16 Ekim 2014 Perşembe

Manisa Kebabı / Krepli Bohça Kebabı Tarifi


                 Manisa Kebabı / Krepli Bohça Kebabı Nasıl Yapılır

Her yeni gün bir çiçek tazeliğinde başlar efendim..
Rabbimizin bize ne güzel lutfudur o pırıl pırıl gün..
Ev ahalisi hareketlenmeden anneler geçer mutfağa, başlar hazırlıklar..
Bazen kocaman sofralar kurulur ki en bereketlisi, en zevklisi odur..
Başlayalım o vakit...

Çok nefis ve doyurucu, göze hitap eden bir yemek oluyor bohça kebabı. Misafirleriniz için kolayca hazırlayabilirsiniz. Herkese bir tane bohça yeter de artar bile. Yanına bir çorbayla, pilavla ve ayranla nefis bir öğün olur. Hemen yapılışına geçelim:



Krepli Bohça Kebabı


Krep malzemeleri:

  • 2 Yumurta
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 Su bardağı süt
  • 1 şişe soda
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • 2 su bardağına yakın un

İç malzemesi:

  • 500 gr küçük kuşbaşı et
  • 1 büyük kuru soğan
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 çay kaşığı karabiber,
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz

Beşamel sos Malzemeleri:

  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 tepeli yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz ve karabiber

Üzerinin sosu için: 

  • 1 yemek kaşığı tereyağı, yarısı zeytinyağı da olur
  • 1 tatlı kaşığı salça



Manisa Kebabı Nasıl Yapılır?

Öncelikle krepleri hazırlayın
  • Sıvı malzemeleri derince bir kaba alıp karıştırın. Tuzunu atın.
  • Unu eleyerek sıvı malzemelere ekleyin.
  • Akışkan bir hamur olması gerekiyor. Koyu olursa krepin pişmesi güçleşir. İçi hamur kalabilir.
  • Teflon tavanıza güveniyorsanız hiç yağlamayın. Aksi halde hafifçe yağlayın ki sizi zor durumda bırakmasın.
  • İyice ısınmış tavaya bir kepçe krep hamurundan döküp eğerek hamurun, tavanın her yerine ulaşmasını sağlayın.
  • Altı pişen krepin üst kısmında hamur görüntüsü kaybolacaktır. Bu esnada bir spatula yardımıyla krepinizi çevirin.
  • Krepinizi ne çok yüksek, ne de çok kısık ateşte pişirmeniz doğru olmaz. Orta ateşi tercih etmelisiniz .Krepler hazırlandı
Eti kavuralım.
  • Etleri kızgın tencereye alın. Sulanınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Etler suyunu çekince tuz, soğan, biber ve domatesi ekleyin. Suyunu çekmeye yakın baharatları atın.
  • Suyunu çekince ocaktan alın.
  • Kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin.
  • Krepin orta kısmına 3 yemek kaşığı kadar iç harcından koyun. Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayarak harcın üzerini kapatın.
  • Doldurulmuş krepleri. yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin.
  • Beşamel sos için: tereyağını eritin. İçine unu koyup un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. Tuz ve karabiberini ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Koyu olursa biraz süt ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
  • Beşamel sostan, her bohçanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar döküp yayın.
  • 200 derecelik fırında beşamel soslar kızarana kadar pişirin.
  • En üste  eritip kızarttığınız 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçalı sosdan gezdirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.



















4 yorum:

  1. Eline sağlık canım çok güzel ve lezzetli görünüyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canım tadı da görüntüsü kadar güzeldi :)

      Sil
  2. sunumunu çok beğendim denemek isterim elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Arkadaşım krebi yaparken soda koymayı unutmuşum :) Tarif başarıya ulaşarak tam not almıştır.

    YanıtlaSil