Kemik suyu nasıl saklanır |
Geçmişten bugüne annelerimiz kemik suyunu yemeklere katarak bizlere içirmeye çalışırlar. Kemiğin içindeki ilik ve mineraller kaynama suyuna geçer. Çok faydalıdır kemik suyu. İçine biraz limon sıkarsanız kalsıyum özelliği de ortaya çıkar.
Kırık çıkığı olanlarda kemiklerin kaynaşıp daha çabuk iyileşmesi için önerilir kemik suyu.
Et suyu en sağlıklı içkidir diyor Canan Karatay:) Diz problemlerine de iyi geliyormuş kemik suyu. Cildimizin, saçlarımızın ve tırnaklarımızın canlanmasını sağlar.
İçeriğindeki jelatin sayesinde bağırsak problemlerine de iyi gelir.
İçerdiği hayvansal yağlar, mineraller, jelatin, protein sayesinde çok yararlıdır bizler için.
Kemik Suyu Buzluğa Nasıl Konulur:
Siz de hazır bulyon almayın ve kendiniz yapın. Hem yemeğiniz lezzetlensin hem de şifa olsun ailenize, çocuğunuza. Özellikle kurban bayramında kemikleri etinden çok sıyırmayın ve haşlayın. Ben kemiği eti içine 4-5 damla limon sıkıp suyla birlikte kaynatıyorum. Üste çıkan köpüğü atıyorum. Saklamak içinse pratik bir çözüm buldum. Kloroplastın buz torbasına, huni yardımıyla döküyorum. Buzluğa koyuyorum. Kullanırken de istediğim kadarını kolayca kırıp yemeklerde kullanıyorum. Çözünmesini beklemiyorum. Çözülüp tekrar buzluğa da atmıyorum. Çok pratik bir yöntem gerçekten. Sizler de yapın ve bilmeyenlere önerin lütfen:)
Bu buz torbaları çoook işime yarıyor benimde.. Kemik suyu hazırlarken içine hiç limon sıkmıyordum bundan sonra öyle yapacağım. Teşekkürler Sevdican :)
YanıtlaSilLimon azıcık iki 3 damla kalsiyum ozellikgi icin.
SilBu yöntem son günlerde çok popüler paylaşımına sağlık Sevdicann :) Bulyonlar kesinlikle tüketilmesin. İçerisinde çok fazla yemememiz gereken madde var.
YanıtlaSilBulyons hiç kullanmadım canım. Bu yöntem kullanım rahatlığı sağlıyor
SilKesinlikle en güzel çözüm... Bende kullanıyorum bu yöntemi şahane oluyor... Kemik suyunu kaynatırken içine soğanda koyuyorum ben, lezzetli oluyor... Limon koymak aklıma gelmemişti hiç, deneyeceğim bir sonraki işlemde.
YanıtlaSilTeşekkürler...
Soğan doğal antibiyotik zaten güzel olur. Pilava katinca tadı nasıl olur bilemedim ama
SilÇok pratik bir yöntem gerçekten geçen seneden beri bende yapıyorum keşke çocuklar küçükken yapaymışım demedende geçemiyorum :)
YanıtlaSilZararın neresinden dönersen kardır. Artık yapıyor olman güzel
Silçok iyi fikir buz torbası kullanmak normal buzdolabı poşetini kullanıyorum ben...
YanıtlaSilBu çok daha pratik oluyor. Küçük küçük parçalar halinde. Kırılıp kullanılması rahat
SilGüzel yöntem, ben de kıymayı buzdolabı poşetine koyup yayıyorum ve kolay kırmak için tahta kaşık sapıyla kareler çiziyorum. Donduğunda kareleri kırıp kullanması çok kolay oluyor. Sevgiler...
YanıtlaSilhttps://bizimmutfakdan.wordpress.com/
Tam da böyle saklanır :)
YanıtlaSilEline sağlık. Ben bulyon almayalı yıllaaar oldu.
Aynen benim de yıllar oldu.
SilBuz torbalarını çok seviyorum. Gem et suyu hem su için çok kullanışlı oluyor. Kapalı olduğu için koku da sinmiyor
YanıtlaSilBen hiç buz için kullanmadım işin açıkçası.
Silben de bu yöntemi babamdan öğrenmiştim yıllar önce. çok mantıklı ve hazır bulyonlardan kurtulmanın yolu, elinize sağlık =)
YanıtlaSilBu yöntemi çok beğeniyorum herkes bilsin istedim. Çoğu kişi de biliyormuş zatenn
Silbende buz torbasını ilk defa burda görüyorum:) güzel fikir. bulyon zaten almıyordum bu yöntem çok daha iyi:) sağolasın
YanıtlaSilİyi ki yazmışım o zaman bu yazıyı..
SilBuz torbalarına koyma fikri güzelmiş bende tavuk suyu çorbasını çok severim onun için iyi olur :)) et tüketmesem de tavuğa devam :)
YanıtlaSilSen de tavuk suyunu köy o zaman ha haa
SilSen de tavuk suyunu köy o zaman ha haa
SilEt suyunu saklamak çok iyi oluyor.. Hemen çıkarıp her türlü yemeğe atması kolay oluyor.. Buz torbaları da çok iyi olmuş bu kullanım için.. Okurken aynısını meyve suları için de yapmak aklımdan geçiverdi..:)
YanıtlaSilSevgiler..
Çok güzel fikir aslında meyve suyu içinde kullanılır
SilEvet bende limon sıkmıyordum bundan sonra o limkn sıkılacak 😊😊 bende pet bardaklarla dondurup tek kullanimlik hazitliyordum buz torbasida mantikli ellerinize saglik sevdican hanim.....
YanıtlaSilBuz torbasında daha az yer kaplıyor, kullanımı da daha rahat oluyor
SilÇok pratik ve çok mantıklı bir çözüm, iyi oldu öğrendiğim :))
YanıtlaSilBilmiyor muydunuz yaşasın. Yanlış anlama herkes biliyorum yazmış da. Ben de birilerine faydalı olurum diye yazmıştım o nedenle sevindim.
SilNe kadar pratik çok beğendimm :)
YanıtlaSilÇok pratik sen de dene bakalım
SilBazan hayattan uzak kaldığımı hissediyorum. İşte o anlardan biri. Bu buz torbası ve kemik suyunun buz torbasıyla dondurucuda saklanması olayı çok hoşuma gitti. Çok teşekkürler :)
YanıtlaSilBazen kaçıyor böyle pratik bilgiler
SilSupermis buz torbas iyifikir bende deniycem tesekkurler
YanıtlaSilBunu mutlaka deneyeceğim.. Çok pratik ve zekiye bir yöntem.. Hem yerden de tasarruf dolapta :)
YanıtlaSilBen ilk defa kemik suyu yapicam tarif eder misiniz nasıl yapiliyo
YanıtlaSil:)
Peki dondurulmuş et suyunu yeniden çözdürüp tekrar buzluğa koyabilirmiyiz acaba.Sağlık açısından bir zararı olur mu?
YanıtlaSilKesinlikle çok kullanışlı bir uygulama bu...
YanıtlaSilYa bana Canan Karatay demeyin ☺ Hiç sevmiyorum kendisini
YanıtlaSilBuz torbasını hiç kullanmamıştım.Güzel bir fikir teşekkürler 😊
YanıtlaSil