyor. Çeşitli jeolojik oluşumlar ve kireç taşından sütunlara sahip. Nevşehirdeki Peri Bacaları gibi ama çok daha büyük. Zamanında buranın hep kayalık olduğunu ve rüzgarla aşınıp bu hale geldiğini düşününce insan garip oluyor. Çok güzel bir manzaraydı görmenizi isterdim. İçinde olmak ayrı bir heyecan veriyor.
Balanced Rock

Girişi yani visitor center, küçük şirin bir kasaba olan Moab dan 8 km uzaklıkta. Moab da kalıp parkı gezebilirsiniz. Yine burada tekneler ya da atv ler kiralayıp eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz.
Parkda 2000 den fazla doğal kemer bulunmakta ve bunlar halen aşınmaya devam etmekteymiş.

Aşağıdakiler de bazılarına örnek:
Balanced Rock ( Dengeli Kaya), Courthouse Towers ( Adliye Sarayı Kuleleri), Dark Angel ( Kara Melek) , Delicate Arch (Zarif Kemer), Devil's Garden ( Şeytanın Bahçesi), Double Arch ( Çifte kemer) Fiery Furnace ( Ateşli fırın), North Window
North Window
Bıdık Oğlum


1 Haziran 2016 Çarşamba

75 Yeni Bloggerlara Destek 2


 Texas yolculuğundan geldim evime kavuştum , çok mutluyum. Çok yorucu geçti , evde de bir o kadar iş beni bekliyor. Sizlere anlatacağım çok şey birikti. Bu yoğunluğun arasında ilk bu yazımı yazmaya karar verdim. Geçen seferki yazım yani yeni bloggerlara destek 1 çok ilgi gördü. Sağolsun blogcanlar gerçekten destek verdiler. Tek tek kontrol ettim vallahi:) Bazı arkadaşlar yoruma yazdığı halde zaman bulamadıklarından olsa gerek ziyarete gidememişler. Onlara kırılmıyorum yoğun herkes ama gidenlere yeni bloggerları mutlu edenlere teşekkürler. Tanıttığım bloggerlar da iade-i ziyarette bulunmuşlardır umarım. Bir de yorumlara cevap yazmayı unutmayın emi taze canlar..

Şimdi geldi yeni blogcanlara hazır mısınız:) Yeni blogcanları bir önceki yazıma yorum bıraktıkları için kolay buldum ha ha::)

İlk olarak taptaze çiçeği burnunda bir blogger var.  Henüz iki tane yayını var :) Takipçi sayısı 10 daha nice nice rakamlar görsün arkadaşımız:) Ala kadın moda üzerine yazıyor arkadaşımız:)

İkinci sırada çocuklar için çok faydalı biilgiler paylaşan bir blog var. Severk takip ediyorum. Son yazısında güzel kitap fikirler vermiş. Üstün Zekalı Çocuklar Blog lütfen sizler de ziyaret edin:)

Üçüncü sırada erkek blogger arkadaşımız var. Hep bayan mı yazacağız dimi ama.. Çok renkli bir blog farklı fikirler, blogger için bilgilendirici yazılar var bloğunda henüz 6 takipçisi var:( Durmayın Etiket Adamı ziyaret edin:)

 Dördüncü sırada sevgili Merolina Sert var. Kendisi güzellik ve bakım alanında yazıyor daha çok. Umarım kaliteli bir güzellik ve bakım bloğu olur kendisi:) Bu alanda yayın yapan çok başarılı blogcanlar var sevgili Audrey, güzellik hikayesi, benim tutkum v.s

Beşinci blogger çok cana yakın, gezmeyi görmeyi çok seviyor. Çok gezen çok bilirmiş:) Kişisel yazıları sıkmadan okutturuyor kendini. Hintçeye merak salmış hadi bakalım:) Son yazısında kendini anlatmış zaten bir bakın:) Bir de nereye gitsem yorum kısmında onu görüyorum:) İçimdeki Masl Dünyası na buyrun.

Bugünlük bu kadar yeter zira akşama yemek yapılacak, valizler boşaltılacak, kirliler yıkanacak ütü yapılacak, oğlan kreşten alınacak offf benim burada işim ne yahu:)))))

29 Mayıs 2016 Pazar

59 Kızarmış Tavuk Butu Tarifi

Kızarmış butu çok severim ben. Bununla ilgili bir anım var aslında. Üniversite yıllarımda tavuğu çok severdim. Dışarıda yemek yediğimde hep tavuk yerdim. Ve yine o yıllarda ellerimde egzema vardı. Beni çok zorlardı ağladığımı bilirim acıdan. Çok doktora gittim, çok şeyler yaptım ama 5 yıl geçmedi. Sonra bir gün haberlerde hazır market tavuklarının zararlı olduğundan ve ostrojen hormonu olduğundan bahsediliyordu. Eşim bana tavuğu ne zaman yediğimi sordu, ben üniversite ikinci sınıftan itibaren dedim. Peki egzema ne zaman başladı dedi. O da ikinci sınıftan itibaren başladı. İnanır mısınız tavuğu bıraktım egzema kesildi. Ne zaman market tavuğu yesem geri geliyor. Egzeması olan yakınlarınıza anlatın lütfen:) Bir de bunu  denesinler.

Kızarmış But Nasıl Yapılır:

Butları öncelikle pul biber, kekik, tuz, salça ve tereyağıyla karıştırıyorum. Sonra fırın tepsisine koyup üzerini folyo ile kapatıyorum. 180 derece fırında yarım saat piştikten sonra folyoyu açıyorum ve üzeri iyice kızarana kadar pişiriyorum . Afiyet Olsun.

