21 Nisan 2015 Salı

Fırında Levrek Nasıl Yapılır

Denizden ne çıksa yerim diyenlerden değilim..Balığı çok severim ama..En çok da levreği severim.Yağlı lezzetli bir balıktır. Genellikle fırında levrek yaparım. Tepsinin içine garnitür olarak soğan, sarımsak, patates de atarım.Eşim de salata yapar  harika olur.. 
Yukarıdaki salatayı ben yaptım ama itiraf ediyorum:)

Fırında Levrek Malzemeleri:
  • Kişi başı bir levrek
  • Tuz
  • Zeytin yağı
  • Kekik

Fırında Levrek Yapılışı:

Temizlenmiş, yıkanmış,suyu sızdırılmış levrekleri fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Balığın içine kekik, zeytin yağı ve tuz koyalım. Tepside boş yerlere, soğanı dörde bölüp koyalım.Pişmeye yakın sarımsakta koyabilirsiniz (kabuğunu soymadan).180 derece fırına sürelim..
 AFİYET OLSUN:) 

28 yorum:

  1. Harika bir menu olmus, sunum da super :) Ellerine saglik...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler canım sunumu güzelleştirmeyi seviyorum:)

      Sil
  2. Ellerine sağlık... Oğlum son zamanlarda sıkça balık istiyor. Bir kere de böyle pişireyim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişir canım çocuklar için ideal.Ne güzel oğlunda istemişken..bENİMKİ DE İSTESE KEŞKE:)

      Sil
  3. yağda pişirmektense fırında daha bir güzel oluyor ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Levrek zaten yağlı balık..Tavada çok yağlı oluyor canım..Böyle daha hafif.

      Sil
  4. Ben balığa bayılırım :) Tarifiniz bilhassa çok güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de balığı çok severim..Teşekkürler canım..

      Sil
  5. ahh balık yemeyeli o kadar uzun zaman oldu ki :( çok yanlış aslında ama sevemiyorum pek. ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  6. Balığı bende çok severim .Çokda lezzetli duruyor ama ben arkada saklanmış olan o renkli salatayı alayım lütfen.Ellerinize sağlık.Afiyetolsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık salatasız olmaz değil mi.. Çok severim salatayı..

      Sil
  7. lezzet bu kadar kolay diyorsun:)
    afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  8. Afiyet olsun harika görünüyor bayılırım balık ve salata menülerine :)) ellerinize sağlık ...

    YanıtlaSil
  9. ellerinize sağlık. bu şekilde de deneyeyim birgün. ben de levreğin içine dışına zeytinyağı sürüp (istenirse karabiber ve defne yaprağı ve sarımsak ) dışını mısır ununa bulayıp folyoyla sarıp öğle atıyorum fırına . balıkcıların formunda okumuştum . tamamen suyunu cekip birazda kızarıyor.
    sizin tarifinizde aklımda olsun . Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de senin tarifi deneyeyim canım..Farklı duruyor..

      Sil
  10. Ellerinize sağlık, benim de bu akşam sofram da levrek vardı :)))

    YanıtlaSil
  11. Hem sağlıklı hem de çok lezzetli olmuş ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım haklısın çok sağlıklı..

      Sil
  12. ellerinize sağlık balık gerçekten lezzetli görünüyor

    YanıtlaSil
  13. Ellerine sağlık... Süper... :)

    YanıtlaSil
  14. levreği çok severiz ızgarası fırını hepsi çok sevilir bizim evde ellerinize sağlık sevgiler

    YanıtlaSil
  15. Ben de soğan ve maydanozu balığın içine koyup folyoya sarıyorum. Daha sonra fırın tepsisine diziyorum. Bu şekilde hiç denemedim, denemeliyim. Ellerinize sağlık.
    Sevgiler

    YanıtlaSil