16 Mayıs 2016 Pazartesi

50 Baklava Yufkasıyla Kıvırma Tatlısı Nasıl Yapılır

Kıvırma Tatlısı Tarifi
Geçen gün İnternational Buffet etkinliğinde Türk yemeklerini tanıtmıştım hatırlarsanız. İki tepsi de baklava yapmıştım. Kendim açıp yetiştiremeyeceğim için, bir de riske atmamak adına hazır baklava yufkasıyla yaptım. Yurt dışında Turkish baklava çok seviliyor. İki tepsi baklavadan eser kalmadı. Çok beğenildi. Bu tarifi denediğinize pişman olmayacaksınız.

Kıvırma Tatlısı Malzemeleri:
  • 1 paket hazır baklava yufkası
  • 2 su bardağı çekilmiş ceviz
  • 1 paket tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Üzeri için fıstık
  • Şerbeti için:
  •  3 su bardağı şeker, 
  • 2 su bardağı su, 
  • 4-5 damla limon
Kıvırma Tatlısı Nasıl Yapılır:

Öncelikle Şekeri ve suyu bir kaba alalım. Kaynadıktan sonra 25 dk daha kaynatalım. İçine limon damlatalım. Koyu olması güzel olur şerbetin. Bir kaşıkla azıcık alıp tırnağınızın üstüne damlatın. Eğer baloncuk gibi duruyor ve yayılmıyorsa şerbet olmuş demektir. Ocaktan alın ve soğutun.

Tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştıralım. Cevizi çok ince kum gibi olmayacak şekilde çekelim. Yufkaları masanın üzerine koyalım. İlk yufkanın üzerine ceviz serpip oklavaya saralım. İkinci yufkanın her yerine fırçayla yağ sürelim. (Fırçayı yağ koyduğumuz kabın dibine daldıralım. Dibindeki beyaz kısımı kullanalım. Kalan yağı işlem bitince en üste gezdireceğimiz için bu beyaz kısım üste gelirse baklavamızın rengi siyah siyah olur. ) Sardığımız oklavaya bu ikinci yufkayı da saralım. Oklavanın kenarlarından tutup ortaya doğru büzdürelim, oklavayı çekelim. Aynı işlemi yufkalar bitene kadar yapalım. Birinci yufkanın üstüne cevizkoyup oklavaya sarıyoruz. İkinci yufkaya yağ sürüp öncekinin üstüne sarıyoruz. Sonra büzüp oklavayı çıkarıyoruz. Tepsiye dizdiğimiz kıvırmaların üzerine kalan yağı döküyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Tepsiyi fırından çıkarıp kesiyoruz. Üzerine tatlı sıcakken soğuk şerbeti döküyoruz. Uzerine hemen fistik tozunu koyuyoruz. Soğursa üzerine yapışmaz ,dökulebilir.
Tatlı Servisten bir gün önce yapılırsa tatlı şerbeti daha iyi çekecektir. Afiyet Olsun..

Kıvırma Tatlısı Tarifi

50 yorum:

  1. Baklava yufkası ile yapılan tatlılar harika oluyor gerçekten... Kıvırma tatlısı da nefis.. Ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısın ben burada başladım yapmaya çok beğendim.

      Sil
  2. Baklava yufkasıyla bir keresinde börek yapmıştım :)) acemilik işte.
    Ellerinize saglık❤

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay ben de yapıyorum börek. Burada yufka yok ben de ondan yapiyorum.

      Sil
    2. Benim yaptığım pek lezzetli olmamıştı diyeyim o zaman :(

      Sil
  3. Çok hoş oluyor çıtır çıtır.. yufka olduktan sonra gerisi kolay :)) İyi yapmışsın sevdican riske gerek yok ;) Ellerine sağlık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıtır çıtır gerçekten. Bugün yine yaptım eşimin iş yerine göndereceğim

      Sil
  4. Ellerine sağlık harika bir tatlı olmuş sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Böyle bile zor galiba :) Eline sağlık Sevdican :)

    YanıtlaSil
  6. Sevdicancim sen orda bir restoran açsan becerirsin ne güzel yemekler yapiyorsun masallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aklımdan geçmiyor desem yalan olur. Ama çok prosedürü var ya..

      Sil
  7. Harika olmuş . Tam benlik, yufka açmayı hiç beceremem de 🙈🙈

    YanıtlaSil
  8. Off ne güzel görünüyor.Maaşallah sana

    YanıtlaSil
  9. Ellerine sağlık canım Rahmetli kayınvalidem bayramlar da yapardı bu tatlıdan .
    yufka açmayı bilemeyenler için de oldukça pratik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok pratik gerçekten bayramlarda iyi olur

      Sil
  10. İlk misafirime deneyeceğim arkadaşım ellerine sağlık�� Hem ekonomik bi tatlı dışarda çok pahalı şerbetli tatlılar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem ekonomik hem de çıtır çıtır lezzetli arkadaşım

      Sil
  11. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  12. Ah nasıl da severim biliyor musun? Olsa da yesem ;)

    YanıtlaSil
  13. Çok güzel görünüyor. Sınavlar bittikten sonra deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dene bakalım. Sınavlarında başarılar dilerim

      Sil
  14. görüntü 10 numara eminim tadı da öyledir ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  15. Bende birkaç sefer denedim. Güzel oluyor. Senin de ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  16. bizdede burma derler,☺️ baklavalık yufkadan yapıldığını bilmiyodum iyi oldu canımmm teşekkürlerrr ellerine sağlık😍

    YanıtlaSil
  17. Mutfakta pratik lezzetler olmazsa olmaz :) arasıra bende baklava yufkasını kullanıyorum. Yalnız senin kıvırma işlemi harika olmuş görüntü süper, ellerine sağlık Sevdicann...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Börek de yapıyorum ben bu yufka dan .teşekkür ederim

      Sil
  18. Görünümü çok şık olmuş.Lezzetininde öyle olduğuna kuşkum yok.Ellerinize sağlık ♥

    YanıtlaSil
  19. bir kez yapmışlığım vardır, ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  20. Ah ben bu fotoğrafı görmeyecektim ah diyorum :)) baklava hastasıyım çok seviyorum şerbetli tatlılara ayrı düşkünlüğüm var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız sen de ne yapsam bayılıyorsun gel bize;)

      Sil
  21. Senin tatlı tariflerine bayılıyorum. Çok marifetlisin.ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  22. Malzemelerin hepsi mevcut... Çok basit bir o kadar da güzel bir baklava tarifi . Misafir gelince yaparım harika olur. :) Kilo almaktan korkar oldum:( Ellerine saglik.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir gün önceden yapılmalıdır canım. Üstünü kapatma ama..Teşekkür ederim sevgiler

      Sil

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.