8 Mayıs 2016 Pazar

Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır

Karnabahar Kızartması

Karnabahar çok faydalı bir sebze. Vücudu toksinlerden arındırıcı, karaciğer dostu olan karnabaharı sağlıklı beslenmeye çalışan herkes tercih edebilir. Kalorisi de 25 daha ne olsun. Karnabaharın en güzel hali unlanıp kızartılmış şeklidir heralde:) Karnabahar kızartması bizim aile de çok sevilir. Zamanı geçti geçecek. Hemen yapayım istedim. Yanına da dereotlu sos ile güzel gidiyor. Oğlum minik ağaçların üzerine kar yağdırıp yemiş oluyor:)

Karnabahar Kızartması
Karnabahar Kızartması Malzemeleri:
  • 1 adet küçük karnabahar
  • 1 bardak un
  • 2 adet yumurta
  • Kızartmak için sıvı yağ
  • Yoğurt, dereotu, sarımsak, tuz
Karnabahar Kızartması Nasıl Yapılır:

Öncelikle karnabaharları ayırıp yıkadıktan sonra haşlıyoruz. Ben buharda haşlamayı tercih ettim. Fazla dağılmaması gerekiyor. Elimizi yakmaması için biraz soğutuyoruz. Ayrı bir kapta yumurtayı çırpalım. Karnabaharları önce yumurtaya sonra una buluyoruz. Ve kızgın yağda kızartıyoruz. Biz dereotlu, pul biberli, yoğurtlu ve tercihe göre sarımsaklı sosa batırıp yiyoruz. Çok lezzetli oluyor.


40 yorum:

  1. Ellerine sağlık harika görünüyor :)

    YanıtlaSil
  2. hep haşlayıp sarımsaklı yoğurtla yiyordum, bunu da deneerim eline sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haşlamışken bir de böyle kızartıp deneyin harika oluyor:)

      Sil
  3. Çok severim Sevdican. Ellerine sağlık. Soslu da harika olur gerçekten.

    YanıtlaSil
  4. Çok sevdiğim bişeydir kendisi.. Lakin an itibariyle ofiste bu resmi görmekle karnımdan yükselen gurultular etrafımdakilerin gülmelerine yol açtı.. Olsa da yesem demeden edemedim. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya gerçek mi bu:) İş yerindekilere de gösterseydin kız:)

      Sil
  5. Cok sevdigim seylerden bi tanesinidir. Cok da guzel gorunuyor ellerine saglik ☺️

    YanıtlaSil
  6. Sevdicann karnabahar en sevdiğim sebze... :) Bunu duyan herkes çok şaşırıyor, insanın canı karnabahar çeker mi, diye... :) Kızartmasını, fırında kremalısını, salçalı yemeğini... Her çeşidini çok çok severim. Ellerine sağlık... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya ben de şaşırdım bak:) Karnabahar hastası biri ha.. Ne güzel sağlıklı bir besini seviyorsun

      Sil
  7. Her zaman favorimdir, karnabaharın her türlüsünü çok severim, bunu da çok severim :) Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim güzel yorumunuz için:)

      Sil
  8. Ah çok severim! Kar ıbaharı bir haşlama bir de bu şekilde seviyorum, eşim karnıbahar sevmeyince pek almıyorum. Bir özledim şimdi!

    Eline sağlık ✌️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşlerden biri diğerinin sevdiğini sevmeyince zor oluyor dimi. Arada sırada yaparsın ama kendin için.

      Sil
  9. ay bi beceremiyorum bunu ben.. olmuyor, kıvamı tutmuyor.. ya dağılıyor, ya çok yağlı oluyor.. vazgeçtim denemiyorum artık.. ama ellerine sağlık çok leziz görünüyor..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok mu haşlıyorsun ki sen. Azıcık haşlasan yeterli olur. Çabuk haşlanıyor zaten. Çatal batıyorsa tamamdır:)

      Sil
  10. Annem sadece yumurtaya bulayarak kızartıyor. Bunu da denemek lazım. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  11. Eline sağlık biz de çok severiz bu kızartmayı balık gibi oluyor sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynen balık gibi oluyor bak ben de bişeye benzeteceğim bulamıyordum sağol:)

      Sil
  12. Çok lezzetli ve saglıklıdır karnabahar çok severim. Ellerinize saglık

    YanıtlaSil
  13. Yemegini pek sevmem kisin birkaç kez adet yerini bulsun diye yeriz. Belki bu seklini daha çok severim. Eline saglik canim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu şeklini daha çok seviyorum ben de. Yemeğini de severiz ama biz bol ekşili güzel olur:)

      Sil
  14. Karnabahar kalp ben diyorum :) çok ama çook severim ki hele sen yaptıysan eminim ki tadı şahane olmuştur :)) ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay teşekkür ederim. O derece seviyorsun demek. Senin yorumların benbi mutlu ediyor ya sammimi geliyor:)

      Sil
  15. Ellerine sağlık, en sevdiğimden :) Ama karnabaharı sadece kızartmasını seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karnabaharın en güzel hali bu şekli olsa gerek:)

      Sil
  16. Bizim burada çiçek derler. Küçükken annem köfte diye bize karnabahar kakalarmış, hey gidi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çiçek mi derler aa ilk defa duyuyorum en:)

      Sil
  17. ayy şu hayatta en sevdiğim şeylerden yaa :)

    YanıtlaSil
  18. Karnabaharın sevdiğim tek hali :) eline sağlık!

    YanıtlaSil
  19. Karnabahar ın yemeğini sevmem ama bu güzel görünüyor ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  20. Karnabahar kızartmasına bayılırımmm. Eskiden olsa karnabaharı ağzıma sürmezdim, bir anda çok sevmeye başladım artık her türlüsünü yerim. Ben de bir ara tarifini paylaşmıştım. Çok leziz görünüyor, elinize sağlıkk. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok leziz oluyor gerçekten. Zevkler değişiyor zamanla

      Sil