Kavurmalı Pilav Malzemeleri:
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5- 3 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kavurma için 300 Gram dana kuşbaşı.
Öncelikle pirinci yıkadıktan sonra yarım saat ılık suda bekletelim. Bu sırada etleri kısık ateşte 1 saat kadar pişirelim. Ya da düdüklü tencerede daha kısa sürede pişirebilirsiniz. Etler yumuşayınca içine 1 kaşık tereyağı, tuz, isteğe göre baharat koyup kavuralım.
Pilavımız için 2 kaşık tereyağını eritelim. Ilık suda beklettiğmiz pirinçlerin suyunu süzüp tencereye koyalım ve yağda pirinç taneleri birbirine yapışana kadar kavuralım. İçine 3 su bardağı sıcak suyu ve tuzunu ilave edelim. Kapağını kapatıp en kısık ateşte suyunu çekene kadar bekleyelim. Suyunu tadarak tuzunu kontrol edebilirsiniz. Suyu çok çeken bir pirinç ise ekstra sıcak su ilave edebilirsiniz. Pilav biraz dinlenirse daha lezzetli olacaktır. Bir kabın altına etleri üzerine de pilavı bastırarak ilave edelim. Bir tabağı Kabın üzerine kapak gibi kapatıp ters çevirelim. Afiyet Olsun:)
Sevdican görüntü çok güzel, et yiyemeyen ben bile görüntünün güzelliği karşısın da ımmm dedim :)) ellerine sağlık
YanıtlaSilEt yemen lazım ama, vücudumuz için gerekli. HIIII yaparım sana.
Sileline sağlık :-))
YanıtlaSilTeşekkür ederim:)
Silüüüüf harika görünüyor :) yapılır mı bu bana şimdi açıııım :)
YanıtlaSilellerine sağlık :)
Ayy aç olunca böyle reimler hiç olmuyor haklısın ne diyeyim:(
SilCanım çekmedi değil, bayılırım kavurmalı pilava. :) Basitmiş aslında ben bile yapabilirim. Teşekkürler. :)
YanıtlaSilYapabilirsin tabii ki:) Yumurta kırabiliyor musun mesela:)
Sil:D Çok fırsat bulamasam da seviyorum yemek yapmayı. O aşamayı geçtim yani, deneme yanılma yoluyla güzel şeyler çıkartıyorum. :)
SilÇok güzel görünüyor ellerine sağlık. Et konusunda hep çekincemem oldu. Sert olmaması için panik yapıyorum :)) ama deneyeceğim...
YanıtlaSilEti kısık ateşte bayağı bir pişirmek gerek. Ya da düdüklüde kısık ateşte pamuk gibi olur:)
SilSevdican Hanımcım yine döktürmüşsünüz. Ellerinize sağlık ;)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim:) Sevgiler
SilEllerine sağlık şekerimmmm
YanıtlaSilTeşekkür ederim şekerim:)
SilÇok lezzetli duruyor kurban bayramında sandım kendimi ☺️ Elinize sağlık ❤️
YanıtlaSilAA kurban bayramında da yapılır bak bu:)
Silbu neeeee hiç bilmiyom ama evet denemeliii. offff saray yemeği mi buuu :)
YanıtlaSilSaray yemeği olabilir tabii:) Çok lezzetli oluyor deep..
SilEllerine sağlık canım, söylemesi ayıp daha pazar günü hıdırellez kutlamasında yedim.
YanıtlaSilYa öylemi;) Oradaki kutlamalar da güzel olur
SilEllerine sağlık abla, harika görünüyor.
YanıtlaSilTeşekkür ederim Gökhan
SilEllerine sağlık enfes görünüyor,yiyenlere afiyet olsun...
YanıtlaSilTeşekkür ediyorum sevgiler
SilMis gibi mis.. Ellerine sağlık...
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilNe hamaratsin canim masallah...
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
Sil