27 Ocak 2014 Pazartesi

10 Butik Kurabiye Nasıl Yapılır Butik Kurabiye Tarifi

           Butik kurabiyeleri oğlumun doğum günü için yaptım.İlk kez böyle bir şey yapacağım için çok araştırdım.Şeker hamuru ile kaplama aşamalarını, kurabiye yapma aşamalarını , püf noktalarını, dikkat edilmesi gerekenleri hep araştırdım. Şimdi de benim durumumda olan bayanlar için her şeyi yazıyorum. Yalnız şunu söylemeliyim bebekle birlikte ben çok zorlandım. Bayanlar şimdi dikkatlice takip edin. Aklınıza takılanlar olursa lütfen çekinmeyin sorun.:)


                   Butik Kurabiye Malzemeleri:
  • 1 oda sıcaklığında yumurta
  • 250 gr pudra şekeri
  • 250 gr tereyağı ya da margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 5 su bardağı elenmiş un
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 500 gr beyaz şeker hamuru ve gıda boyası
Önemli :  Kabartma tozu kullanmıyoruz.Kurabiyeler kabarıp şekli bozulabilir.Şeker hamuru olmayabilir.
               Portakalın beyaz kısmını rendelemeyin acı olabilir.
               Gıda boyası sıvı ya da kuru olmasın jel olsun.(Hamuru çok sulandırabilir.)
               Kurabiyeleri bir gün önceden yapabilirsiniz.Şeker hamuru ile kaplamadan önce iyice soğuması         gerekiyor.

                     Butik Kurabiye Yapılışı:
  1. Yumurta, yağ ve pudra şekerini iyice yoğuralım.Yağın pütürlüğü kalmasın.
  2. Daha sonra içine tarçın, portakal kabuğu rendesi, vanilya ekleyelim.
  3. Unu yavaş yavaş ekleyelim ve yoğuralım.
  4. İlk başta dökülmeler oluyor mayalı poğaça hamurları gibi olmuyor.Kurabiyeleriniz kırılacak diye umutsuzluğa düşmeyin.Çok güzel olacak.:)
  5. Hamurun üzerini örtüp buzdolabında 2 saat dinlendirelim.
  6. Hamur dinlendikten sonra 1 tl den az kalın açalım.
  7. Çubuklu kurabiyeler için daha kalın açıp çubukları batırıyoruz.
  8. Kurabiye kalıplarıyla şekil çıkaralım.Spatula yardımıyla çıkaralım ve pişirme kağıdı serdiğimiz tepsiye dizelim.
  9. 170 derece fırında üstü pembeleşinceye kadar pişirelim.Çok bekletmeyelim sert olur.
  10. Böyle üstü kapalı kutuda 1 ay saklanabilir.


   
             Şimdi sıra geldi en eğlenceli kısma şeker hamuru ile kaplamaya :)
              Önce kullanacağımız renklere göre şeker hamurunu renklendirmeye başlayalım. Şeker hamurunu elimizle biraz yoğuralım yumuşasın ve ortasında çukur açalım.Kürdanla jel gıda boyasından azıcık alalım.Çukura koyalım. Dıştan içe doğru hamuru yoğurarak boyayı yedirelim. Yumuşarsa nişasta ekleyip yoğuralım katılaşır panik yok. Şeker hamurlarını poşete koyup kapatalım sıcak havada kurur.
             Altına nişasta serpip,  şeker hamurunu 1 tl kalınlığında açalım (üstten bastırarak açalım oklavaya sarmayalım.) ve kalıplarla keselim.
               Kurabiyeye fırça yardımıyla azıcık su sürelim ve şeker hamurunu yerleştirelim.Fazla bastırmayalım kırılmasın. Üzerine hayal gücünüze göre renkli şekiller ( su ile )yapıştırabilirsiniz.Yeterince kalıbınız yoksa evdeki her şeye kalıp çıkarma gözüyle bakabilirsiniz. Kurabiyeler tamamlanınca soğuk bir odada üstü açık kurumaya bırakıyoruz.1 gün kuruduktan sonra poşetliyoruz. Böyle bir ay durabilir bozulmaz korkmayın.





10 yorum:

  1. Harika bir iş çıkarmışsın ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım.. Beğenmene sevindim..

      Sil
  2. Çok güzel görünüyor hepsi eline saglik canim.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuşlar. Ben de kızımın doğumgününde yaptırdım. Cesaret edemedim yapmaya güzel olmaz diye. Valla sevdicanım sen ne hamarat hatumaun on Parmağında on marifet.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cesaret et canım niye olmasın. En ince ayrıntısına kadar anlattım bak. Bir daha ki doğum gününde sen yap:)

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Herkes nasıl yaptığını böyle ayrıntılı açıklamıyor :) Teşekkürler böyle güzel fikirler için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayrıntılı anlattım herkes yapsın diye:)Teşekkür ederim:)Sevgiler..

      Sil

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.