Oğlum et yemiyor:( Ama içli köfteye bayılıyor. :) Hem etli hem de bulgurlu olduğu için çak faydalı bir yiyecek. Ben de çokça yapıp dondurucuya koyuyorum. Her gün iki tane çıkarıp buzu eriyince kızartıyorum.. İsterseniz haşlayabilirsiniz de:))
İçli Köfte Malzemeleri:
- 1su bardağı kısırlık bulgur
- 1 çorba kaşığı irmik
- 2 çorba kaşığı un
- 1 yumurta
- Tuz
- Kimyon, Karabiber
İç malzemeleri:
- 350 gr kıyma
- 3 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 bardak ceviz
- 2 kaşık salça
- Tuz
- Kimyon, karabiber
İçli Köfte Yapılışı:
Bulguru ve irmiği üzerini 1 parmak geçecek şekilde sıcak su koyalım. Suyu çekene kadar bekletelim.
Kıymayı, soğanı ve sarımsağı biraz yağ ve salçayla kavuralım. İçine baharatları da istediğimiz miktarda koyalım. Doğranmış cevizleri de ekleyelim.
Suyunu çeken bulgura unu yumurtayı tuzu baharatları ekleyip yoğuralım. Çok yoğurmanız gerekiyor.
Cevizden büyük parçayı bir elimize alıp ortasına diğer elimizin baş parmağını batırıp incelterek çukur oluşturuyoruz. İç malzemeyi koyup, kapatıyoruz. İsteğe göre kızgın yağda kızartarak ya da kaynamış su da haşlayarak pişirebilirsiniz. Ben kızartma severim:))
Off,en sevdiğim! Tarif için teşekkürler :)
YanıtlaSilSevilmez mi hiç:))Teşekkürler canım.
SilEt yemeyip içli köfte sevme durumu bizde de var.... Ortanca kızım et sevmez ama içli köfteyi ne zaman yapacağımı sorar..:) E durum böyle olunca işe koyulmak farz olur...:)
YanıtlaSilEllerine sağlık... Köfteler nefis görünüyor..:)
Şanslıyız yine de içli köfte yesinler de :) Yaparız artık canlarımız için:)
SilEllerinize sağlık...Leziz görünüyor gerçekten...
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silmüthiş görünüyor ellerine sağlık bende yapmayı deneyeceğim umarım böyle güzel olur:) takipteyim, sevgiler:)
YanıtlaSilİlk başta zorlanıyor insan ama alışıyor güzel olur tabiiki:) Teşekkür ederim:)
Silben de severim bize de antakya'dan hazır geliyor ve buzluğa atıyorum..
YanıtlaSilOhh seninki daha iyiymiş:))
SilOyyy... Oyyyyy...Oyyyy.... harika bir lezzet sunmussun canim, ellerine saglik. Cok sevdigim bir yemektir bende yapsam hic fena olmaz. Buzluga atmak da o kadar pratik oluyor ki, supersin Sevdicann :)
YanıtlaSilAyy canımm ben teşşekkür ederim..Neşelendirdi yorumun:))
Silİçli köfteye bayılıyorum,olsa 5-6 tane soluksuz yerim.Haşlaması ayrı yağda kızartması ayrı bir güzel,biraz zahmetli olsa da sonuç yorgunluğa değer.elinize emeğinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim içli köfteci seni:)
Silhiç yemediğim bişi. yesem mi yaaa :)
YanıtlaSilYee tabii ki aaa...İçli köfte yemeden olur mu hiç..
SilEşimin İskenderunlu olması sebebiyle , 1 yıl önce öğrendiğim ve severek yaptığım en leziz yemek .
YanıtlaSilEllerinize sağlık çok güzel görünüyor :)
İskenderunda çok güzel yparlar.İskenderun dedin aklıma künefe geldi ama:(((
SilHarika ,hepimizin sevdigi ender lezzetlerden...Uzun zamandir aklimdaydi, olsada yesek simdi...Bir ara bende cok yapar,kordum buzluga..Birâz tembellik etmisim ,yeniden yapmali...
YanıtlaSilBizimkiler haslamasini severler ama kizartilmis halide nefistir :) Ellerinize sâglik...
Benim stoklarda eridi canım.Kolları sıvamak lazım:)
SilÇok güzel eline sağlık. Ben hiç denemedim malesef
YanıtlaSilTerzilikten fırsat olmuyordur canım..Maşallah çok güzel şeyler yapıyorsun..
SilYaa,ama böylede yapılmaz ki canım! Yiyen var yiyemeyen var, Şaka bir yana görünce canım çekti,emeğinize sağlık
YanıtlaSilNe demeli şimdi bilemedim ki..Teşekkür ederim..
SilEllerine sağlık canım çok güzel yapmışsın... O tabak benim buzlukta olaydı şimdi ne iyi olurdu :)
YanıtlaSilBizim memlekette içli köfteyi az biraz farklı yapıyoruz. Böyle sivri uçlu değil de top gibi yuvarlak oluyor. İçine de illaki siyah mercimek koyuyoruz. Haşladıktan sonra da kızartıyoruz. Yöreden yöreye nüanslar var...
Gerçekten farklıymış.Siyah mercimeği de ilk defa duydum inan ki..Merak ettim sizin içli köftenizi..
SilEvde hiç denemedin içli köfteyi ama yemesini çoook severim.:))
YanıtlaSilAAA deneyimli anne olmadı şimdi..Kolları sıva iş başşına:))
Silahhhh çok kez denememe rağmen birtürlü tutturamıyorum :-(
YanıtlaSilTutturursun canım peşini bırakma..Türk kadınına pes etmek yakışmaz:))
Silahhhh çok kez denememe rağmen birtürlü tutturamıyorum :-(
YanıtlaSilEllerinize sağlık, kurban da yaklaşırken pek güzel oldu bu tarif bol bol yapmak lazım. :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım ne demek:))Bol bol yapın atın buzluğa:)
SilTarif İçin Teşekkürler. Sitenizi De Çok Beğendim Bu Arada.
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilAksam ugramam kötü oldu sana :) acikmadan gidip yatayim bari.
YanıtlaSilYat yat sonra takipçilerin ne der aa
Sil