Neye niyet neye kısmet:)
Daha önce bloğumda Çilek Jöleli Muhallebi tarifi vermiştim ya. İşte ondan yapayım misafirlerime göz doldursun dedim. Güzelce hazırladım. Kalıptan çıkarma işini de sonraya bıraktım. Dolapta bekliyor. Misafirler gelmeye 1 saat kala açayım bir aksilik olur falan diye geçirdim içimden. Ters çevirdim kalıbı servis tabağına. Daha önce hiç böyle bir aksilik yaşamamıştım. İnmiyor aşağıya inatçı çıktı. Neyse geri kaldırdım . Tabanını sıcak suya değdirdim bir süre. Tekrar çevirdim. Bu sefer düştü ama jöle bozuldu. Buradaki jöleden oldu ama:( Bu şekilde misafire çıkarılmaz. Ben de moraller alt üst tabii. Aklıma süper fikir geldi. Resimde gördüğünüz şekil aklımda canlandı.
Hemen muzları, çilekleri doğradım. Alta muzları üstüne muhallebiyi, en üste de çilekleri jöleyi koydum. Onun üstüne de nefis bisküvilerden kırdım. Harika oldu vallahi. Mutfakta çareler tükenmez. Sizin de böyle anılarınız varsa yorum kısmına yazın ne olur. Böyle bilgilere de ihtiyaç var:))
Çok lezzetli gözüküyor ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilTeşekkür ederim sevgiler
SilMutfak sürprizlerle dolu derim ben:) durumu iyi kurtarmışsınız, çok şık olmuş, ellerinize sağlık...
YanıtlaSilValla iyi kurtardım gerçekten. Bazen işler yolunda gitmeyebilir
SilNe güzel bir çözüm olmuş böylece emeğine ve güzelim tatlıya yazık olmamış. Ellerine sağlık.
YanıtlaSilTeşekkür ederim emeğime yazık olmadı. Güzel de oldu
SilÇok güzel bir çözüm bulmuşsun. Çok da güzel olmuş. Mutfakta pratik düşünmek şart..:) Sevgiler..
YanıtlaSilÇok sıkıştığım
SilÇok sıkıştığım bir anda böyle birşey aklıma geldi iyi ki geldi
Silmuhallebi jöle çilek muz aynı yerde ya. bayılırım bayılırım :)
YanıtlaSilBu dörtlünün buluşması enfes oluyor ama değil mi:) Dondurma da yakışır bunlara:)
Sil10 numara tatlı olmuş. Aksiliklerle ilgili bir anımı düşündüm ama şu an aklıma bir şey gelmedi... Siz iyi kurtarmışsınız :)
YanıtlaSilSağol canım oldu vallahi 10 numara oldu
Sil