Denizden ne çıksa yerim diyenlerden değilim..Balığı çok severim ama..En çok da levreği severim.Yağlı lezzetli bir balıktır. Genellikle fırında levrek yaparım. Tepsinin içine garnitür olarak soğan, sarımsak, patates de atarım.Eşim de salata yapar harika olur..
Yukarıdaki salatayı ben yaptım ama itiraf ediyorum:)
Fırında Levrek Malzemeleri:
- Kişi başı bir levrek
- Tuz
- Zeytin yağı
- Kekik
Fırında Levrek Yapılışı:
Temizlenmiş, yıkanmış,suyu sızdırılmış levrekleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Balığın içine kekik, zeytin yağı ve tuz koyalım. Tepside boş yerlere, soğanı dörde bölüp koyalım.Pişmeye yakın sarımsakta koyabilirsiniz (kabuğunu soymadan).180 derece fırına sürelim..
AFİYET OLSUN:)
Harika bir menu olmus, sunum da super :) Ellerine saglik...
YanıtlaSilTeşekkürler canım sunumu güzelleştirmeyi seviyorum:)
SilEllerine sağlık... Oğlum son zamanlarda sıkça balık istiyor. Bir kere de böyle pişireyim..
YanıtlaSilPişir canım çocuklar için ideal.Ne güzel oğlunda istemişken..bENİMKİ DE İSTESE KEŞKE:)
Silyağda pişirmektense fırında daha bir güzel oluyor ellerine sağlık ;)
YanıtlaSilLevrek zaten yağlı balık..Tavada çok yağlı oluyor canım..Böyle daha hafif.
SilBen balığa bayılırım :) Tarifiniz bilhassa çok güzel
YanıtlaSilBen de balığı çok severim..Teşekkürler canım..
Silahh balık yemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki :( çok yanlış aslında ama sevemiyorum pek. ellerinize sağlık
YanıtlaSilAyy balık sevilmez mi tatlım..
SilBalığı bende çok severim .Çokda lezzetli duruyor ama ben arkada saklanmış olan o renkli salatayı alayım lütfen.Ellerinize sağlık.Afiyetolsun :)
YanıtlaSilBalık salatasız olmaz değil mi.. Çok severim salatayı..
Sillezzet bu kadar kolay diyorsun:)
YanıtlaSilafiyet olsun:)
Bu kadar kolay:)
SilAfiyet olsun harika görünüyor bayılırım balık ve salata menülerine :)) ellerinize sağlık ...
YanıtlaSilSağol canım..Her pazar böyle bizde
Silellerinize sağlık. bu şekilde de deneyeyim birgün. ben de levreğin içine dışına zeytinyağı sürüp (istenirse karabiber ve defne yaprağı ve sarımsak ) dışını mısır ununa bulayıp folyoyla sarıp öğle atıyorum fırına . balıkcıların formunda okumuştum . tamamen suyunu cekip birazda kızarıyor.
YanıtlaSilsizin tarifinizde aklımda olsun . Teşekkürler.
Ben de senin tarifi deneyeyim canım..Farklı duruyor..
SilEllerinize sağlık, benim de bu akşam sofram da levrek vardı :)))
YanıtlaSilNe tesadüf ama:))
SilHem sağlıklı hem de çok lezzetli olmuş ellerinize sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım haklısın çok sağlıklı..
Silellerinize sağlık balık gerçekten lezzetli görünüyor
YanıtlaSilLevrek çok lezzetlı oluyor.
SilEllerine sağlık... Süper... :)
YanıtlaSilteşekkürler canım beğenmene sevindim..
Sillevreği çok severiz ızgarası fırını hepsi çok sevilir bizim evde ellerinize sağlık sevgiler
YanıtlaSilBen de soğan ve maydanozu balığın içine koyup folyoya sarıyorum. Daha sonra fırın tepsisine diziyorum. Bu şekilde hiç denemedim, denemeliyim. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilSevgiler