17 Şubat 2015 Salı

16 Beyaz Lahana Sarması Nasıl Yapılır

Lahananın faydaları saymakla bitmez. B,C,E vitaminlerini bünyesinde barındıran lahana protein ve vitamin deposudur. Vücuttaki zararlı şeylerin atılmasını sağlayarak doğal toksin ilacı görevini üstlenir. Kilosundan şikayeti olan kişilerin zayıflamasını sağlıyor.


Beyaz lahananın mucizevî yararlarına, her gün yeni bir şey daha ekleniyor. Uzmanların tavsiye ettiği bu sebze, mide sorunlarına ve hastalıklarına şifa olmaktadır. Sindirim kolaylığını ve bağırsakların daha sağlıklı çalışmasını sağlamaktadır. Vücutta oluşan sivilce ve geçmeyen yaraların iyileşmesine yardımcı olur. Romatizmal rahatsızlıkların yol açtığı reaksiyonları iyileştirir. Kanser ve birçok ciddi hastalıklara engel olur, vücut direncini artırır.

Malzemeler:


      ·        1 adet orta boy beyaz lahana,
·       1,5 su bardağı pirinç,
·       1 adet büyük boy soğan,
·       Yarım deme1 adet orta boy beyaz lahana,
·       1,5 su bardağı pirinç,
·       1 adet büyük boy soğan,
·       Yarım demet maydanoz,
·       1 yemek kaşığı salça,
·       Tuz,
·       Kırmızı pul biber,
·       Karabiber,
·       Kuru Nane,
·       1 çay bardağı sıvı yağ.

Yapılışı:
İçi için:
  1.  Bir kabın içinde pirinci güzelce yıkayalım.
  2. Soğanı ince ince küp şeklinde doğrayalım.
  3. Maydanozu ince ince doğrayalım.
  4. Tencereye sıvı yağı, soğanı koyalım ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.
  5. İçine salçayı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim.
  6. Daha sonra pirinci, maydanozu, karabiberi, kuru naneyi, kırmızı pul biberi, tuzu ilave edelim ve kavuralım.
  7. Bir çay bardağı su ilave edelim ve pirinçler suyunu çekince, ocağı kapatalım.

Beyaz lahanayı haşlamak için; beyaz lahananın yapraklarını ayıralım.
Tencereye su koyalım ve kaynatıp, içine tuz ekleyelim.
Beyaz lahana yapraklarını kaynar suyun içine atalım. (az yumuşaması yeterli çok tutarsanız hamur gibi olur yırtılır)

Sarma işlemine geçelim:
Haşlanan beyaz lahanayı parçalara ayıralım ve hazırladığımız pirinçli içten, beyaz lahanaların üzerine koyalım ve saralım.
Tencerenin altına birkaç beyaz lahana koyalım( dibi tutarsa önce onlar yansın ).
Sardığımız lahanaları tencereye dizelim.
Bir kabın içine yarım çay bardağı kadar sıvı yağı, bir kaşık salçayı, tuzu, bir miktar sıcak suyu koyalım ve karıştıralım.
Hazırladığımız salçalı karışımı, beyaz lahana sarması üzerinde gezdirelim.
Lahana sarmasına yeteri kadar sıcak su ilave edelim ve önce yüksek ateşte kaynatıp, daha sonra kısık ateşte pişirelim. ( suyunu sarmaların üzerine çıkmayacak şekilde ayarlayalım) Afiyet olsun.

16 yorum:

  1. Lahana sarmasının kokusu Bursa'ya kadar geldi :)) Harika görünüyor ,ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vay bee oralara kadar geldi demek ..Senin de çok yiyesin geldi heralde kokusunu duyuyorsun..Öptüm canım

      Sil
  2. Eminim çok güzel olmuştur da.
    Nasıl yiyorsunuz bunu ya.
    Yaprak sarması varken;
    Biraz ne bilim :$

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım hiç denedin mi sen ? Çok lezzetli oluyor bu sarma..

      Sil
    2. Küçükken ananem zorla yedirirdi.
      İçinde kıyması da vardı.
      Laf aramızda et yemezdim bir aralar ondan da olmuş olabilir.
      Ama sen o kadar beğendiysen şey belki;
      Bir defalık deneyebilirim gibi :$

      Sil
  3. Cooook severim, ellerine saglik :)

    YanıtlaSil
  4. Eline sağlık canım çok güzel görünüyor, çok severim ayrıca.

    YanıtlaSil
  5. ne çok severim ellerinize sağlık lahana sarması bizim evin favori tatlarındandır sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evin de favorilerinden ama yapımı pek kolay değil ne yazık ki:)

      Sil
  6. Hmm, süper görünüyor. Ama insan bi küçük tabakcık da komşu Mimikli'ye gönderir di mi amaa?! :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mimikli haklısın dur hemen paket yapıyorum sana:))

      Sil
  7. lahana sarmasına bayılırım... ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  8. Lahana sarmasına bayılırım..Helede etli olursa değmeyin keyfime..Ellerinize sağlık Sevdicann tabağı aldım gidiyorum.

    YanıtlaSil

Blog Tema Tasarım : Sosyal Medya Kafe
SEVDİCANN COPYRİGHT © 2014 TÜM HAKLARI SAKLIDIR.BLOGUMDA YAYINLANAN YAZILARIN VE RESİMLERİN İZİNSİZ KULLANILMASI 5846 SAYILI FİKİR VE SANAT ESERLERİ YASASINA AYKIRIDIR.