Etli Sebzeli Güveç sunum olarak ve lezzet olarak misafirlerime yapmaktan zevk aldığım bir yemektir. Tabii misafirlerim de beğenerek yerler:)Buyurun yapılışına geçelim..
Etli Sebzeli Güveç Malzemeleri:
- Kuşbaşı doğranmış et
- Arpacık soğan ya da kuru soğan
- Biber
- Patates
- Patlıcan
- Domates
- Kaşar Peyniri
Etli Sebzeli Güveç Yapılışı:
Eti soğanla birlikte kavuralım. Patlıcan,patates ve biberler küp küp doğrayıp kızartalım. Güveç kaplarına eti ve kızartmaları yerleştirelim. Rendelediğimiz domatesleri üzerine ekleyelim. Rendelenmiş kaşar peynirlerini de üzerine koyalım.170 derecede fırında üzeri kızarana kadar bekletelim. Harika bir tat ..
Kizartma işi olmasa çok pratik bir yemek. Güveç kaplarını aldım daha bir kez yapmadım. Ama denemeye değer görünüyor.
YanıtlaSilKızartma yorucu ama çok lezzetli oluyor gülü seven dikenine katlanır:))
SilAcayip lezzetli görünüyor zaten açım da canım istedi :D
YanıtlaSilLezzetli olmaz mı canım harika..
SilGüveçte pişen yemekler nefis olur. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilBence de nahideciğim..Teşekkür ederim..
Silhep yiyiom dışarda. evde de mi yapılıyomuş :)
YanıtlaSilTabii ki şekerim artık evde yapılamayan bişey kaldımı ki:)) Pideler lahmacunlar kebaplar....
SilNefis gorunuyor, ellerine saglik Sevdican..
YanıtlaSilTeşekkür ederim renkli mutfak:)
Silkızartma olayı sıkıntı ama kızartmadan da aynı tadı vermez di mi? :/
YanıtlaSilYağda hafif kızartmadan haşlama gibi oluyor haklısın böyle daha lezzetli:)
SilFotoğraftan lezzeti belli oluyor, olsa da yesem şimdi :) Ellerine sağlık...
YanıtlaSilAy canın mı çekti üzülürüm ama ..teşekkür ederim.
SilGüveçte pişen yemeklerin tadına doyum olmaz . Ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilGüveç harika oluyor canım haklısın..
Siletli güveç zaten güzel bir de tek kişilik sunumlarda harika olmuş
YanıtlaSilBen de en çok sunumu seviyorum zaten..Tek kişilik Orijinal..
Sil