Texas gezimiz bitmek üzere harika yerler var size anlatmam gereken.  Ve yeni bloglar yayınımı yazmak için sabırsızlanıyorum.

26 Mayıs 2016 Perşembe

42 Fırında Mantarlı Tavuk Sote Tarifi

Biz hanımlar için yemek yapmaktan daha zor olan şey ne yemeği yapacağına karar vermektir. Daha Sabah kahvaltısındayken başlarım ben düşünmeye. Eşim der ki daha çok var, önce kahvaltını yap:) Sizler de durum nasıl, benim gibi düşünenler var mı? Yoksa ben abartıyor muyum?

Ne yemek yapsam diye düşünenler varsa çok lezzetli bir tarif var. Fırında mantarlı tavuk sote tarifi unutamayacağınız bir tarif olacak.

Fırında Mantarlı Tavuk Sote Malzemeleri:
  • Yarım Kg açılmış but
  • 250 gr mantar. 10 tane de olabilir.
  • 4 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 Kaşık biber salçası
  • Kaşar Peyniri
  • 1 Kaşık Tereyağı
Fırında Mantarlı Tavuk Sote Yapılışı:
Öncelikle açılmış butu küp küp doğrayalım. Tavuğun göğüs kısmı kuru olduğu için çok sevmiyorum. But kısmı yağlı olduğu için daha lezzetli oluyor. Mantarların kabuğunu soyup, küp küp doğruyoruz.
Doğradığımız tavukları tendereye koyuyoruz, kapağını kapatıyoruz. Suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. İçine mantarları, bir kaşık tereyağını ve sarımsakları koyuyoruz. Salçayı ve kabuklarını soyup küp küp doğradığımız domatesleri ekleyip karıştıralım. Biraz kavurup frın kabına koyuyoruz ve üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini koyuyoruz. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet Olsun:)

Bu arada Texas dayım dönüşte gezi yazılarımda sizlerle olacağım. Beni bekleyin anacığım;)

24 Mayıs 2016 Salı

45 Kuğu Şeklinde Kurabiye Nasıl Yapılır

Kuğu Şeklinde Kurabiye
Kurabiye yapmayı seviyorum . Oğlumla birlikte değişik şekiller oluşturmak hoşuma gidiyor. Farklı şekiller daha hoş oluyor. Hem şekli oluştururken eğleniyoruz da. Bu sefer de kuğu şeklinde kurabiye yaptık. Yapımı da çok kolay oldu , sizler de deneyin ve yakınlarınızı şaşırtın:)

Kuğu Şeklinde Kurabiye Malzemeleri:

  • Yarım Paket margarin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • yarım paket kabartma tozu
  • Yeterince un
Kuğu Şeklinde Kurabiye Yapılışı

Malzemeleri yoğurup fazla sert olmayan bir hamur elde ediyoruz. Hamuru buzdolabında yarım saat dinlendiriyoruz. Sonra Merdaneyle açıp yuvarlak bir kalıpla ya da bardak ile yuvarlak şekiller çıkarıyoruz. Yuvarlak şekli ikiye katlayıp resimdeki yerlerinden kesiyoruz. Kafa kısmını biraz büküp küçük damla çikolatayla gözlerini yapıyoyuz. 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet Olsun:)

Kuğu Şeklinde Kurabiye Tarifi
Ayıcık Şeklinde Kurabiye Tık TIK

22 Mayıs 2016 Pazar

39 Et ve kemik Suyu Dondurucuda Nasıl Saklanır

Kemik suyu nasıl saklanır
Kemik Suyunun Faydaları:
Geçmişten bugüne annelerimiz kemik suyunu yemeklere katarak bizlere içirmeye çalışırlar. Kemiğin içindeki ilik ve mineraller kaynama suyuna geçer. Çok faydalıdır kemik suyu. İçine biraz limon sıkarsanız kalsıyum özelliği de ortaya çıkar.
Kırık çıkığı olanlarda kemiklerin kaynaşıp daha çabuk iyileşmesi için önerilir kemik suyu.
Et suyu en sağlıklı içkidir diyor Canan Karatay:) Diz problemlerine de iyi geliyormuş kemik suyu. Cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın canlanmasını sağlar.
İçeriğindeki jelatin sayesinde bağırsak problemlerine de iyi gelir.
İçerdiği hayvansal yağlar, mineraller, jelatin, protein sayesinde çok yararlıdır bizler için.

 Kemik Suyu Buzluğa Nasıl Konulur:

Siz de hazır bulyon almayın ve kendiniz yapın. Hem yemeğiniz lezzetlensin hem de şifa olsun ailenize, çocuğunuza. Özellikle kurban bayramında kemikleri etinden çok sıyırmayın ve haşlayın. Ben kemiği eti içine 4-5 damla limon sıkıp suyla birlikte kaynatıyorum. Üste çıkan köpüğü atıyorum. Saklamak içinse pratik bir çözüm buldum. Kloroplastın buz torbasına, huni yardımıyla döküyorum. Buzluğa koyuyorum. Kullanırken de istediğim kadarını kolayca kırıp yemeklerde kullanıyorum. Çözünmesini beklemiyorum. Çözülüp tekrar buzluğa da atmıyorum. Çok pratik bir yöntem gerçekten. Sizler de yapın ve bilmeyenlere önerin lütfen:)

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.