29 Kasım 2015 Pazar

Somon Izgara Tarifi


Somon balığı çok lezzetli bir balıktır. Protein açısından çok zengin olduğu gibi omega-3 açısından da çok zengindir. Vücudumuz omega-3 yağ asidini kendisi üretemediği için dışarıdan almalıyız. Kanser riskini düşürmeye yardımcıdır.
Biz haftada bir gün balık günü yapıyoruz, sizlere de tavsiye ederim. Yanında buharda haşlanmış sebzeyle birlikte hafif ve güzel bir lezzet oluyor..

Somon Izgara Malzemeler:
  • Somon balığı
  • Brokoli
  • Karnıbahar
  • Havuç
Somon Izgara Yapılışı:
Somon balığını dilimlere ayıralım. Izgara da ya da fırın tepsisine koyup 180 derece fırında pişirelim. Havuç ,brokoli, karnabaharları buharda pişirelim. Çok az pişse yeterli.
Afiyet olsun...

30 yorum:

  1. Afiyet olsun.Ülkemiz balık açısından zengin.Bol bol balık yemek lazım.Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Balık heryerde bol.Birtek hamsi bulamıyorum burada:(

      Sil
  2. çok severim hele de sebzeli falan harika olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen ya çok lezzetli oluyor. Sebzeler de hafif oluyor

      Sil
  3. Sağlıklı beslenmenin en güzel yolu ama Ülkem de henüz diğer et türlerini geçemedi. Üstelik üç tarafımız denizlerle dolu olmasına rağmen gerekli ilgiyi göremiyor. Ellerinize sağlık. Yanında da sebzeyle de muhteşem olmuş.
    Sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deniz kiyilarindaki şehirlerde çok tüketiliyor. .

      Sil
  4. tamda balık zamanı bol bol yemek lazım değilmi..
    sevgilerimle,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yemek lazım tabi. Haftada bir gün yiyoruz biz

      Sil
  5. En sevdiğim balık.Fiyatı da çok güzeldir.Fakat süper tadı olduğundan fiyatına değecek bir balık..Mmmmmm olsa da yesem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyatına değiyor gerçekten leziz mi leziz

      Sil
  6. Somon balığı hiç pişirmemiştim ama o brokoliler oradan bana göz kırpıyor gibi geldi.::) Ellerine sağlık.. Sevgiler..:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pişir canım çocuk için de çok faydalı. .Brokoli sana gelsin o zaman. .

      Sil
  7. Somonun kılçıksız oluşunu da çok seviyorum, yağlı balık olmasını da, lezzetine lezzet katıyor ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kılçıksız olması ve yağlı bir balık olması tercihimdir.

      Sil
  8. En en sevdiğimden ohh miss gibi görünüyor ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  9. Somon bana tatsız balıklardan gelir ama çok sağlıklı diye zorluyorum, görüntü harika^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Somon çok lezzetli aslında ama sana tatsız geliyor demek. Sen yine de zorla kendini

      Sil
  10. Ellerine sağlık çok çok çok nefis görünüyor. Ben bir kere somon yapmıştım ama tariften sanırım (içinde portakal vardı) çok kötü olmuştu ve hiç sevmedim o balığı. Acaba senin tarifini uygulasam fikrim değişir mi merak ediyorum. Oysaki etrafımdaki herkes çok seviyor, sanırım benim beceriksizliğimdi :) Bir de bunu deneyelim.

    YanıtlaSil
  11. Yanînda hafif birşeylerle, sizinki gibi, güzel gider. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  12. ellerine sağlık canım somonlar nefis görünüyor sevgiler..

    YanıtlaSil
  13. somon bayılırım yaaa denerim taam :)

    YanıtlaSil
  14. Çok sağlıklı bir menü sunmuşsunuz. İnsan bazen yediklerinden şüpheye düşüyor. Fazla mı pişti?Vitamini yok mu oldu? Et yiyorsak besiciler neler yediriyorlar gibi düşüncelere dalmadan, gönül rahatlığıyla yenebilecek balık ve sebze... daha ne olsun. Elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çok sağlıklı bir menü haftada bir yapmak lazım

      Sil
  15. 7 gün bıkmadan balık ye deseler yerim somonda harika gözüküyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla ben 7 gün de yiyemem herhalde:) Sen çok seviyorsun:)

      Sil