Lokma Tatlısı Naıl Yapılır |
Lokma Talısı Malzemeleri:
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı ınstant maya
- 1 bardak ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Kızartmak için sıvı yağ
- 3 bardak şeker
- 2 bardak su
Öncelikle şekeri ve suyu tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra 30 dk daha kaynatın. Kıvamlı , koyu bir şerbet olmalı yoksa yumuşak olur lokmalar.
Ilık sudan biraz alıp mayayla şekeri ilave edip karıştıralım. Sonra içine unu ve suyun geri kalanını yavaş yavaş ekleyip çırpalım. Tuzu ekleyelim en son. Kek hamurundan biraz daha kıvamlı olacak. Şekildeki gibi avucumuza hamurdan alıp, sıkıyoruz. Yukarıya çıkan yumruyu Yağa sürdüğümüz çay kaşığıyla alıp kızgın yağa atıyoruz. Eliniz alışınca hızlı hızlı yapılıyor. İlk başta büyük yapmıştım. Küçük küçük yapın çünkü şişiyor:)
Kızaran lokmaları soğuk şerbete koyuyoruz. 2 dk bekletip servis tabağına çıkartıyoruz.
Selam sevdicann, lokma tatlısı hiç yapmadım, hep hazır yerdik.Çook da severim, tatlıyla başım dertte zaten.Tarifi aldım, teşekkürler.Ellerinr sağlık kızım. Sevgilerimlşe
YanıtlaSilHazır bulamadığım için kendim yaptım ben de :)) Teşekkür ederim sevgiler
SilEllerine sağlık çok lezzetli gözüküyor. ;) sevgiler
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
SilCanım sen ne marifetisin. Ben mayalı şeyleri bir türlü başaramıyorum. Teşekkürler bu sıralar almiyayim ben böyle tatlılar canım Sevdicancim
YanıtlaSilİzmir lokması; nasıl da canım çekti şimdi..
YanıtlaSilIzmir de sokaklarda dagitiyorlarmis bunu öyle duydum;)
SilGarip anam çilekeş anam ne güzel yapardı :)
YanıtlaSilYaa dramaya bağlama şimdi ağlarım annemi görmeyeli 1 yıl oldu
SilHemen her evde bulunan malzemelerle yapılan bir tatlı olması mükemmel , elimizin altında :)
YanıtlaSilAynen öyle çok pratik malzemeler çok kolay
SilBunu seviyorum ama şerbetsiz olarak :)
YanıtlaSilSerbet siz denemedim ki pisi gibi mi oluyor
SilÇok seviyorum bu tatlıyı, elinize sağlık çok güzel görünüyorlar. :)
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
SilBugün deneyeceğim ev olarak çok seviyoruz,yaptıktan sonra tekrar yazacağım çok teşekkür ederim tarif için *-*
YanıtlaSilYaptın mı bakalım merak ettim
Sil3 bardak şeker derken su bardağı mı :/ ben pek analamam bu işlerden yapıcam da
YanıtlaSil3 su bardağı evet. Düzelteyim bari,))
SilEline sağlık canım! Çokkk severim ama bir kez denedim ortalığı bir güzel batırdım. Biliyor musun bir de Hint tatlısı jalebi yaptım ben. Onu daha çok sevdim. Belki sen de yapıp paylaşırsın bizimle. Sevgiler ❤
YanıtlaSilDeneyelim tabii jalebi ismi de güzel geldi.
SilOoo Benı Asan Bır Konu :-) Bak Boyle Cici Tarifler Koyma Seker Hastasi Olan var Olmayan Var Ala Ala :-D
YanıtlaSilAy üzülüyorum öyle. Sen de serbetlemeden ye bak güzel oluyor diyor arkadaşlar
SilEvde yapmayı hiç denemedim ama bayılırım lokma tatlısına.Özellikle üzerinde tarçınla harika olur ;)
YanıtlaSilEvet ben de tarçınlı severim
Silımmm bende çok seviyorum lokma tatlısını ne güzel gider şimdi mutfağa doğru yol alayım :)
YanıtlaSilKolay gelsin diyeyim sana
SilLokma çok severim :) Tarif çok hoş ancak yapacak cesareti bulamadım o sıkma kısmı için :D Denediğimde bakarım tarife yine, ellerine sağlık :)
YanıtlaSilSıkma işi çok kolaymış ben de nasıl yaparım ki diyordum.
SilOfff ne yapmışsın aevdican ellerine emeğine sağlık. Bayılırım ben bu lokmalara.
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim sevgiler
SilLokmanın şerbetlenmemiş haline bayılıyorum ben. Emin bu da çok lezzetli olmuştur. Ellerine sağlık. Sevgiler
YanıtlaSilKeşke serbetlemeden bir tatsaydim merak ettim.
Silellerıne saglıkk
YanıtlaSilTeşekkür ederim
SilEllerine sağlık canım İzmirliler çok sever özel günler için sokakta özel olarak yaptırırlar insanlar metrelerce kuyruğa girer hiç sıkılmadan bekler ikramını alır gider,ilk geldiğim yıllar da çok merak ederdim ne ki bu diye:)) ben şerbetli değil de sade halini çok seviyorum. misss miss:)
YanıtlaSilÇok güzel bir gelenek İzmirlileri tebrik etmek lazım
SilBu benim erkek kardeşimin bayıldığı tatlı. Lokma ve Tulumba denildiğinde bizim Serkan hazır ol pozisyonuna geçer küçüklüğünden beri:)
YanıtlaSilEllerine sağlık
Ay tulumba deme çok severim;(
SilZevkle yaptığım çıtır çıtır bir tatlı :)bizim gibi ha deyince bulamıyorsan evde herşey yapılıyor :) ellerine sağlık Sevdicann..
YanıtlaSilYa kaderdasim benim. Evde yapmak gerekiyor bulamayınca
SilAy lokmaaa sevilmez mi ki bayılırım :) ellerine sağlık ^.^
YanıtlaSilÇok teşekkür ederim canım
Silellerinize sağlık bayılırım. takipteyim :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilBen yaptım ama beceremedim fazla , dediğin gibi ilk büyük oldular(benim beceriksizliğim) sonrada şekerlendiler :( ama şekerlenmeden önce tadı çok güzeldi :) Annem çok katı oldu diye şerbeti hazırladıktan sonra üstüne bir su bardağı du ekleyip tekrar kaynattı şerbeti onun etkisi mi bilmiyorum :)
YanıtlaSilSenin beceriksizliginden değil canım ilk başta oluyor öyle. Bir karesinde baklava için yapmıştım şerbet. Koyu oldu diye şu ekledim yeniden kaynattim. Benim tatlı da sekerlenmisti maalesef.
SilÖnceden özellikle ramazanda çok yapardım uzun süredir bende yapmadım. Birazda benden başka pek yiyen yok, ellerine sağlık. Bu ölçü çok iyi olmuş ne eksik ne çok fazla:)
YanıtlaSilellerinize sağlık ne çok özlemişim bir ara yapıyım tekrar
YanıtlaSilEn sevdiğim tatlılardan biridir. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilBabaannecigim yapardi küçükken. Eline saglik canim.
YanıtlaSilGece gece bunu kendime neden yaptım diye düşünürken ben :) canım istedi yarın hemen ilk bulduğum yerden alacağım :) eline sağlık güzel görünüyorlar.
YanıtlaSil