Bu
tatlıyı ailecek çok seviyoruz. Şerbetli tatlı sevenler için iyi bir
tercih çünkü çok ağır gelmiyor. Kolay, pratik ve lezzetli olduğundan
misafirlerim için de yapmayı tercih ediyorum.
Tatlı yiyelim tatlı konuşalım değil mi.
Bu ölçüler tam tutuyor. Ben genellikle dikdörtgen büyük borcam kapta yapıyorum.
Kalınlığı iyi oluyor ve şerbeti tam çekiyor. Sevgiler:)
- 3 kahve fincanı şeker
- 3 kahve fincanı yoğurt
- 3 kahve fincanı irmik
- 3 kahve finca
- 3 tane yumurta
- nı un
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Mavi haşhaş
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 3 damla limon suyu
Haşhaşlı Revani Yapılışı:
Önce şerbet malzemelerini koyalım kaynamaya başlayınca limon suyunu katıp 10 dk daha kısık ateşte kaynatalım. Soğumaya bırakalım..
Yumurtaları ve şekeri iyice çırpalım.İçine sırasıyla yağı, yoğurdu, koyalım karıştıralım. Sonra unu, irmiği, kabartma tozunu ,mavi haşhaşı ve vanilini ekleyelim ve çırpalım.Yağlanmış kabımıza dökelim ve önceden 180 derecede ısıttığımız fırınımıza gönderelim. Pişince fırından çıkaralım.İlk sıcaklığı çıkınca soğuyan şerbeti üzerine gezdirelim. Şerbeti çekince hindistan ceviziyle süsleyip servis edebiliriz.
AFİYET OLSUN:))
Ellerine sağlık...iştah kabartıyor
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım sevgiler
SilÇok da severim..:) Sabah sabah görünce aklıma düştü şimdi.::)
YanıtlaSilHıı o zaman yapiver gari..;)
Silrevaniyi hiç sevemedim ben çok yumuşak bana göre :-((
YanıtlaSilSen kalburabasti sevebilirsin o birazdan sert olur buna göre.
Silnefis görünüyor :) yaa sabah sabah bak şimdi :)
YanıtlaSilSize sabah da bana gece işte. .
SilElinize sağlık. Bizim burada haşhaş çok olduğundan , kadın günlerinin vazgeçilmez tatlısıdır. Haa bir de en üstüne kremşanti ile süs yapıyorlar
YanıtlaSilÜstüne krem şanti yakışıyor. Eşim böyle sevdiği için ben koymadım.
SilAnnemin en güzel yaptığı tariflerden biri, en kısa zamanda ben de denemeliyim, tarif için teşekkürler :)) Ye beni diye bağırıyor resmen :D
YanıtlaSilSen anneciginin tarifiyle yap o zaman.
Siloffff amerikalılar böyle tatlı biliyo muu yaaa :)
YanıtlaSilÖğreniyorlar, öğretiyoruz:)))
SilEllerinize sağlık. Sade ravaniyi çok denedim fakat haşhaşlısını bir türlü deneme fırsatım olmadı. Tarifinizi not edeceğim. Sevgiler.
YanıtlaSilSade nin içine mavi haşhaş koyuyorsun o kadar. Aynı yani..
Silincir çok severim ve haşhaşlı incirli gibi gelir bana ve çok severim bu tarifi ellerinize sağlık.
YanıtlaSilYa doğru söylüyorsun. Yerken çıtır çıtır ses geliyor. İncir deki gibi.
SilÇok severim ben bu tatlıyı :))) Ellerine sağlık ^^
YanıtlaSilTeşekkür ederim canım, sevilmez mi
SilSanat eseri gibi ya :) Görüp de canı çekmeyen varsa tebrik ediyorum şimdiden. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Fidan sanat eserine dokunulmaz ama anında bitiverdi:)
SilEllerine sağlık :)
YanıtlaSilteşekkür ederim:)
SilEllerinize sağlık. Artık kekten başka tatlı yapmaz oldum ben iyice tembelleştim.
YanıtlaSilKek pratik olduğu için işimize geliyor. Tabi bir de çalışınca yoğğun oluyor insan ne yapalım:)
SilBizim de ailecek sevdiğimiz bir tatlı. Bu tatlıya haşhaş çok yakışıyor ben eK olarak portakal veya limon kabuğu rendeliyorum, tadı da çok hafif oluyor :)
YanıtlaSilAA evet ben de ekliyorum bazen çok lezzet katıyor
SilTüm malzemeler elimin altında mevcut hafta sonu için haşhaşlı revani yapabilirim. Bereketli olur. Elinize sağlık :)
YanıtlaSilYap bakalım. Afiyet olsun
Sil