10 Mayıs 2016 Salı

29 Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır

Kavurmalı pilav davetlerde tercih edilir genelde. Mevlütlerde, düğünlerde yanında yoğurt ve tulumba tatlısıyla iyi gider. Şimdi tulumba tatlısı yiyesim geldi. Yarın da onu yapayım bari. Gidip pastaneden alamayacağıma göre iş başa düştü:) Neyse konuya döneyim. Kavurmalı pilav yapayım dedim geçen akşam . Afiyetle yedik, sıra sizde pamuk eller mutfağa:)

Kavurmalı Pilav Malzemeleri:
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2,5- 3 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kavurma için 300 Gram dana kuşbaşı.
Kavurmalı Pilav Nasıl Yapılır:

Öncelikle pirinci yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda bekletelim. Bu sırada etleri kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Ya da düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Etler yumuşayınca içine 1 kaşık tereyağı, tuz, isteğe göre baharat koyup kavuralım.
Pilavımız için 2 kaşık tereyağını eritelim. Ilık suda beklettiğmiz pirinçlerin suyunu süzüp tencereye koyalım ve yağda pirinç taneleri birbirine yapışana kadar kavuralım. İçine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu tadarak tuzunu kontrol edebilirsiniz. Suyu çok çeken bir pirinç ise ekstra sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav biraz dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Bir kabın altına etleri üzerine de pilavı bastırarak ilave edelim. Bir tabağı Kabın üzerine kapak gibi kapatıp ters çevirelim. Afiyet Olsun:)

29 yorum:

  1. Sevdican görüntü çok güzel, et yiyemeyen ben bile görüntünün güzelliği karşısın da ımmm dedim :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Et yemen lazım ama, vücudumuz için gerekli. HIIII yaparım sana.

      Sil
  2. üüüüf harika görünüyor :) yapılır mı bu bana şimdi açıııım :)

    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy aç olunca böyle reimler hiç olmuyor haklısın ne diyeyim:(

      Sil
  3. Canım çekmedi değil, bayılırım kavurmalı pilava. :) Basitmiş aslında ben bile yapabilirim. Teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapabilirsin tabii ki:) Yumurta kırabiliyor musun mesela:)

      Sil
    2. :D Çok fırsat bulamasam da seviyorum yemek yapmayı. O aşamayı geçtim yani, deneme yanılma yoluyla güzel şeyler çıkartıyorum. :)

      Sil
  4. Çok güzel görünüyor ellerine sağlık. Et konusunda hep çekincemem oldu. Sert olmaması için panik yapıyorum :)) ama deneyeceğim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eti kısık ateşte bayağı bir pişirmek gerek. Ya da düdüklüde kısık ateşte pamuk gibi olur:)

      Sil
  5. Sevdican Hanımcım yine döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık ;)

    YanıtlaSil
  6. Ellerine sağlık şekerimmmm

    YanıtlaSil
  7. Çok lezzetli duruyor kurban bayramında sandım kendimi ☺️ Elinize sağlık ❤️

    YanıtlaSil
  8. bu neeeee hiç bilmiyom ama evet denemeliii. offff saray yemeği mi buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saray yemeği olabilir tabii:) Çok lezzetli oluyor deep..

      Sil
  9. Ellerine sağlık canım, söylemesi ayıp daha pazar günü hıdırellez kutlamasında yedim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya öylemi;) Oradaki kutlamalar da güzel olur

      Sil
  10. Ellerine sağlık abla, harika görünüyor.

    YanıtlaSil
  11. Ellerine sağlık enfes görünüyor,yiyenlere afiyet olsun...

    YanıtlaSil
  12. Mis gibi mis.. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  13. Ne hamaratsin canim masallah...

    YanıtlaSil

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.